Szerintetek igaza van anyámnak?
Szóval, tizenhét éves fiú vagyok és éppen meg szeretném növeszteni a hajam, már majdnem vállig ér, de anyám nagyon ellene van. Olyanokkal jön, hogy csak nőknek lehet hosszú haja, amiben az a vicces, hogy neki pont rövid haja van.
Aztán, azért is ellene van, mert szégyelli, meg állandóan azzal jön, hogy mások mit fognak gondolni.
Meg azt is kérdeztem, hogy a tulajdona vagyok-e, hogy meg kell szabnia, milyen hajam legyen? Erre azt mondta, igen.
Ez a legnagyobb "lázadás", amit idáig elkövettem, nem cigizek, nem fogyasztok alkoholt vagy drogok és nem is járok sehova.
Jason Momoa Egy kifejezetten jo pali, ha nem nyurga tested van hozza es illik a stilusodhoz semmi baj sincs vele....
Max levagod ha megunod
Megszabni nem tudja, gondolom nem vágja le álmomdban a hajadat. Véleménye viszont lehet.
Nekem sose tetszettek a hosszú hajú fiúk/férfiak. Szerencsére volt/van elég rövid hajú 😀
Nincs igaza anyádnak. Nem vagy a tulajdona.
Növeszd meg a hajadat, ameddig tetszik. Ez egy olyan harc, amin át kell menni. Neked az önállóság felé, neki arra, hogy nem mindig az lesz, amit ő akar. Sőt, időnként figyelembe sem lesz véve. Ez a felnövés.
Szerintem nincs igaza, de az ő hozzáállása is érthető.
Bizonyos szempontból ez egyfajta lázadás (különösen, mert kimondta, hogy ellenzi) és a szülőnek ijesztő lehet, hogy az ő kicsi gyereke már nem is olyan kicsi, ha ilyesmit csinál és hagyják neki, nem fog-e ennél nagyobb bolondságokat is cselekedni, hogy feszegesse a határokat. Vannak szabályok, amiket ha jól fektettek le a szülők, jó igazodási pontok, de kamaszkorban ezt-azt meg szoktak belőle kérdőjelezni az önállósodás jegyében. Ha mindig mindenki azt csinálná, amit a szülei, nem jutnánk sehova, viszont aki ész nélkül lázad, az magát és a környezetét teszi tönkre. De szerintem a hosszú haj még nem az utóbbi kategória ;).
Amikor az öcsém meg akarta növeszteni, az én szüleim sem lelkesedtek érte, de abban maradtak, hogy lehet hosszú haja, ha tisztán, rendezetten tartja. 1-2 évig volt neki, aztán amikor egy napon belül kétszer tévesztették össze a saját nővéreivel, levágatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!