Hogy tudnék anyukámnak segíteni feldolgozni a testvérem halálát?
Sajnos vannak olyan helyzetek amikor soha nem képes valaki talpraállni ha elveszíti a gyermekét. Anyud sem fogja soha túltenni magát. De nektek figyelnetek kell, mert aki képtelen túlépni, az akár évekkel később is öngyilkos lehet. Az öngyilkosság lesz számukra a kiút.
Egy híres színésznő sem volt képes a fia halálát feldolgozni, pedig ott volt a kislánya, szerető férje, rajongók milliói. Pár évvel később öngyilkos lett. ( Romy Schneider )
Figyeljetek anyukátokra, és próbáljátok meg elfogadni, hogy képtelen tovább lépni.
Az én anyukám sajnos belehalt a nővérem elvesztésébe.
Egy ideig mardosott a bűntudat, hogy pszichológushoz kellett volna vinni.
Talán próbálj meg szakembert keresni, lehet hogy valaki másnak sikerül eredményt elérni. Gondolom biztos van ilyen közösség is, akik elvesztették gyermeküket... Sokszor az is segít, ha olyanokkal van az ember, akik hasonló dolgokon mentek át.
Én próbáltam anyu minden napjában egy kis örömöt csempészni. Összeírtam 100 okot, hogy miért szeretem vagy mit köszönhetek neki és minden nap hagytam neki egy ilyen cetlit. Ezeket szerette...
Sok sikert és kitartást kívánok neked.
Folytatni kell a pszichoterápiát. Emellett igyekezzetek a szép, derűs dokgokba bevonni.
Ha az unokák (ha vannak) elriadnak mellőle, akkor nem szabad a nagymamázást erőltetni.
Megkérdezhetem hogyan halt meg a testvéred?
Traumatizálta Édesanyádat a halála nagyon, főleg ha váratlan volt.
Nehéz megjósolni hogyan fog a feldolgozásban előrehaladni. Nekem 4 év kellett hogy tényleg lezárjam az apu halálát. Anyu ez idő alatt elment és egy terhességet is elvesztettem, valószínű ezek összeadódtak. Ebből kifolyólag krónikus fájdalmaim lettek, amikből úgy 90-95% ra kigyógyultam. Nem tudom a részleteket, körülményeket, de ez változhat még. Nekem az idő segített leginkább..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!