Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha elviszem a kocsit, lehet...

Ha elviszem a kocsit, lehet belőle bajom?

Figyelt kérdés
Szüleimmel összevesztem, hosszú történet es nem új. Most jutottam el arra a pontra, hogy elköltözök. Ha elviszem a kocsit, ami nem az én nevemen van, de én kaptam tőlük ( nekik is van sajátjuk ), akkor jogilag lehet belőle bajom? Feljelenthetnek vagy hasonló? Mindenki tudja, hogy a saját használatomra lett véve.

2020. máj. 12. 12:28
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
A rendőrség ezt nem tudja, szóval igen, lehet.
2020. máj. 12. 12:32
 2/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "mindenki tudja" nem jogi kategória!

Jármű önkényes elvétele, Büntető törvénykönyv 380. paragrafus.

[link]

3 évig terjedő szabadságvesztés - alapesetben...

2020. máj. 12. 12:36
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nem a te neveden van. Simán lopott autóként köröztetheti.
2020. máj. 12. 12:37
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Fizesd ki nekik a kocsit csináljatok adás-vételit és nem lesz gond.
2020. máj. 12. 12:38
 5/36 A kérdező kommentje:
Nem idegentől idegen jármű, ezzel én is tisztában vagyok.
2020. máj. 12. 12:38
 6/36 A kérdező kommentje:
Nem tudom kifizetni, semmim sincs. Amim van, az mind tőlük van, így nem szívesen vinnék magammal semmit, de a kocsira szükségem lenne.
2020. máj. 12. 12:39
 7/36 anonim ***** válasza:
100%
Onnantól kezdve, hogy nem a te neveden van, hiába te használod és használtad nem a tiéd jogilag. Tehát jogilag te ezen esetben loptad, eltulajdoníttottad. Lehet belőle bajod, ha szüleid bejelentik a kocsi eltűnését.
2020. máj. 12. 12:39
 8/36 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag neked nincs autód. Nem vagy tulajdonos, üzembentartó, se semmi. Jobban jársz ha összespórolsz legalább egy régi Swiftre, az arra tökéletes, hogy elvigyen A-ból B-be.
2020. máj. 12. 13:09
 9/36 A kérdező kommentje:

Igen, én ezt értem. Viszont arra lennék kíváncsi, hogy családon belül hogyan működik ez, mert egyelőre meg a lányuk vagyok.

Illetve ugye tanuk is vannak rá, hogy bár nem papíron (értem én hogy az mindennek az alapja, de azért mégis), de az enyém az autó.

2020. máj. 12. 13:29
 10/36 anonim ***** válasza:
Annyira csak nem rossz a viszony, hogy bejelentenék, hogy elloptad! Nyilván nem szó nélkül vinnéd el. Írjatok legalább egy üzembentartóit.
2020. máj. 12. 13:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!