Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya miért mond ekkora hülyesé...

Anya miért mond ekkora hülyeségeket nekem?

Figyelt kérdés

Mindig úgy érvel, hogy akkor hülyeségeket mond amikhez nem is kellenek pontos adatok, mégis meg lehet cáfolni..

például: új telefont akarok, kinéztem egyet, konkrétan 146.990Ft Mondom anyának, hogy ezt kérem karácsonyra..

Erre ő.. Ez nagyon drága, másoknak sincs ilyen. Neked arany életed van, így is nagyon el vagy kényeztetve. Ezt mondja nekem miközben a többieknek simán 200e pluszos telefonjuk van..

Vagy pl amikor mondtam, hogy veszek egy új játékot a gépre, konkrétan a battlefield 5-öt, akkor meg azt modnta, ohgy senki nem játszik ilyen játékokkal. Nem lesz kivel játszanod, mert nagyon kevés az a psichopata ember, aki ilyeneket megvesz. A legvicceseb::::::

" Nagyon utálni fognak az osztálytársaid, ha ilyenekkel játszol"

Nagyon szegény családban nőtt fel, most kb 800e-1m Ft-ot keres. Tehát viszonylag jól.. Apa kicsit többet.

Tudja, hogy ez mennyi pénz, de mégis azt hiszi, hogy egy 150e Ft-os telefon tulajdonosának arany élete lesz a közel millió Ft-os iphone tulajok között... A suliban nekem vannak a legolcsóbb leg "márkátlanabb" cuccaim.

///Nem mintha ez befolyásolná az ottani helyzetemet, meg azt, hogy hogyan fogadnak el, csupán viszonyításképpen mondom nektek és anyámnak!///

Most direkt csinál magából hülyét? Nem értem :/

2020. márc. 15. 20:45
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
82%
Qrváranem vagy tisztában sokmindennel! 5-6gyerekes családok havi jövedelme nincs ennyi, amit te lazán kidobsz egy telóra!
2020. márc. 15. 21:12
 22/61 A kérdező kommentje:

Nem arról szól a kérdés, ohgy megmondjátok, hogy mit tegyek ahhoz, hogy ilyen és ilyen telefonom legyen...

De leírom mégegyszer, hátha csak azt olvassátok el:

anya kitalált hülyeségekkel próbál lebeszélni olyan dolgokról amiket kb 30 ból 29 ember használ!!

Tudhattam volna. Magyar embernek bármit ami pénzzel kapcsolatos NE említsek! Hihetetlen mennyire képesek kiakadni..

És ha nekem semmi pénz 150 ezer forint? akkor mi van? Mi közöd van hozzá? És nem, nem így van, TELEFONRA semi pénz a 150ezer Ft. Egy új telefon minimum 4-5-6-700ezer Ft.

2020. márc. 15. 21:15
 23/61 A kérdező kommentje:

"Kidobni"???? Minimum 4 évig szeretném használni, mint kommunikációs és munkaeszköz..

Én vagyok az egyedüli gyerek a családban..

2020. márc. 15. 21:16
 24/61 anonim ***** válasza:
89%

"Egy új telefon minimum 4-5-6-700ezer Ft."

Hát nem tudom, te milyen oldalon nézted az árakat, de az enyém akciósan volt 69 eFt újonnan és tudja, amit kell.

2020. márc. 15. 21:20
 25/61 A kérdező kommentje:

igen, gondolom xiaomi volt.. Igazad van, van olcsóbb telefon is, de azoknak konkrétan a rendszere nem jön be..

Egyébként még EGYETLEN válaszoló sem válaszolta meg a kérdésemet. Csak végigszemetelte...

2020. márc. 15. 21:22
 26/61 anonim ***** válasza:
80%

Próbállak nem savazni, mint az előttem lévők, de közben tanácsot is adni. Én is sokszor gondoltam ezt, mint te, de az én szüleim ketten sem keresnek annyit, mint egyedül a te anyukád. Nem tudom milyen körökben mozogtok, de annyit jó, ha tudsz, hogy az életed, amit biztosítanak neked bőven átlagon FELÜLI. Én is sokszor azt éreztem, hogy kevés amit kapok, miért nem adnak többet bulira, ruhákra, telefonra stb. De közben a másik oldalról azt hallgatom/hallgattam a szüleimtől, hogy nincs is még egy ilyen gyerek a világon, akinek ennyi mindent megadnak a szülei. Elhiheted, hogy anyagi téren ez semmi se volt az osztálytársaimhoz képest. Kb álmodni sem mertem, arról, hogy majd iPhonet vesznek nekem. Néha annyira dühös voltam, és úgy megmondtam volna, hogy tudod ez amit ti adtok pénz, ez jóformán semmire sem elég.

