Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vállalnak az ilyenek...

Miért vállalnak az ilyenek gyereket?

Figyelt kérdés

Aki szegény és a spórolás teszi ki az életét miért akar gyereket? Egy gyerek csak viszi a pénzt, a felnevelése és a millió dolog ami ezzel jár.

Vagy aki idegbeteg és a napját az idegeskedés tölti ki.

Meg sorolhatnám. Ezek miért teszik tönkre a gyerek életét miért vállalnak gyereket?

Én nem akarok soha gyereket, de úgy gondolom ha lenne is, csakis akkor, ha van egy biztos anyagi hátterem, meg tudok neki mindent adni ami csak tőlem telik, szeretet, törődés, odafigyelés stb...

2020. jún. 29. 10:05
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
100%

Ideg betegek:

Becsúszott, elvetetni nem akarták, azt remélték, hogy a gyerek megváltoztatja őket.

Szegények:

Amiről írsz, elég relatív. A mindent meg tudok adni egyes embereknél minimum azt jelenti, hogy milliós kocsit, meg házat tol a feneke alá. Nyílván, ha csak ilyen emberek vállalnának gyereket, hamar kihalna az emberiség.

Ott van a mások véglet is, amikor a putriba szülik a 6. Gyereket, az ilyenek úgy vannak vele, hogy majd az állam eltartsa őket. Ezeket a gyerekeket a szülők se akarták, csak nem volt pénz óvszerre meg abortuszra.

Én nem azt mondanám, hogy csak akkor vállaljon gyereket valaki, ha mindent meg tud adni, hanem akkor ha az alapvető érzelmi, testi, anyagi szükségleteket ki tudják elégíteni.

Ha valakinek ez működik úgy, hogy nagyon szeretnének gyereket, és inkább magukon spórolják ki a gyerek eltartását, lelkük rajta.

2020. jún. 29. 11:16
 12/69 anonim ***** válasza:
45%

Az emberek 90%-ban szerintem kb 30 körül feléled az anyai/apai ösztön. Ezt gondolom nem kell magyaráznom. A legtöbb ember sok mindenről le tud mondani, de a gyerekről nem akarnak. És a legbiztonságosabb kor egy nőnek a szülésre 30 előtt van. Viszont ilyenkor még nem soknak van tökéletes háttere. De ha mindenki akkor vállalna gyereket amikor már van hitelmentes ház, autó és jó állás már tényleg kihaltunk volna.

1 gyereket szegeényen (nem tisztáztuk mi a szegény, de vegyük hogy nem szülőknél laknak és van állásuk) még be lehet vállalni szerintem ha a szülők dolgosak. Ha gyereked van belehúzol hogy még legyen a pénz onnanis ahonnan előtte nem gondoltad hogy képes vagy. Azokkal van baj akik ugyanúgy hátradőlnek én nem csinálnak semmit csak panaszkodnak. Ezután még 3 gyerek. Az tényleg baj.

Az idegbeteg pedig szerintem nincs tisztában vele hogy mindenkit leépít maga körül hosszú távon.

2020. jún. 29. 11:19
 13/69 anonim ***** válasza:
78%

11. Csak az utolsó mondatodra reagálnék."Ha valakinek ez működik úgy, hogy nagyon szeretnének gyereket, és inkább magukon spórolják ki a gyerek eltartását, lelkük rajta."

Ezt nem így hívják. Ezt lemondás ak hívják. A gyerekről nem akarták elmondani. Majd meglátod ha te szeretnél vagy ha lesz, átértékeled majd a dolgokat.

2020. jún. 29. 11:23
 14/69 anonim ***** válasza:
70%

13as, van gyerekem, most várom a másodikat. Teljesen felesleges a szavakba belekötni. Spórolás, vagy lemondás, ugyanaz.

Mi is csak úgy tudtuk be vállalni a 2 gyereket, hogy bizonyos dolgokon spórolnunk kell. Pl nem veszünk magunknak új cipőt, csak azért mert tetszik, nem járunk edzőterembe, pedig szeretnénk, inkább a gyerekekkel kirándulunk, stb. Hogy ezt lemondásnak hívta, vagy spórolásnak tök mindegy.

