Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vállalnak az ilyenek...

Miért vállalnak az ilyenek gyereket?

Figyelt kérdés

Aki szegény és a spórolás teszi ki az életét miért akar gyereket? Egy gyerek csak viszi a pénzt, a felnevelése és a millió dolog ami ezzel jár.

Vagy aki idegbeteg és a napját az idegeskedés tölti ki.

Meg sorolhatnám. Ezek miért teszik tönkre a gyerek életét miért vállalnak gyereket?

Én nem akarok soha gyereket, de úgy gondolom ha lenne is, csakis akkor, ha van egy biztos anyagi hátterem, meg tudok neki mindent adni ami csak tőlem telik, szeretet, törődés, odafigyelés stb...

2020. jún. 29. 10:05
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
68%
Ideje több lehet, hogy nincs, de teljesen más perspektívákat tud biztosítani a gyerekének, nem csak valami vacak gyári munkát. :)
2020. jún. 29. 14:25
 32/69 anonim ***** válasza:
83%

Ez egy kicsit összetettebb probléma. Pl az is közrejátszhat, hogy nem költenek fogamzásgátlásra, se nőgyógyászra, ugyebár ha pl. utazni kell a városba, akkor az sztk-s is pénzbe kerül. Majd vigyznak. Ha becsúszik a gyerek, akkor szóba sem jöhet az abortusz, mert az is pénz kiadás. Úgy vannak vele, majd lesz valahogy.

Az is lehet, hogy úgy gondolják, ők is felnőttek valahogy, szegénységben, majd az ő gyerekük is felnő valahogy.

Ezen kívül sokszor az a helyzet, hogy ezek az emberek buták nagyon. És nem gondolkodnak előre, csak a mai napnak élnek. Nincsenek tervek, nincs előrelátás. Buták az élethez.

2020. jún. 29. 14:32
 33/69 A kérdező kommentje:
A biztos anyagi háttér, az egy saját tulajdonú ház netán lakás, minimum 5 millió megtakarítás, rendszeres havi nettó 300-400e ft-os jövedelem, autó. Legalábbis ez az alapja, annak hogy el tudjon tartani és fel tudjon normális körülmények között nevelni valaki egy gyereket, úgy hogy nem a turkálóba kell menni használt ruháért, meg balatonra vonattal fél napra hogy ne kelljen szállást fizetni. Ne a sprórolásba nőjön fel, ami nem azt jelenti, hogy mindent alá kell rakni, de azért kicsit élvezze is a gyerekkort és az életet, meg lehessen hobbija ha akarja.
2020. jún. 29. 14:35
 34/69 anonim ***** válasza:
68%

"A biztos anyagi háttér, az egy saját tulajdonú ház netán lakás, minimum 5 millió megtakarítás, rendszeres havi nettó 300-400e ft-os jövedelem, autó. Legalábbis ez az alapja, annak hogy el tudjon tartani és fel tudjon normális körülmények között nevelni valaki egy gyereket"

Ez mondjuk nem igaz. Ez már a másik véglet, a kapitalizmus agymosása, hogyha nem ilyen körülmények között élsz, akkor csakis sz@r lehet az életed.

"úgy hogy nem a turkálóba kell menni használt ruháért, meg balatonra vonattal fél napra hogy ne kelljen szállást fizetni."

Mi a baj azzal, ha valaki használtan vesz ruhákat, vagy bármi egyebet? Nemcsak olcsóbb, hanem még a gyereked jövője szempontjából is sokkal jobb használt cikkeket vásárolni. A fast fashion és a ruhaipar a klímaváltozás és a környezetszennyezés fő elősegítője. Azzal meg, ha nem több órás repülőúttal mész nyaralni, hanem relatíve közeli üdülőhelyre, egyrészt a helyi gazdaságot és turizmust támogatod, másrészt nem járulsz hozzá annyira a káros gázok kibocsátásához, ami szintén a gyereked jövőjének kedvez majd hosszú távon.

"Ne a sprórolásba nőjön fel, ami nem azt jelenti, hogy mindent alá kell rakni, de azért kicsit élvezze is a gyerekkort és az életet, meg lehessen hobbija ha akarja."

Megint csak a kapitalizmusnak róható fel, hogy nem tudod elképzelni, hogyan lehet költekezés nélkül élvezni az életet és hobbikat űzni. Az én gyerekkoromban egy csomó minden még nem is létezett, amikre a mai gyerekek szülei vagyonokat költenek, szóval lehettünk volna akármilyen gazdagok, nem tudtunk volna rá költeni. Mégis nagyon jó gyerekkorom volt.

2020. jún. 29. 15:26
 35/69 anonim ***** válasza:
93%

35-ös találta fején a szöget. Hasonlót feszegettem én is (28 vagyok), csak nem mondtam ki ennyire direkt a kapitalizmus szerepét.

Csak gondoljatok magatokra, biztos sokatok felnőtt anélkül, hogy draga szakkörökre járt volna, vagy minden évben többször nyaralt volna, urambocsá még turkálós ruha is volt rajta. És mégis normális ember lett, pont azért, mert nem ez az, amit számít. Na ezért beszéltem én a kényelemről, és most nyugodtan megint lehet lepontozni...

