Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kinek van igaza,...

Szerintetek kinek van igaza, nekem vagy anyámnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap volt nagymamám születésnapja. Nagyon jó viszonyban vagyunk, pl. a barátomat először neki mutattam be, csak aztán a szüleimnek.

Vettem neki egy orchideát a diákmunkával keresett pénzemből, és a szüleimmel együtt mentünk volna felköszönteni.

Anyám elkezdte, hogy ilyen ronda ajándékot még nem látott, ő szégyelli így magát a nagyi előtt (anyám anyja), úgy, hogy apámmal volt saját ajándékuk, és hogy ha a nagyi azt mondja, hogy tetszik neki, az csak kegyes hazugság.

Erre én, hogy ne foglalkozzon az én ajándékommal, és hogy szomorú, hogy az anyját ilyen hazugnak tartja.

Erre megpofozott, én aztán meg sípcsonton rúgtam. Ha apám nincs ott, hogy visszatartson minket, összeverekedtünk volna.

Ők átmentek tegnap, én ma felköszönteni a nagyit, aki nagyon örült az ajándékomnak, az éjjeliszekrényére tette. Elpanaszoltam neki az otthoniakat, megvigasztalt, mint egy igazi anya.

Egy órája értem haza, anyám nekemesett, hogy hol voltam, mire én: "Annál, akit anyámnak tekintek." Komolyan is gondoltam.

Bevonult duzzogni a szobájába.

16/L

2020. jún. 3. 13:13
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
96%

Engem anyam egesz tinikoromban pofozott es utott, tepte a hajam. Rajtam vezette le a feszultseget.

En 16 evesen egyszer ellenalltam, lefogtam a kezet , kicsavartam es melyen a szemebe nezve mondtam, ebbol eleg volt, mit kepzelsz magadrol hogy csak igy megtepsz.

Azota abbahagyta, fel tolem mert erosebb vagyok.

A viszonyunk nem jobb, felszines, heti 1x bajcsevej.

A koltozes valtoztatta meg az eletem, azota boldog vagyok.

Kitartast kivanok, nekem is csak 24 evesen sikerult a koltozes...de mindig azt mantraztam magamban higy lassan vege lassan vege... Es egyszer vege lesz :)

2020. jún. 3. 14:13
 12/58 anonim ***** válasza:
6%
Anyád valami rosszindulatú idegbeteg, ez egyértelmű. De ugyanilyen idegbeteg leszel te is rugdosásoddal. Meg is érdemlitek egymást. Apád nem szállt be a buliba? Kioszthatott volna egyet-egyet, aztán meg felköphettek mind, és állhattok alá sorban. Milyen viselkedés ez...
2020. jún. 3. 14:14
 13/58 anonymousreview60 ***** válasza:
76%

Neked van igazad, Kérdező!

Basszus! Egyikőtök sem százas, Kérdező, de anyád jobban sáros. Anyád baromi tuskó volt, és kétszer rúgott beléd (leszólás, pofon), míg te csak egyszer belé, ami a tinédzser hormonviharhoz képest nem is rossz teljesítmény. Szerintem érdemes lenne ezt először hármasban (te bal, anyád jobb, apád középpen mediál) alapon átbeszélni.

