Ha elviszem a kocsit, lehet belőle bajom?
Sajnos de, anyukám megtenné, és az ő nevén van.
Üzemben tartóiba nem menne bele, akkor inkább beállítaná a garázsba az autót, hogy majd megkapja az öcsém, mikor lesz (kb 5-6 év múlva) jogosítványa.
"Tanuk is vannak".
Ez a kijelentés már magában hordozza egy bírósági tárgyalás vízióját, amit -remélhetőleg- nem akarsz a szüleiddel szemben kiprovokálni.
Próbáld meg egy családon belüli "ajándékozás" formátumban megoldani.
Akármilyen is a jelenlegi helyzet, kerülni kellen a szüleiddel pereskedést.
Ehhez elsősorban az szükséges, hogy ne vidd el, azt ami -papírforma szerint- nem a Tiéd. :(
Sajnálom, hogy vitatkozásnak érzed, én csak próbalom a lehető legtöbb információt összeszedni, de ahhoz muszáj kérdeznem.
Természetesen nem szeretnék bírósági tárgyalást, pedig a rokontartás miatt még meg is érné talàn belebonyolódni. Fiatal vagyok, nappali tanuló és dolgozom, ezért lenne szükségem az autóra, hogy az óráimat és a munkámat össze tudjam egyeztetni.
Fogalmam sincs, hogy ez az ajándékozás dolog nálunk működne e, de az ötletet köszönöm.
Rokontartás
Mikor és kitől kaphatok rokontartást? (Rokonok eltartása)
Az jogosult tartásra – rokonaival szemben – aki magát eltartani nem tudja, és akinek tartásra kötelezhető házastársa nincs, illetve nem érdemtelen. Tartásra rászorult az, aki magát eltartani nem tudja, megélhetéséről gondoskodni akár idős kora, akár munkaképtelensége miatt, illetve egyéb jövedelme hiányában nem tud. Amennyiben részlegesen el tudja ugyan magát tartani, de jövedelme teljes mértékű tartást nem biztosít, megállapítható a tartás kiegészítésére való rászorultság."
És
Másrészt nem lehet a jogosult érdemtelen a tartásra, amely azt jelenti, hogy olyan súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít a kötelezettel vagy vele együtt élő hozzátartozójával szemben, esetleg olyan életvitelt folytat, amelyre tekintettel a kötelezettől nem várható el a tartás nyújtása.
Mivel 18 éves gondolom elmúltál és vhova költöztél neked az lesz a háztartásod vagy ha a palidhoz akkor ő lesz az élettársad innentől anyádéknak semmi köze hozzád, főleg hogy a második bejegyzésbe igencsak beleköthetnek h te milyen viselkedéssel érted el.
A kocsi hivatalosan nincs a neveden ha elviszed az lopás.
Akárhogy kalimpálsz ez így van.
Ja és az a baj, hogy a te tanúd xart se fognak érni. Mivel az adás-vételin hivatalosan ott van 2!!!! Tanú aláírása h igen az anyádé.
Tudod nekem is van " tanúm" hogy van egy kastélyom csak tudod " nincs kedvem" ott lakni :)
Érted már?
Sajnálom, nem értem, mint ahogyan te sem a helyzetemet, így kérlek ne ítélkezz felettem. Nem szeretnék a körülményekbe belemenni.
Nem értem, ezt a második bejegyzéses dolgot, hogy melyikre célzol.
Nem akarok az óvodás, nekem több van dologgal jönni, de az egész család tisztában van vele, hogy az enyém, anyukám nevén. Értem, hogy ez nem ér semmit jogilag, erre voltam kíváncsi. Köszönöm.
Kérlek szépen olvasd el még egyszer, amit írtam.
Megértettem, hogy jogilag nem az enyém az autó. Meg is köszöntem a segítséget. Nem értem, hogy a te problémád mi, mert te kötöttél belém, valami alapján.
Azért mielőtt a rokontartási perpatvarba belekezdesz, érdemes elolvasnod ebből az anyagból a nagykorú gyermek tartására vonatkozó részt...
Két bekezdést emelnék ki..
" A továbbtanuló nagykorú gyermek tartása
A továbbtanuló nagykorú gyermek tartására vonatkozó feltételrendszert korábban a Legfelsőbb Bíróság XXIX. számú Polgári Elvi döntése határozta meg, azon elv mentén, hogy adott esetben nem csak a kiskorú gyermek tartásáról kötelesek gondoskodni a szülők, hanem nagykorú gyermekük tartásáról is, amennyiben továbbtanulása, szakmájának megszerzése miatt arra rászorul, abban az esetben is, ha egyébként munkaképes."
És itt egy következő bekezdés, amit meg kéne szívlelned... Ugyanis a kocsi önkényes elvitelével saját magad alól rúgod ki a sámlit.. ….
"A tartásra jogosult nagykorú gyermektől továbbra is elvárható, hogy a tartásdíjat fizető szülővel szemben ne csak követelést támasszon, hanem a tartás alapjául szolgáló családi kapcsolatnak megfelelő magatartást tanúsítson."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!