Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez tényleg ekkora probléma lenne?

Ez tényleg ekkora probléma lenne?

Figyelt kérdés

Egy egyetemi projekt keretében nyolc napig napi 12 órában kell szabadtéri megfigyeléseket végezni, párban vagyunk. Nyilvén tudtam, hogy nagyon hosszú lesz, de arra gondoltam, hogy majd a párommal befelezzük, és akkor jobb. Ma volt az első nap és ő mondta, hogy nem kell végigcsinálni rendesen, ő nem is akar ennyi időt vele tölteni, elég ha napi mondjuk 5 órát kinn vagyunk.

A szüleimnek mondtam este, most teljesen ki vannak borulva, hogy léhűtő vagyok, meg mit képzelek, nevelésük szégyene vagyok meg hasonlók.

Tudom, hogy nem becsületes így, bűntudatom is van miatta, különösen azért, mert fizetnek is érte. A páromnak is mondtam, de ő azt válaszolta, hogy nem derül ki, nem lesz baj, nem akar többet csinálni.

Jogosan akadtak ki, én is tudom, mondtam is, hogy kimegyek a megbeszélt időpntok előtt 1,5-2 órával, de nagyon csalódottnak látszanak, dühösek is nagyon.

2019. nov. 4. 18:48
1 2
 1/17 anonim válasza:
19%

Pedig jól tetted szerintem, nyilván ezért lepontoznak majd az erkölcscsôsz gyökerek :D

Nem értem mit kell ezen annyira kiakadni, a te döntésed. Én is ugyanezt tetten volna, csak a bűntudat rész nélkül

2019. nov. 4. 18:56
 2/17 anonim ***** válasza:
95%
Attól függ, milyen megfigyelésekröl van szó, de adott esetben igencsak ráfizethetsz, ha netán valaki ellenörzi, hogy ott vagy-e, illetve az sem mindegy, mennyire van jeletösége a 12 órás megfigyelésnek, sok esetben csak úgy használható az adatmennyiség, ha rendesen végigicsinálod.
2019. nov. 4. 19:22
 3/17 A kérdező kommentje:
Olyanokat kell megfigyelni, hogy mennyien járnak arra, mit csinálnak, milyen a stástuszok, stb. Ma szinte ugyanazt vettük fel minden időpontban, mondjuk nem hiszem, hogy ellenőriznének.
2019. nov. 4. 19:24
 4/17 anonim ***** válasza:
89%
Hát pedig ha fizetnek, akkor simán ellenőrizhetnek is, szúrópróba-szerűen.
2019. nov. 4. 19:28
 5/17 Savlekotő ***** válasza:
41%
Ő csak a projekt párod v olyan párod is,mert akkor gratulálok a párválasztásodhoz,majd a gyerekből is igy veszi ki a részét..
2019. nov. 4. 19:32
 6/17 anonim ***** válasza:
95%

Aztán meg még képesek lesztek és írtok belőle valami "szakdolgozatot"...

Nem azért mentél egyetemre, hogy tanulhass? Mehetsz dolgozni is, ha elég volt. Nagyon is érthető a szüleid reakciója. Ha 1,5-2 órával többet csinálsz, mint a párod, az még mindig nem napi 12 óra, csak napi 11,5-12. Ők meg biztosítsák a kosztot-kvártélyt, ugye? De ha mondjuk kisebb kajaadagokkal találkoznál holnaptól kezdve, ki lennél akadva...

2019. nov. 4. 19:37
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg annak is van jelentősége, hogy nem fejenként 6-6 órát kell csinálni naponta, hanem ketten együtt 12-t. Kérdezd meg attól, aki a feladatot adta, hogy miért így kell. Erről szól az egyetem: kideríteni, hogy mi van. Nem arról, hogy ellógni, amit csak lehet. Úgy mi értelme? Egy halom pénzt kereshetnél helyette, ha elmennél dolgozni.
2019. nov. 4. 19:39
 8/17 A kérdező kommentje:
Csak projekt pár. Ő nem szeretne többet csinálni, én kimegyek majd korábban minden nap, de ő nem akarja egyedül csinálni, mert az unalmas meg minden. Megpróbálok majd beszélni vele legközelebb, amikor megyünk.
2019. nov. 4. 19:39
 9/17 A kérdező kommentje:
Nem egyszerre kell kinn lenni, rá is kérdeztem, meg kéne felezni a napot.
2019. nov. 4. 19:40
 10/17 anonim ***** válasza:
33%
Az erkölcsi csőszök valóban megjöttek. Egyrészt szerintem az egyetem az emberek 99%-nál nem arról szól, hogy éjt nappalá téve szorgoskodik és tanul, minden kötelezettségét elvégzi mindig időben, minimális "megúszás" nélkül. Ezzel nincsen semmi probléma. Más kérdés, hogy konkrétan milyen horderejű dologról van szó, de az írásod alapján nagyjából egy totál jelentéktelen "projektről", amihez valóban elég napi öt órát kint állni a tizenkettő helyett. Az, hogy a szüleidtől ilyen reakciót kaptál, semmiképp sem normális. Nyilván származhat belőle gondod, ha ellenőriznek, úgyhogy neked kell mérlegelned a dolgot és döntést hozni. Bár én elég irreálisnak tartom, hogy egy tanár majd pont ilyen baromsággal fog foglalkozni.
2019. nov. 4. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!