Egy apa, ha fia homoszexuális, hogy tudja feldolgozni?
“ Én szeretem a párom, de ő azt mondta nekem, ha a fia meleg lenne, többet nem jöhetne a házunkba. Én meg megmondtam neki, hogy én meg megengedném, szóval be is fejezheti a hülyeséget. :D Nem tudom hogy hogy dolgozná fel egyébként, nem vagyunk ilyen szituációban. De valószínűleg megoldanánk valahogy, az anyját mindenesetre nem vesztené el a gyerek.”
Ne haragudj, de te sem vagy teljesen normalis.
Az en parom, ha ilyet mondana dobnam ki mint macskat sz.rni.
Akibe egy csepp intelligencia/ertelem szorult, annak nincs mit feldolgoznia.
En nem ertem, kinek van ahoz koze, hogy a gyerekenek milyen a SZEXUALIS beallitottsaga?
Kb ugy beszel errol a kerdesrol sok ember, mintha oket probalnanak raeroltetni arra, hogy pl ferfikent letesitsenek viszonyt egy masik ferfival. Ilyen esetben megertenem az “ egy eletre osszetort” / “depresszios” / “nem tudja elfogadni” velemenyeket.
De amugy meg mit szamit?? Tegyuk fel van egy fiad, aki az elet minden terulet sikeres lett, tisztesseges munkaja es elete van, szereti a szuleit, egeszseges elete van, minden szempontbol egy mentalisan/lelkileg egeszseges EMBER (igy nagybetuvel) lett belole.
Majd egy hetvegen a szeretett fiu hazaallit a parjaval, aki tortenetesen nem Viktoria, hanem Viktor.
NA ES?
Kit erdekel? Ertem en, eloszor lehet sokkent eri az embert, ahogy azt is megertem, hogy nehanyunknak ido kell ezt megerteni, de konyorgom, senki nem kerte hogy tartsatok gyertyat a fiatoknak mikozben az egy masik ferfit sz.p le, ahogy a lanyotokkal sem kell ugyanezt megtenni.
Az a baj, hogy sok a foldhoz ragadt, csolatasu es buta ember, akik keptelenek felfogni, hogy az ami regen bun volt es elfogadhatatlan, az mara mar normalissa valt.
Ok azok, akik elitelik a fekete borueket, mintha szuleteskor egy katalogusbol valaszthatnad ki, hogy milyen borszinnel szeretnel szuletni.
Az ilyenek velemenyet magasrol le kell sz.rni.
27/heteroszexualis
Aki azt sem tudná elfogadni ha lánya születne?! :D
Az egy hímsoviniszta. Azt nem tudom, hogy azok mit hisznek, őket ki szülte? Férfi? Nyilván tudja, hogy nő. De akkor ő nem nézi annyiba a saját anyját, mint egy férfit?
"Főleg akkor ha az apa nagyon tipikus domináns, macsó típusú. Aki pl. azt sem tudná elfogadni ha lánya születne."
Magyarul rendkívül korlátolt alul iskolázott proli? Az szerintem sehogy.
Hogyne érteném, nap mint nap ezt hallgatom. Csak tudod a tested nem te vagy, nem a tested gondolkodik, nem a tested szeret. Aki szellemileg még ott tart hogy egy embert a teste alapján ítél, az nem fogja megérteni hogy egy transznemű férfi ugyanúgy férfi mint a többi, és egy transznemű nő ugyanúgy nő mint a többi. Ez nem vélemény, ez tudományosan, fizikailag és biológiai alapon bizonyított TÉNY. A transznemű férfiaknak ugyanolyan férfi agya van mint édesapádnak, a transznemű nőknek pedig ugyanolyan női agya mint édesanyádnak.
Egyébként ha te itt tartasz hogy biológiai alapon ítélsz meg egy embert, akkor szeretném ha tudnád, hogy létezik XX kromoszómával rendelkező transznemű nő. A te szemedben akkor ő a kromoszómái miatt nő, annak ellenére hogy pénisze volt? A biológiai nem nem csak a kromoszómától függ. Elsődleges nemi jelleg (nemiszerv), másodlagos nemi jelleg (férfiaknál széles váll, erős szőrzet, keskeny derék stb, nőknél mell, vékonyabb csontozat, szélesebb medencecsont, stb), hormonok (férfiaknál tesztoszteron, nőknél ösztrogén), kromoszómák (ami nem csak XX és XY lehet, mert létezik XXY, XXX, és más változatok is). Egy transznemű férfira aki teljesen túl van a tranzícióján nem lehet azt mondani, hogy biológiailag 100%-ig nő, mert a felsorolt biológiai jegyek közül egyetlen egy női jelleg jöhet szóba- az XX kromoszóma. Ennek a kivételével minden más biológiailag férfi egy transznemű férfi testén/testében. Illetve mint mondtam, van hogy még ez sem egyezik a születési nemmel, mert létezik XX kromoszómájú transz nő, ahogy XY kromoszómájú transz férfi is. :)
"vágassa le a melleit, de attól még nem lesz férfi"
Egy transzszexuális férfi tényleg nem attól lesz férfi, hogy levágatja a melleit. Hiszen ő már akkor is férfi volt, amikor mellei voltak.
Inkább ne szólj hozzá, ha fogalmad sincs az egészről...
Pont az ilyen macso apák akik irtóznak a melegektöl maguk is azok
Van egy jó film erre American pie
Aki belekeverte ebbe a kérdésbe válaszként azt, hogy milyen jól teszik, hogy tiltani akarják a jogi nem- és névváltás és legyen a személyiben a születéskor megállapított nem, attól megkérdezném, hogy végiggondolta-e és van-e benne empátia (na jó, költői kérdés, nyílván nincs).
Tudod milyen érzés, amikor a postán megkérdezik, hogy "hölgyem, ez kinek a személyije?" vagy amikor állásjelentkezéskor azon kell izgulnod, hogy a HR-s a saját képességeid és tudásod alapján értékel vagy az alapján, hogy transz vagy? Senkinek semmi köze ahhoz, hogy milyen nemi kromoszómáim vannak és milyen nemi szervvel születtem, kivéve engem, a páromat és azokat az orvosokat, akik olyan dologgal kezelnek, aminek köze van ahhoz, hogy milyen szerveim is vannak/voltak. Mi értelme van egy megszólalásig is nőre hasonlító személy esetében beleírni a személyibe, hogy hát ő férfiként lett anyakönyvezve születéskor? Ennyi erővel az is benne lehetne a személyiben, hogy mi a pártpreferencia, milyen vallású, alkohol-, cigaretta- és drogfogyasztási szokások, családi állapot, gyerekek száma, válások száma és a többi. Ugyanannyira semmi köze nincs ezekhez egy munkáltatónak vagy egy hivatali ügyintézőnek.
Ha a gyereked is ilyan transzfób, mint te és azon izgul, mint te, hogy vajon a menyasszonyjelöltnek milyen nemi kromoszómái vannak, akkor a figyelmedbe ajánlom azt a tényt, hogy a transz nőknek nincs méhük és nem menstruálnak. Nem kell hozzá orvosi diploma, hogy egy párkapcsolatban feltűnjön, hogy a másik fél transz, még ha az titkolná is. (Mondjuk én mindig tudatom az udvarlómmal mi a helyzet, de ez most mellékes) Persze az is lehet, hogy azért nem menstruál a hölgy, mert bármilyen okból el kellett távolítani műtétileg a méhét, de gondolom olyan begyepesedett személyeknek, mint te az ilyen már nem is számít teljes értékű nőnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!