Mit szóltok ahhoz, ha a szülők megkérdezik a már meglevő gyerekük véleményét arról, hogy az szeretne-e testvért?
13!
A kamaszok döntő többsége nem akar kistestvért
A kérdésre válaszolva szerintem nagyon pozitív dolog, hogy ha megkérdezik a nagyobb testvért erről és felkészítik rá.
De dönteni nem hiszem, hogy dönthetne. Nekem kicsit fura, hogy ennyire ellenzi a dolgot a nagyobb tesó, én alig vártam, hogy öcsém megszülessen, nem volt jó egyedül, írigy voltam azokra kisebbként, akik jót játszottak a tesójukkal, ringathatták és ott volt nekik.
Beleszólása nem lehet ugyan, de véleménye igen. Viszont én adnék egy kis időt a bevállalása előtt az új baba projecthez, mert lehet meggondolja magát a tesó is és akkor könnyebben jöhet a babatervezés.
Fél-egy évet csúsztatnánk a dolgot, ha meg nem gondolja meg magát, akkor ha a párommal nagyon szeretnénk, akkor bevállalnánk, ha minden adott is.
Szerintem nem negatív, ha megkérdezik, de teljesen ne igazodjanak a nagyobb tesóhoz.
Én is csak egy kis időt csúsztatnám el a dolgot, addig még többet is raknánk félre, aztán vágnánk bele, mert lehet a tesó is meggondolja magát addigra, ahogy fontolgatja magában a dolgot.
Akkor rosszabb is lehet, ha nem kérdezik meg, mert azon nagyon el lehet siklani, és jobban ellenezné a dolgot lehet a nagyobb tesó, mert nem lett megkérdezve.
Egy család, ilyenbe azért jobb beavatni a nagyobb tesót szerintem, de a döntést ne ő hozza meg viszont.
Szerintem normalis. En is megkerdeznem es ha nagyon ellenkezik akkor ja, nem lenne teso, de gondolom emberfuggo, nekem eleve nem kellene masodik gyerek.
Azt nem ertem, mire vartak 15 evet, hogy legyen teso, melyik 15 eves akarna egy siro babat a hazba? Nyilvan mar megszokta, hogy egyedul van, nyugi van, csak ra figyelnek a szulok, tok egyertelmu, hogy ebbol hiszti lesz. Nem veletlenul vallalnak az emberek altalaban 2-3-4 ev elteressel gyereket.
Nyilván nem ő dönt,hogy lesz e gyerek,vagy nem. DE! 15 éves nagylány.Ez őt is nagyban fogja befolyásolni.
Egyébként szerintem a szülők sem tudják ezt biztosan.
Hát megkérdezni meg lehet a véleményét,de úgy is borítékolható mi lesz.
Nem tudom mi várnak a szülők ilyenkor,már majdnem felnőtt a nagyobbik gyerek egyedül,akkor minek akarna testvért, aki felforgatja az életet,és éjjel nappal ordít .Testvéri kapcsolat sem igazán tud már ilyenkor kialakulni.
Kész tények elé is lehet állítani ,de akkor ne várja a szülő,hogy majd ingyen bébiszitter lesz a nagyobbik gyerek (mondjuk egyébként sem) .
Én őszintén szólva inkább a szülőket nem értem,15 év kellett,hogy rájöjjenek két gyereket akarnak ? Persze mindenki úgy éli az életét,ahogy akarja,ez már csak az én személyes véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!