Miért vállalnak az ilyenek gyereket?
Aki szegény és a spórolás teszi ki az életét miért akar gyereket? Egy gyerek csak viszi a pénzt, a felnevelése és a millió dolog ami ezzel jár.
Vagy aki idegbeteg és a napját az idegeskedés tölti ki.
Meg sorolhatnám. Ezek miért teszik tönkre a gyerek életét miért vállalnak gyereket?
Én nem akarok soha gyereket, de úgy gondolom ha lenne is, csakis akkor, ha van egy biztos anyagi hátterem, meg tudok neki mindent adni ami csak tőlem telik, szeretet, törődés, odafigyelés stb...
A szegénység is érdekes kérdés.
Van egy kolléganőm, nekem a hajam már égnek áll, amikor mondja, hogy az ő gyerekei "semmiben nem szenvedtek hiányt" soha.
Hát ja.... 5 év korkülönbséggel a két gyerek, fiú és lány, de közös szobában laktak (pl. lány volt 18 éves, fiú 13 éves). De ez így volt egészen addig, amíg a lány 22 évesen a pasijához költözött.
Aztán: Nem menjenek főiskolára, hogy inkább ki lehessen maxolni a családi személyi jövedelemadó kedvezményt + családi pótlékok 20 éves korukig, ezért menjenek OKJ-ra, aztán majd munka mellett mennek főiskolára, ha akarnak. Nyaralni egyetlen egyszer nem voltak, mert arra soha nem telt. Családilag sem, és úgy sem, hogy a gyerekek táborba mentek volna. A fiú 16 éves kora óta dolgozik (szombati műszakokat vállal egy gyárban), abból tudja fedezni a hobbiját, plusz ha valahova mennek a haverokkal néha szórakozni.
Ettől még nagyon rendes emberek a kolleganőmék, de a férje is a minimálbérnél nem sokkal többért robotol egy gyárban, kolleganőmet sem fizetik túl (dadus az oviban). Nincs ezzel baj, nagyon rendes, jólelkű emberek, de ne mondja már, hogy semmiben nem szenvedtek hiányt a gyerekeik, mert ez így egyszerűen nem igaz. (És hányan gondolják így:(
Mert azt sulykolják belénk, hogy addig nem vagy nő, amíg nem szülsz. És ha már szülsz, ne is egyet szülj, hanem hármat-négyet! Abortuszra ne menj, bármilyenek is a körülményeid, mert különben pokolra jutsz.
Ui.: A fentiek mellett azonban arra is jól vigyázz, hogy ne szülj se tartós betegségben szenvedőt, se fogyatékost, se meddőt, se ateistát, se LMBT+ embert, se egyéb olyat, akiket nem tekint emberi lénynek az állam!
Érdekesek a kommentek. Egyrészt attól még, hogy milyen a jelenlegi politikai környezet és kommunikáció, azért az egy pár ezer éves dolog, hogy az emberek szaporodnak, ez egy természetes ösztön, amit nem kéne összemosni éppen aktuális ideológiai trendekkel. Az, hogy ma sokan úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyereket, az az ő egyéni döntésük.
A gazdagság és szegénység között pedig van még néhány árnyalat, úgyhogy beszélhetnénk az igazi problémáról is, miszerint sokan egyszerűen azért nem vállalnak gyereket, mert egyszerűen kényelmetlenséggel jár. Hányan tologatják a gyermekvállalást, pedig minden adott lenne. Ilyenkor jönnek a kifogások, hogy de kell még ez még az, "nem éltem még ki magam", stb. Ezeknek az embereknek mindene megvan, hogy gyereke legyen, nem az a kérdés, hogy parizert adjon a gyereknek meg nem tud kifizetni egy szemüveget, hanem, hogy egy ideig áldoznia kell egy másik emberért. Erre mostanában sokan nem hajlandóak. Hogy miért? Én sem tudom, gondolatébresztőnek szánom.
28: Úgy írsz a gyerekvállalásról, mintha valami kötelező dolog lenne, és szégyelljék magukat azok, akik nem hajlandóak "áldozni egy másik emberért", pedig rohadtul nem kötelező, semmi érdekes nincs abban, ha valaki nem szeretne gyereket. Ez csak egy döntés a sok közül, amit egy ember élete során meghoz.
Lehet, hogy valóban természetes ösztön a szaporodás, de azért vagyunk emberek, mert képesek vagyunk ösztöneink ellenére eldönteni, hogy mit akarunk.
(Vannak gyerekeim, én voltam a 23. is)
Először döntsük el higy mi a szegénység. Mert van akinek az is az ha csak egy 15-20 milliós lakásban/házban lakik, vagy nem telik 5 milliós autóra. Volt itt már olyan kérdés hogy megkérdezte egy feleség, hogy ők szegénynek számítanak-e úgy, hogy konditerembe járnak, gyakran ételt rendelnek, étterembe is járnak, plusz hobbi, ez meg az. Ő azt hitte hogy ez szegénység.
Szerintem ahogy 23 mondja, visszafogott anyagi körülmények között is lehet normálisan nevelni gyereket. Erre ezer példát tudnék mondani. Csak az nem mindegy hány gyereket.
"ha lenne is, csakis akkor, ha van egy biztos anyagi hátterem, meg tudok neki mindent adni ami csak tőlem telik, szeretet, törődés, odafigyelés stb" A szeretet, törődés, odafigyelés nem pénz kérdése. Ne hidd hogy akinek van mit a tejbe aprítania annak az ölébe hullik a pénz. Azért még kell dolgozni. Semmivel nincs több vagy kevesebb ideje konkrétan a gyerek nevelésre mint akinek kevesebb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!