Anya miért mond ekkora hülyeségeket nekem?
Mindig úgy érvel, hogy akkor hülyeségeket mond amikhez nem is kellenek pontos adatok, mégis meg lehet cáfolni..
például: új telefont akarok, kinéztem egyet, konkrétan 146.990Ft Mondom anyának, hogy ezt kérem karácsonyra..
Erre ő.. Ez nagyon drága, másoknak sincs ilyen. Neked arany életed van, így is nagyon el vagy kényeztetve. Ezt mondja nekem miközben a többieknek simán 200e pluszos telefonjuk van..
Vagy pl amikor mondtam, hogy veszek egy új játékot a gépre, konkrétan a battlefield 5-öt, akkor meg azt modnta, ohgy senki nem játszik ilyen játékokkal. Nem lesz kivel játszanod, mert nagyon kevés az a psichopata ember, aki ilyeneket megvesz. A legvicceseb::::::
" Nagyon utálni fognak az osztálytársaid, ha ilyenekkel játszol"
Nagyon szegény családban nőtt fel, most kb 800e-1m Ft-ot keres. Tehát viszonylag jól.. Apa kicsit többet.
Tudja, hogy ez mennyi pénz, de mégis azt hiszi, hogy egy 150e Ft-os telefon tulajdonosának arany élete lesz a közel millió Ft-os iphone tulajok között... A suliban nekem vannak a legolcsóbb leg "márkátlanabb" cuccaim.
///Nem mintha ez befolyásolná az ottani helyzetemet, meg azt, hogy hogyan fogadnak el, csupán viszonyításképpen mondom nektek és anyámnak!///
Most direkt csinál magából hülyét? Nem értem :/
Nálunk is jóval havi 1 millió fölött van a bevétel , de a ha fiam ilyen genyó lesz nem hogy 150.000 rés telefont nem kap de mehet egész nyáron kukoricát cimerezni . Na az elég hànyàs diákmunka. És elég sok évig csináltam . Jah nem telót vettem belőle hanem anyámnak adtam aki egyedül nevelt 3 gyereket.
Páromnak 50 ezres telefonja van a milliós fizetése mellett . És én sem járok márkás cuccokban mert felesleges villogas.
Egyébként most kocsit akartunk venni , de a vírus miatt ezt is napoljuk. Szerintem senki se most akarjon költekezni.
Anyád érvei nem hülyesség csak nem fogja be az agyad amit mond.
"Tudja, hogy ez mennyi pénz, de mégis azt hiszi, hogy egy 150e Ft-os telefon tulajdonosának arany élete lesz a közel millió Ft-os iphone tulajok között... A suliban nekem vannak a legolcsóbb leg "márkátlanabb" cuccaim."
Ha-ha-ha!
Addig vágd magad kussba, amíg anyád megteheti, hogy ilyen környezetben élhetsz. Úgy érzed nem vagy ember, mert nem milliós iPhone cuccod van? Tényleg nem vagy az, de nem az iPhone miatt...
Ehh....inkább örülnél annak amid van...
(Üdv,egy gyerek otthonba került fiatal,a család szegénysege miatt..)
Az átlag magyar embereknek tudod honnan van iPhoneja? Hitel és részletfizetés. Az osztálytársaid szülei havonta fizetik a telefonok részleteit, ne gondold, hogy egyben zsebből vették meg.
Ez legalábbis az én tapasztalatom, amikor én voltam sulis. Én is sokszor rosszul éreztem magam, hogy az osztálytársaimnak mennyire menő cuccaik vannak, míg nekem kb semmi. Én is borzasztóan irigy voltam és dühös a szüleimre, amiért én nem kaptam ilyeneket. Aztán később rájöttem, hogy általában azok élnek átlagon aluli körülmények között, akik ilyen nagymenők. Nálunk anno a Supra és DC edzőcipők voltak az ilyen státuszszimbólumok, irreálisan drága volt az összes. És azoknak volt ilyen nagyonmenő cipőjük meg az akkoriban megjelent első iPhonejuk, akiknek a családja otthon apró albérletben kucorgott, spórolniuk kellett a kaján és kb minden pénzük hitelre ment. Nekem nem volt semmi ilyesmi, ellenben saját tulajdonú kertes házban éltünk és nem volt kérdés soha, hogy lesz-e vacsora. Utólag tudom, hogy a szüleim legalább kétszer annyit kerestek, mint a menő osztálytársaim szülei.
