Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szóltok ahhoz, ha a...

Mit szóltok ahhoz, ha a szülők megkérdezik a már meglevő gyerekük véleményét arról, hogy az szeretne-e testvért?

Figyelt kérdés
Unokatestvéremék szeretnének második gyereket, és ezzel kapcsolatban megkérdezték a 15 éves lányuk véleményét is, aki foggal-körömmel ellenzi a dolgot. Ilyen esetben tényleg ki kell kérni a meglevő gyerek véleményét? Miért nem elég csak a kész tények elé állítani?
2020. júl. 9. 18:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
47%
38-as épp ezért, ilyen állapotok mellett inkább a kamasznak kell segíteni, nem pedig új kistestvért gyártani...
2020. júl. 9. 20:37
 42/85 anonim ***** válasza:
85%
#28: talán úgy, hogy meghallgatom és megfontolom az érveit?
2020. júl. 9. 20:37
 43/85 anonim ***** válasza:
10%
Utolsó, ha én neveltem volna, igazad lenne. De hoztam egy hülye döntést tizenévesen, hogy NEM vetettem el. Az apjának én nem kellettem, csak a gyerek.. És kamaszként nem tudtam volna eltartani, gyerektartás ide vagy oda, ezért belementem hogy az apja nevelje. Az apjának új nője van, a gyerek meg útban volt nekik. Ennyi a sztori... Az apjánál is lázongott, szájalt, nálam meg a férjemnél ugyanezt folytatja. Hiába értem milyen nehéz neki, egy év alatt elfogyott a türelmem hogy minimálisan sem alkalmazkodik, uralkodni akar a családon. Úgyhogy már csak egy haszonleső, manipulatív kamaszt látok benne.
2020. júl. 9. 20:40
 44/85 anonim ***** válasza:
72%

"#28: talán úgy, hogy meghallgatom és megfontolom az érveit?"

Igen,kb. ezt írtam én is.

2020. júl. 9. 20:40
 45/85 anonim ***** válasza:
90%
43-as megértem, hogy ki vagy akadva rá, de nem ő kérte az életét, és olvasva a történetet, szegény gyereknek azért valóban kijutott sok rossz ebben az életben. Az apja az, aki ebben a történetben borzasztó rondán viselkedett mindkettőtökkel!
2020. júl. 9. 20:42
 46/85 anonim ***** válasza:
18%
De a mostani helyzetet nekem kellne kezelni, és egy hiába szégyellem, egy év alatt sem sikerült ...
2020. júl. 9. 20:43
 47/85 anonim ***** válasza:
62%

Igen, a TE gyereked ilyen. De aki normális,rendes nevelést kapott az nem ilyen.

2020. júl. 9. 20:44
 48/85 anonim ***** válasza:
92%
46os akkor tegyél fel egy kérdést a saját gyerekeddel való problémáról, de ez nem az a kérdés....
2020. júl. 9. 20:45
 49/85 anonim ***** válasza:
59%
Esetleg egy nevelési tanácsadó, vagy pszichológus? Semmiképp se hagyjátok annyiban a dolgot, biztosan lehet segíteni a helyzeteteken!
2020. júl. 9. 20:48
 50/85 anonim ***** válasza:
87%

Akkor tegyél fel egy külön kérdést! Ne itt f.ssál,mert a te gyereked ilyen!

2020. júl. 9. 20:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!