2020. jún. 29. 11:35
 15/69 anonim ***** válasza:
70%
A csórókat én sem értem. Nem igaz, hogy nem emlékeznek nekik milyen nehéz volt az élet. Szerintem ez hatalmas kicseszés. Én emlékszem, hogy az osztálytársaim menő márkás ruhákban voltak, én meg kínaiban. Ők kaptak lakást, ahogy kezdték az életet, én meg küzdöttem érte. Sokkal könnyebb az élet, ha van pénzed. Az én gyerekem mindent megkap,ami csak telik tőlem. Biztos nem fogják kiröhögni az olcsó ruhái miatt, vagy nem fog küzdeni az egyetem alatt a létminimumért. Inkább én nem eszekm
2020. jún. 29. 11:52
 16/69 anonim ***** válasza:
59%
16os, ennyi erővel ha olyan csóró leszel hogy inkább te nem eszel, akkor minek vállalsz gyereket? Hiszen mindig lesz aki többet fog tudni megadni a sajátjának mint te a tiédnek úgyhogy inkább ne szaporodj kérlek.
2020. jún. 29. 12:03
 17/69 anonim ***** válasza:
87%
Engem ami még kiakaszt, amikor valaki képtelen érett, felnőtt, ép ésszel gondolkodni, felveszi a CSOK-ot gondolkodás nélkül, majd később az ilyen fog sírni és ríni, hogy vele az állam hogy kib.szott, Magyarország ilyen és olyan, hibás mindenki, csak ő maga nem. Idegileg kikészül, amit meg majd a gyerekén vezet le, de őt ne ítélje el senki, majd ha járunk az ő cipőjében, mi talán jobban csinálnánk, stb., jön az ilyen sablonsírás. Van olyan családtagom, aki megjárta a devizával, de nem hibáztat saját magán és a férjén kívül senkit, elismeri, hogy az ő hülyeségük volt az egész, a CSOK-ban pedig nem is gondolkodtak egy percig sem. Nem értem, a többség miért nem képes belátni a hibáikat, mióta lett ekkora divat mindenért mindig mást hibáztatni. Egy dolog a szegénység, és más dolog ész nélkül élni bele a vakvilágba, a gyerek kontójára...
2020. jún. 29. 12:41
 18/69 anonim ***** válasza:
90%

Az idegbeteg azért, mert sajat magának sem meri bevallani, nem veszi észre hogy az.

A szegeny pedig az esetek többségében azért, mert primitív. Meg lehet nézni, hol van a legnagyobb túlnepesedés, a fejlődő harmadikvilag beli országokban. A borzasztó életkörülmények, a folytonos eletbenmaradásért való küzdés, az oktatás hianya stb miatt sokan szinte állattá alacsonyodnak (kb mint a Legyek urában) akiknek életük egyetlen értelme a szaporodás és az étel/víz utáni vágyódás.

A szegények életében sokszor az egyetlen boldogság a purdé születése, sokszor ez életük nagy teljesítmeny amitől egy picit többnek érezhetik magukat.

A vallás, neveltetés és kulturális elvárasok is nagy szerepet játszanak a dologban.

2020. jún. 29. 12:43
 19/69 anonim ***** válasza:
89%
Igazad van utolsó, de nem kell ehhez ennyire messzire menni, Magyarországon is egy csomóan így élnek, és nem, messze nem csak az etnikum tagjai. A legtöbb ember ész nélkül él bele a vakvilágba, majd lesz valami alapon, mindezt alanyi jogon járónak tartva.
2020. jún. 29. 12:48
 20/69 anonim ***** válasza:
72%

Ott a helyes válasz valahol az "agyatlan amőba" körül :D

Sajnos nekem is van tapasztalatom már a kérdésben. Az én anyám mentális beteg, ezáltal nem tud beilleszkedni a társadalomba. Ezért szült 7 jórészt életképtelen gyereket, hogy ne legyen egyedül. Persze ez abban merült ki, hogy tönkretette mindannyiunk fiatalkorát, mert hát anyának utolsó - se - volt, de legalább azzal, hogy soha nem engedett ki csak suliba, elérte, hogy valóban ne érezze egyedül magát. Ebből kifolyólag én teljesen alkalmatlan lennék az anyaszerepre, anyagilag és szülőként is, nem beszélve arról, hogy a beszűkült kis életemmel valószínű akadályoznám szerencsétlen kölyköt, hogy normálisan szocializálódjon. 30 vagyok, igen, nálam is bekapcsoltak az ösztönök, de én ellent tudok mondani nekik, nem ez az első dolog, és nem is az utolsó, amit nem kapok meg az életben. Csak gyereket csinálni ugye szabadon elérhető, hát a legtöbben gondolkodás nélkül megteszik. Ott van a társadalmi nyomás is, igen. Bár a családom nem zaklat, anyám kifejezetten kijelentette, hogy ő nem akar többet gyereket látni, gyakorlatilag el lettem vágva a hozzám hasonló korúaktól. Akinek családja van, azért nem kezd velem, akinek karrierje, az meg azért. Szar ügy, de ezért nem fogok szülni :D

2020. jún. 29. 12:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!