2020. jún. 29. 15:32
 36/69 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, gondolj már bele, milyen gyorsan halna ki a társadalom, ha csak azok vállalnának gyereket, akiknek mindez megvan...

2 emberre min. 2 gyereket kellene vállalnia mindenkinek, hogy a társadalom fenn maradjon. Hiszen 2 ember halálozik el mindig, azt csak 2 gyerekkel tudod pótolni.

A mostani szerényebb anyagi között élők pótolják azokat, akik nem tudnak gyereket vállalni, mert meddők, vagy tudatosan nem akarnak gyereket vállalni.

Tény, hogy jelenleg inkább a túlnépesedés fenyegeti a bolygót, hiszen boldog boldogtalan szüli a putriba a 6. gyereket, de a ló túloldalára se kell átesni, hogy csak az szüljön gyereket akinek van 5 Milla megtakarítása, saját háza, meg autója.

Inkább a kettő között lenne jó, hogy ne szülessen a putriba a 6. Gyerek aki szakadt ruhába, meg cipő nélkül jár télen, de az is vállaljon gyereket, aki nem tudna csak 50 éves korára saját hitel mentes házat venni.

Semmi gond nincs a használt ruhával, amíg tiszta. Azzal sincs gond, ha csak a Balatonra mennek nyaralni. Ha normális értékrendet adunk át a gyerekünknek, akkor nem fogja érdekelni, hogy a másikon Nike póló van.

2020. jún. 29. 15:50
 37/69 anonim ***** válasza:
96%
Egy gyerek egész máshogy éli meg azt, ha nem dúsgazdagságban nő fel, mert neki még nincs tele a feje azzal a szennyel, hogy csak akkor vagy valaki, ha sok pénzed van. Én például a testvérem ruháit örököltem meg mindig, és kifejezetten büszke voltam rá, hogy már olyan nagy vagyok, hogy az 5 évvel idősebb testvérem ruhái jók rám, és mindig örültem neki, ha elkezdhettem hordani egy-egy ruháját. Annak is örültem, hogy szép nagy kertünk volt. Fogalmam sem volt, hogy nem is a miénk a ház, amiben lakunk, hanem csak béreljük, de ha tudtam volna sem érdekelt volna. Az egyik kedvenc hobbim az volt, hogy a saját kis veteményesemet gondoztam, és nagyon büszke voltam magamra, amikor az általam nevelt zöldségekből csináltunk ebédet. Bele sem gondoltam, hogy azért termesztjük őket, hogy ne kelljen annyit költeni kajára. Sohasem éheztem, még mielőtt valaki leszólná a szüleimet, de most, hogy már magamat tartom el, el tudom képzelni, hogy mekkora anyagi segítség lehetett nekik a veteményesünk. Ja, és imádtam a Balatonnál nyaralni.
2020. jún. 29. 16:00
 38/69 Metionin ***** válasza:
70%
A 90-es években meg a szocpol volt. Amúgy sokan azért, mert ez az elvárás és eszükbe sem jut, hogy ezt át kéne gondolni. Házasság, gyerek, punktum. Ja hogy a semmire nem kéne szülni mert azt a szerencsétlen kölköt fel kéne nevelni, taníttatni kéne és normális életszínvonalat biztosítani neki? Az sokaknak nem jut el az agyáig.
2020. jún. 29. 16:40
 39/69 anonim ***** válasza:
78%
Mi is másképp állunk ehhez a kérdéshez, mint általánosságban mások. Most még nem szeretnénk gyereket, habár korban már alkalmasak lennénk rá (25+) anyagilag szó-szó, egyszer kiszámoltuk, és eltudnánk látni, de azért nem lenne luxus élete, átlagos lenne, lenne étel, tető a feje fölött, tudnánk ruházni, fejleszteni, játékokat venni, de nem mindenből a legdrágábbat kapná. Mégse szeretnénk, mert ez baromi nagy felelősség és lelkileg úgy érzem, még nem állok készen erre, és lehet soha nem is fogok. Rengeteg lemondással, és felelősséggel jár, egyáltalán nem szabadna csak úgy gyereket vallalnia bárkinek... Persze természetesen elfogadom, ha valaki vállal, azt is ha nem, csak azt nem tudom hogy aki tényleg nem alkalmas erre a hatalmas felelősségvállalásra mirtt vállal, vagy miért nem törekedik arra, hogy jobbá váljon...
2020. jún. 29. 17:04
 40/69 anonim ***** válasza:
95%

Hát kérdező, azért az utolsó kommenteddel bebizonyították, hogy te meg a paci túloldalán ülsz. Szerinted ebben az országban mennyien felelnek meg az általad szabott követelményeknek?

Nem mondom, hogy a csórósàgba kell szülni, de azért az is nonszensz, hogy csak az vállaljon gyereket, akinek 5 milliós megtakarítása van, és melle saját tulajdonú hàza.

2020. jún. 29. 17:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!