Mit szóltok ahhoz, ha a szülők megkérdezik a már meglevő gyerekük véleményét arról, hogy az szeretne-e testvért?
Újabb apukától lenne a kistestvér?
Ha igen, akkor ez is sokat nyomhat a latba.
"az első, sírás miatt átvirrasztott éjszaka után a kamasz azt fogja mondani, hogy akkor vigyétek vissza a kicsit, ahonnan hoztátok, mert nem kell."
A "kamasz" szót nem a kétévesekre használják.
Azért volt hiba megkérdezni, mert nyilván elkényeztették a lányukat aki kiskamasz korban van.
Az elkényeztetés ott kezdődik, hogy kérdéseket teszünk fel a gyermekünknek, mit főzzek, szereted e ezt vagy azt? A végeredmény egy válógatós tovább menve finnyás kislány lesz. Hát persze 15 évig ő volt a család egyetlene.
Na és mi lenne a végeredmény egy ilyen nevelés után ha mégis megszületik a testvére? Nagyobb százalékban irigy lenne hogy nem ő maradt a központ és ezt egész életében ki is fogja mutatni. Kisebbik százalékban amikor megszületik megváltozik a véleménye, a baba látványa alapján neki is valami kezdődő anyai érzése lesz és babusgatni fogja.
(Tanuság:Fiam nem szereted ezt az ételt ez van, ha nem szereted egyél szendvicset. Ugy meglepődik hogy megeszi, de ezt csak az első finnyásságnál lehet csak mondani. Ez saját példa. )
69!
Nekem írtad?
Tehát szerinted, ha én meg a párom eldöntjük, hogy akarunk még egy gyereket, kutyát, vagy epp Japanba akarunk koltozni, akkor meg kell kerdezni a már meglévő gyereket. Oke. Megkérdezem. Nemet mond. Ez esetben nem vállalok meg egy gyereket, nem lesz kutyám és nem költözünk Japánba? Mert az x éves gyerekem így döntött? Érdekes. Vagy xarok rá, és lesz még egy gyerek, kutya és indulunk Japánba. Ebben pontosan akkor mi a jó? Hogy megkérdeztem és xarok rá? Vagy az hogy egy gyerek dönt a felnőttek felett?
Véleményt akkor kell kérni, ha számít. A milyen legyen a szobád színe, kek, zöld, vagy valami más, mit ennél vacsorára, rántott húst vagy pizzát és a melyik iskolába mennél a közeli gimibe vagy a tavolabbiba pl ilyen kerdes. Az uj gyerek, válás, házasság, kutya, költözés, nem iylen kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!