Szóval tapasztalataim alapján azok mutatják leginkább a külvilág felé, hogy mennyire teli vannak pénzzel, akik valójában nincsenek.
Ezt csak azért írtam le, hogy ne az osztálytársaidhoz méricskéld magad, mert nem tudhatod, hogy a szüleik mennyit adnak fel és hány részletet fizetnek, hogy a gyermeküknek ilyen holmijai legyenek.
Anyukád hozzáállásán nem igazán tudsz változtatni, itt nem a pénz a probléma, hanem hogy ő nem ért a technikai dolgokhoz és számára nem képviselnek értéket ezek a dolgok.
Ne ezen akarj változtatni, nem is tudnál, inkább tedd félre a zsebpénzed és vedd meg magadnak a dolgaid, illetve ne számolj be neki arról, hogy mire költöd.
Szégyeld magad.
Az elkényeztetett kölykök minta példánya vagy. Mindegy mi mennyibe kerül, neked kell és jár mert szüleid megengedhetik (szerinted)
Édesanyád mivel szegényen nőtt fel pontosan tudja mi mit ér, és attól mert jól keres nem fogja 2 kézzel szórni. De mindent megakar adni neked, csak épp az maradt le, hogy beérd, megbecsüld amid van.
Miért nem húzod el a beled diákmunkára és veszed meg amit szeretnél? Aztán villoghatsz vele. Addig meg húzd ki a a fejed a seggedből és becsüld meg a szüleid akik erőn felül mindig a legjobbat akarják neked.
Hát ne haragudj de 150 ezer Ft nem pénz ??másnak ez a havi keresete valakinek nettóban valakinek bruttóban
Nem mindenki keress 400-600at
Átlag magyar 150 él valaki hónapról hónapra,ilyen gyerekem lenne mint te, semmit nem vennék meg neked , becsüld meg azt amit kaptál
Ja és ha nem villogni akarsz vele akkor jó a 28 ezer Ft telo is
Mond el nekem kérlek mire használnád a 150e Ft telót ?
Az én fizetésem 250 nettó magamnak nem merek megvenni 40e Ft telefont most vettem egy Xiaomi 7a redmi 28 ért,nem azért mert nem tehetném meg a jobbat ...
Elkényeztett gyerek vagy és a pénz értékéről halvány segéd fogalmad sincs ,tehát az sem tudod gondolom hogy mennyi szüleid nettója amit kézhez kapnak ,gondolom nem tudom tudod számszerüsitve mennyi megy el rezsire,mennyi megy el egy hónapban ennivalóra,ha van autotok mennyi megy el rá ,telefon internet stb.ja és gondolom anyukád tesz félre is esetleg nyaralásra is vagy csak megtakaritásba rosszabb időkre.
És azt tudod e hogy az emberek 80-90%nem keres annyit nettóban mint amit te el akarsz költeni egy telefonra? És abból kell meg élniük ,ha kell a telefon akkor nem csak alkalmanként diák munkáz hanem minden hétvégén mekibe elmehetsz diák munkázni péntektöl,vasárnapig minden hétvégén és akkor következö hónapban meglátnád hány hónap alatt jönne össze telefonod ára.tán akkor rájönél mennyit kell dolgozni azért a telefonért mennyit ér pénzed mennyi lemondás kell egy olyan telefon ért.
Mert erről neked halvány lila gözöd sincs csak hisztizel mint egy 5 éves gyerek.
Miért van manapság ennyi elkényeztetett, tizenéves kismajom??? Kérni azt tudnak, meg okoskodni, meg kritizálni a saját szüleiket! Tudod ki a buta itt egyedül! És az nem az édesanyád! Takarodj el dolgozni és azt veszel magadnak, ami akarsz!
Dühítő, hogy egy 17 éves kisfiú ennyire követelödző legyen a nulla diák munkájával! Bízok benne, ha lesz gyerekem, az nem lesz ekkora gyökérkefe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!