Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket anno milyen nevelési...

Titeket anno milyen nevelési stílusban neveltek fel?

Figyelt kérdés
Engem anyukám meleg-engedékeny, meleg korlátozó keverékében, apukám meleg engedékenyben.
tegnap 23:21
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Akkor meleg lettel?
tegnap 23:33
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Több haverom mondta, hogy elég szigorúak a szüleim, nekem ez kevésbé tűnt fel. Jó, tényleg voltak szabályok, de soha nem emeltek rám kezet, birka türelmük volt, nagyon ritkán kiabáltak, inkább jó példát mutattak. És becsülöm őket érte, mert öcsémmel igen sokszor táncoltunk az idegeiken.
tegnap 23:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Anyám önállóságot hagyott nekünk, apám nagyjából azt se tudta hány évesek vagyunk és merre járunk. De jó volt. Szerettem velük gyereknek lenni.
tegnap 23:45
 4/7 anonim ***** válasza:
50%
Ugyanúgy, mint a te szüleid.
tegnap 23:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Tekintélyelvű.
ma 00:31
 6/7 Katona Dius ***** válasza:

Anyu az a végtelenül korlátozó fajta volt, apu úgy volt, tapasztaljunk meg mindent, amit csak akarunk, ő ott van melletünk, ha baj lenne.

Mivel teljesen más nézeteik voltak emiatt, így sokat vitáztak a nevelésünkön, de mi ezt nem éreztük soha, megoldották négyszemközt. Nem veszekedtek, csak vitáztak. Bár nagyszüleim is ilyenek voltak, mama mindent megengedett (szó szerint mindent. Mikor a tetőről akartam leugrálni (alacson tető), azt is szabad volt). Papa volt az, aki korlátokat szabott. Ő nem volt olyan korlátozó, mint anyu, de a józanésznek megfelelő szabályait betartatta. Neki mai napig hálás vagyok, mert mindig vállalta a "rossz zsaru" szerepét, így egyikőnk se lett elkényeztetett kis vakarcs. Akkoriban persze nem esett jól, úgy éreztem, nem is szeret minket, mert nem enged meg mindent... De így felnőtt fejjel visszagondolva, sok hülyeségtől megóvott minket, és sokat hozzátett a nevelésünkhöz is.

ma 00:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem voltak szigorúak, mondjuk nem voltunk problémás gyerekek, tini korban sem, jól tanultunk, semmi komolyabb probléma nem volt velünk.
ma 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!