Miért vállalnak az ilyenek gyereket?
Aki szegény és a spórolás teszi ki az életét miért akar gyereket? Egy gyerek csak viszi a pénzt, a felnevelése és a millió dolog ami ezzel jár.
Vagy aki idegbeteg és a napját az idegeskedés tölti ki.
Meg sorolhatnám. Ezek miért teszik tönkre a gyerek életét miért vállalnak gyereket?
Én nem akarok soha gyereket, de úgy gondolom ha lenne is, csakis akkor, ha van egy biztos anyagi hátterem, meg tudok neki mindent adni ami csak tőlem telik, szeretet, törődés, odafigyelés stb...
45-ös vagyok, ez egy kiszólás volt arra, hogy ilyen gondolkodással az emberiség nem is létezhetne. Ha az ember mindig azt méricskélte volna, hogy mindent meg tud-e adni a gyérekének, akkor most nem lenne globálisan ekkora probléma a túlnépesedés. De mégis az, ahogy írod te is. Öngól.
Ebben a threadben nem globálisan beszélgetünk erről a témáról, hanem a sajat mikrokörnyezetünkről, ami Magyarország. Itt probléma a népesedés és ezt a kommentek bőven alátámasztják. Amire én több hszemben is próbálok rávilágítani, hogy aki szeretne gyereket, az igenis merjen belevágni, mert közel sem szükséges annyi pénz, mint amit sokan gondolnak.
" de azért az is nonszensz, hogy csak az vállaljon gyereket, akinek 5 milliós megtakarítása van"
Én egyetértek a kérdezővel.
5 milliós megtakarítás nem is olyan sok pénzt.
Nagyon hamar fel lehet élni,ha baj van.Lásd,most koronavírus.
Úgy járni dolgozni,akkor is szörnyű,ha tudod,hogy ha megszűnik a munkahelyed,akkor max 3 hónap munkanélküli segély,nemhogy gyerekkel.
Arra senki nem gondol mi lesz,ha lerobban az egyik szülő.
Csak a munkából származó jövedelemre támaszkodni,elég kockázatos.
"Na azért az emberiség kipusztulásától félni elég irracionális, azzal pedig semmi baj lenne, ha jóval kevesebb ember élne a bolygón, de azok magasabb színvonalon minden téren. Inkább a minőség, mint a mennyiség."
Ez lenne ugyebár a munkaalapú társadalom.
Mindenkinek lenne feladata.
A mai világ viszont arról szól,hogy termeld meg a felső tízezernek a rabszolgákat.
"Arra senki nem gondol mi lesz,ha lerobban az egyik szülő."
Ki mondta, hogy nem gondol?
Azért mert nem mindenkinek általatok megparancsolt összege lapul a számlán, még nem biztos, hogy pucer valaggal vállal gyereket.
44es!
Az SZTK-s fogszabályzóra gondolok. Ragasztott elöl. Mikor levették évekig olyan ocsmány volt, látszott a helye. Rengeteg akkori osztálytársam így járt.
Léteznek minőségi fogszabályzók is,csak az nem 2 fillér.
És de igenis kell a nagy, szép ház, a minőségi élelmiszerek, ruhadarabok, cipők, kiegészítők. Sokaknak tudom, hogy ez luxus pedig nem kellene annak lennie.
Sokaknak napi 1 főtt étel sincs meg. Meg a legolcsóbb parizer a reggeli a gyereknek. És ők sírnak a legjobban, hogy nincs pénz. Akkor az a szerencsétlen gyerek mit mondjon??! Évekig tehetetlenül ezt a csóróságot kell elviselnie.
"És de igenis kell a nagy, szép ház"
Ezz a komplett panel-társasház lakókat gyerektelenségre "itélted" ami nem is tudom mennyi család lehet.
Bár mi nagy kertesben élünk, eszembe se jutna ilyen faxsagot kikötni.
A "mindenféle kiegészítők" meg a fogyasztói társadalom hozadékaik. Aki komolyan azt hiszi csak az lehet boldog kiegyensúlyozott gyerek akinek a létező összes kacatot megveszik annak nagy baj van a fejében, és az értékrendjével.
56-os nem gyártok kifogásokat, mert azt írtam, hogy többek közt. Igen, egyesek kemény pénzt áldoznak arra, hogy legyen gyerekük, más nem akar, aztán van, akinek nem lehet és nem is akar egyszerre.
58-as (mivel a 44-es is én vagyok) nem tudom, mikor csinálhatták neked a fogszabályozást, nekem volt ragasztott és kivehető is, de én ilyet nem tapasztaltam. Ettől függetlenül persze elhiszem, hogy mások meg tapasztaltak, csak nem tudtam elképzelni sem, hogy tud egy fogszabályzó nyomot hagyni maga után évekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!