Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket anno milyen nevelési...

Titeket anno milyen nevelési stílusban neveltek fel?

Figyelt kérdés
Engem anyukám meleg-engedékeny, meleg korlátozó keverékében, apukám meleg engedékenyben.
jan. 12. 23:21
1 2 3
 21/29 Metionin ***** válasza:
93%

Nem ismerem ezeket a kategóriákat amiket írsz de anyám nagyon szigorú, korlátozó, sértődékeny és bántalmazó volt. Általában ő maga is úgy viselkedett mint egy dacos kiskamasz és olyan dolgokat várt el tőlem, amit a korom alapján még nem lehetett volna. Ha valami nem tetszett neki, ütött, kiabált vagy épp megsértődött és csenddel vert. Pedig kifejezetten jó gyerek voltam és kárt extra ritka esetben, véletlenül csináltam csak.

Apám engedékeny volt és kb. letojt amíg nem csináltam veszélyes dolgot, ha pedig veszélyes dologra vágytam, akkor megmutatta és kilátásba helyezte, hogy egyedül soha nem csinálhatom (pl. tűzgyújtás, szerszámok kezelése, nem biztonsági gáztűzhely használata, ilyesmik). Viszont többször volt felelőtlen és felejtett ott pl. a szomszéd faluban, ahonnan aztán egyedül kellett hazamennem. Nagyon sokszor egyszerűen elfelejtette, hogy létezem.

jan. 13. 13:27
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kb. hasonló, mint amiket Metionin ír. De legalább anyámnak van egyfajta nagyon erős bűntudata, mint valószínűsíthető borderline-nak, és a fejlődésre/javulásra való igénye is, így felnőttként már sokat beszélgetünk a régen történtekről és közösen megtörténik a traumafeldolgozás.

Sajnos az ő anyja, a nagyanyám sokkal kegyetlenebb, egy bántalmazó psycho f*reg, aki nagyon alattomos és képmutató kígyó "jóember", a saját körében köztiszteletben áll. Nem állunk vele szóba évek óta, neki nincs önkritikája, sem nem tud következetes lenni, narcisztikus és egoista.

jan. 13. 13:32
 23/29 Metionin ***** válasza:
100%
#22. Hát legalább ti tudtok erről beszélni. Az enyém még azt is tagadja, amire tanúk vannak.
jan. 13. 13:37
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
23 Ja pont ugyanez ez a nagyanyam. Es o nevelte fel anyamat. Amikor megertettem a szemelyisegzavaranak a lenyeget, akkor megertettem azt a merhetetlen fajdaat ey szenvedest, amit anyumnak kellett atelnie gyerekkoraban. :'(
jan. 13. 13:44
 25/29 anonim ***** válasza:
35%
Egyeske, te jobb lett volna, ha hallgatsz...
jan. 13. 15:36
 26/29 anonim ***** válasza:
90%
Anyukám túlféltő volt, de sosem dicsért, nehogy elkapasson, apukám laza volt, őszinte, nagylelkű és nem túl következetes. De azért inkább voltak tekintélyelvűek, mint a haverjaink. Érzelmeket meg tanultak meg soha kifejezni - ami szintén generációs probléma (most 80 évesek). (Az unokákkal persze abszolút konfliktuskerülőek és elkényeztetik őket, míg a középkorú szülőket most is gyereknek tekintik.) A gyerekkorban átélt háború miatt irtóznak minden változástól, helyette mindenért hálásnak kell lenni, ami van és úgy megőrizni, ahogy van - és persze mindent gyűjtenek.
jan. 13. 17:33
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Öreges. Nagyszüleim 70+ - sak voltak, mikor 3 évesen hozzájuk kerültem. Napkozben csak és kizárólag a komyhaban/előszobában lehettünk, a szobákba csak aludni lehetett menni. Játékom annyi volt, hogy volt a konyhában egy régi mosógép, annak a tetején volt tárolva pár játék. Szinte mindig egyedül játszottam, tanultam. Segítséget nem kértem. Én,, csak" egy gyerek voltam, nem beszélgettek velem.
jan. 14. 09:28
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

27es és milyen felnőtt lett belöled?

Hány éves vagy?

Le vagy maradva a kortársaidhoz képest?

Itt most nem feltétlenül az anyagiakra gondolok.

Hanem szociális dolgok,haverok, technikai dolgokban stb.

Hát ez nagyon nem lehetett könnyű.

Hogyhogy a nagyszülők neveltek?

jan. 14. 12:50
 29/29 anonim ***** válasza:
29%

A kasima sinden dzsikisin kage-rjú

Ősi hagyományos japán nevelési stílusban nevelkedtem

jan. 14. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!