Mit tegyek,ha a lányom füvet tart itthon?
Egy ideje rossz lelkiállapotban van , kipróbál mindent, pár hete már itthon is folyamatosan van anyag mert múltkor megtaláltam.
Mit lehet csinálni?
Ennyi kretént még nem láttam sehol mint ennél a kérdésnél. Remélem nincs és nem is lesz gyerekük azoknak akik kirakást meg hasonló dolgokat javasoltak. Fogalmatok sincs hogy miről beszéltek.
Én személy szerint leülnék vele és egy cigi társaságában beszélnék vele hogy hogyan tudná megoldani a problémáit. Bár már évek óta nem szívok, ez nem halálos bűn és rászokni legfeljebb mentálisan lehet HA az adott illető gyenge fejben. Évekig szívtam és egyik napról a másikra tettem le mindenféle hiányérzet nélkül.
Ha tud mértéket tartani engem az se zavar ha ezután is füvezne. Inkább ezt mint igyon vagy gyógyszert szedjen.
Az vesse rá vagy rám az első követ aki soha nem ivott egy korty alkoholt se, szedett be nyugtatót, altatót, dohányzott, vagy tett bármit ami nem legális. Papagájok...
Ez nem tolerancia kérdése!
Olyat tudsz tolerálni, amihez közöd van...
Ha a gyerek 21 éves, akkor az anyjának elvi szinten ahhoz nincs Köze hogy füvezik e, csak annyira mint a gyereknek ahhoz, hogy az anyja fogyaszt e alkoholt, vagy dohányzik e.
Törvényi szinten ahhoz a szülőnek van köze, hogy beengedi e a füvet a házába, vagy a gyereket. De ha gyerek oda van bejelentve, akkor kényszerkijelenteni tudja, vagyis leghamarabb 3 hónap múlva teheti ki.
Addig jogilag nem tehet ellene, hogy ott él, amíg nem veszélyezteti a testi épségét... Persze értem, hogy ilyen esetben már nem számít a jog. Csak amíg a fűről van szó. Addig amíg olyanról van szó ami nekünk nem tetszik, figyelembe vesszük a jogot, amint azonban olyanról ami tetszik, már nem.
Repüljön az a gyerek.
Sőt, jól verjük is meg hiszen "az egy szülő dolga" és az is teljesen legális...
Elvi, erkölcsi szinten ahhoz már van köze a szülőnek, hogyha a gyerek speedezik, vagy erős alkoholt fogyaszt, hiszen az bizonyítottan káros az egészségére, míg a fű, bizonyítottan kizárólag szélsőséges esetekben...
Egy jó szülő pedig értelem szerűen meg akarja védeni a gyerekét az egészségre káros szerektől.
Ide pszichológus kell, elvonó és magas fokú érzelmi támogatás..
Azt is érzékeltetni kell a gyerekkel, hogy mindenki hibázik és ettől nem lesz rossz ember.
Ellenkező esetben, ha mondjuk kiteszi, amellett hogy bűncselekményt követ el, még azt is elintézi, hogy a gyerek egy életre rákapjon a heroinra vagy hasonlóra.
Ha úgyse dolgozik, akkor van ideje. Ha nagyobb városban éltek, lehet van ott NA, ha Butapesten aķkor minden nap elmehet NA-ba. Ha szívott az nap, akkor végig üli és a végén beszélhet, de sokat tanulhat, ha megállja és le is akarja tenni, akkor az elején is elmindhatja a problémáját.
Ott van még a Thallasa-Ház is.
Van honlapjuk, sok infóval.
Én ritka kívétel vagyok, 1%-os max. De én rengeteg THC-val és főleg benzodiazepinnel (nyugtatók: Xanax, Rivotril) szétcsesztem a memoriám. Túl vagyok már az egy éves tisztaságomon. Pontosabbat anonim nem akarok írni.
Annyit még a nyugtatókhoz, hogy csakis legálisan, de indokoltan és nem szerekhez köthetően, de nagyon sokat szedtem.
A speed egy másik könnyű drog. Van aki pont munkához szedi. A lányod, most tuti nem a hajtás miatt él vele.
Ha gondolod írj privátot.
Egy valóbban drogos, aki tiszta.
#36: de van ahhoz köze, hogy nem tűr meg drogot a saját lakásában.
Nem szállodaban el a gyerek. És ahhoz is van köze, hogy nem akar fűtől bűzös levegőt szívni otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!