2020. jún. 3. 14:37
 14/58 anonim ***** válasza:
100%
Neked
2020. jún. 3. 14:40
 15/58 anonim ***** válasza:
14%
Nagyszülőnek lenni teljesen más mint szülőnek. Szülőnek lenni felelősség, nagyszülőnek lenni nem az, ne csodálkozzon senki, ha a nagyszülők többet megengednek, meg kedvesebbek mint a szülők.
2020. jún. 3. 14:46
 16/58 anonim ***** válasza:
22%
Hát azért nem tudom... Nekem agresszív alkoholista apám volt, aztán részemről az volt a szép teljesítmény, hogy nem adtam vissza. Jó, hogy nem már ott tartunk azért, hogy ha csak feleakkorát üt vissza a tini, akkor az már milyen jó. Elég sok így is az elmebeteg, és igen, az ilyen szülők miatt pontosan. De azért ne tapsikoljunk már annak sem, ha vissza meri adni. Milyen állapotok uralkodhatnak ott? Én még csak 30 vagyok, de állítom, hogy a korosztályomnak eszébe se jutott tényleg visszaütni, sem úgy viselkedni, hogy neki az ég világon minden jár, meg tanárt vernek, meg ilyenek... Azért elég legalja ez, sajnálom. Milyen lelkivilága lehet ennek a lánynak? Mit engedhet meg magának még a rugdosáson kívül? Milyen hangon beszélhet ez, nem csak otthon, de bárhol máshol? Nem felmenteni akarom az anyát, mert ő a valódi bűnös, de azért gondoljunk már bele mélyebben is... Milyen családi példát viszünk tovább? Ez lesz a normális, és ez alatt az éltélendő? Hát a putrisok viselkednek így... Hát undorító! Arra kéne törekedni, hogy jobb legyen az ember, nem még ilyet, hogy kezet emel az anyjára. Még akkor sem, ha az anyja ilyen. Lehet, hogy azért ilyen, mert a lánya meg olyan. Nem tudatjuk. Lehet, hogy simán egy barom. De, hát nem tudom. Ott ásnám el magam mind szülőként, mind gyerekként, ha ez megtörténne nálunk. 16 éves, hormongőzös tiniként se kell egy állatnak lenni. Szánalmas. Van, hogy segítséget kell kérni, neki is, de tanuljunk már önmérsékletet!
2020. jún. 3. 14:57
 17/58 A kérdező kommentje:

1) Köszönöm azoknak a választ, akik képesek túllendülni a származási dolgokon, meg azon, hogy a szülőnek mindent szabad (minden érintett gyerek nevében: "megalomániás szülők, köszönjük szépen a sok szenvedést!"). Főleg 10-esnek ment a felfele mutatott hüvelykujj.

2) 8-as: szürkezóna vagy nekem, bár érzek a korom miatt (talán a nemem miatt is) egy jókora adag negatív előítéletet. Első alkalom volt, hogy bárkivel verekedtem. Annyit mondtam előtte, amit le is írtam. Akit őszintén szeretek, azért kiállok, és a nagyim ilyen, akit anyám lehazugozott.

Ha jó szülő vagy, és szeret a lányod (remélem mindkettő igaz), akkor meg a lányod szerencsés, hogy nem olyan az anyja, mint az enyém. Nem mindenkinek van szerencséje a szüleivel!!!

3) 9-es: akkor jelentsen fel engem, legfeljebb körberöhögi a rendőrség...

És ilyen a nevelési módszere, hogy pofozkodik? Húzós a viszonyunk (érződik rajta, hogy nem lányt akart, de ez másik történet), de eddig sosem voltam tiszteletlen vele, csak távolságtartó.

Ha sok a kérdőjel neked, szívesen válaszolok, de mondd el kérlek, hogy mi nem világos.

4) 12-es: tűrnöm kellene mindent? Nem vagyok dolog!!!

5) Mindenkinek, aki ezt feltételezi: nem vagyunk cigányok, nem is olyan környéken élünk.

7) 16-os: tudsz jobb megoldást? :( :( Ha igen, írd le nyugodtan. Az nem megoldás, hogy testi és lelki bokszzsákot játszom anyámnak!!!!

2020. jún. 3. 15:10
 18/58 tajnai.esztike.hunga válasza:
100%
Szerintem a nagyik akkor is örülnek egy ajándéknak az unokájuktól,ha nem tetszik nekik. Anyukád ezt valószínűleg nem tudja. Én neked adok igazat.
2020. jún. 3. 15:27
 19/58 anonim ***** válasza:
0%

Semmit nem írtam feljelentésről, de ok...

Na mindegy

#9 voltam

2020. jún. 3. 16:55
 20/58 anonim ***** válasza:
87%
Egyértelmű hogy neked! És már megbocsáss hogy ezt mondom, de anyukád ha tényleg így viselkedik egy ordas nagy féreg, és rohadtul megérdemelte hogy megrúgtad.
2020. jún. 3. 17:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!