Sajnos amíg ő keresi a pénzt, hiába a gyereke vagy, nem fog adni olyan dolgokra ami szerinte felesleges vagy hülyeség. Nekem sem adtak divatos legújabb cuccokra, mert "van elég ruhád". Plusz mikor néha napján vettem pár új dolgot, akkor is megkaptam, hogy most vásároltál és mennyi pénzért.. Persze amit maguknak vesznek az nem számít. De ez van majd mikor mi keressük a pénzt másképp csináljuk. Egyébként anyukád valószínűleg nem direkt mond hülyeséget hanem valóban így gondolja, számára nem ezek az értékek mint neked. Nem oltásképp, bízom benne, hogy tudod, hogy az igazi értékek belülről fakadnak stb, de én magam is tudom, hogy az ennél olcsóbb kategóriás telefonok a leggagyibb androidok. Anyukád viszont nem ért ehhez, nem tudja felfogni, csak azt látja, hogy ez egy viszonylag nagy összeg.

Diákmunkát én is tudom javasolni, esetleg beszéld meg, hogy kapj egy fix zsebpénzt, amit félre tudsz tenni ilyen dolgokra amit nem akarnak neked megvenni.

2020. márc. 15. 21:22
 27/61 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem anyud is logikusan gondolkodik, azért nem vesz neked drága dolgokat, mert felesleges. Egy technikai kütyü a megvételtől számítva csakis amortizálódik, 2 év múlva meg vehetsz úgyis újat.

A telógyártók is erre játszanak, hogy mindig kelljen egy újabb.

2020. márc. 15. 21:23
 28/61 anonim ***** válasza:
95%
Olyan vagy mint az öcsém. Neki sincs fogalma a pénz értékéről. Azt hiszed azért mert jól keresnek a szüleid megtehetik hogy a gyerekük kedvteléseire szórják ki az ablakon. Közben meg gőzöd sincsen arról hogy mibe kerül nekik az élet vagy mire spórolnak esetleg.
2020. márc. 15. 21:26
 29/61 anonim ***** válasza:
92%

"igen, gondolom xiaomi volt"

Nem az, de nem is a márka volt a lényeges szempont, hanem a használhatóság és ár-érték arány.

Az ember felnőttként már másképp gondolkodik és nem akar semmilyen egónak megfelelni.

Egyébként anyukád is felnőtt, így jobban átlátja a helyzetet és az életet, mint te, illene őt tiszteletben tartanod és mivel ő tart el téged, így igazából inkább meg kellene köszönnöd, amit kapsz és nem kikövetelni dolgokat.

Mi lenne, ha csak 20 eFt értékben kapnál ajándékot tőle?

Tudod, hány gyerek ürülne ma Magyarországon ennek?

Értem én, hogy anyud tehetős és neked fáj, hogy nem ad belőle neked szerinted eleget, de nem akarja, hogy elkényeztetett legyél vagy csak simán takarékos, esetleg éppen kocsira gyűjt neked, miért nem vele beszéled meg?!

2020. márc. 15. 21:29
 30/61 anonim ***** válasza:
94%

“Anya miért mond ekkora hülyeségeket nekem?”

Nem hülyeségeket mond, hanem csak a te szinteden kommunikál veled. Mert amilyen hisztit itt levágsz, az rémes. Az ő értékrendje szerint tök fölösleges neked egy 150 ezres telefon, de valószínűleg, ha ezt mondaná neked, még jobban hisztiznél. Nem jelenti azt, hogy kevésbé vagy egyáltalán nem vagy elkényeztetve, mert te “csak” egy 150 ezres telefont kérsz, míg mások 200+ ezerért kapnak. Az, hogy másoknak mijük van, vagy nincs, az egyáltalán nem a te dolgod, és neked sem másokhoz kellene viszonyítani. Sem magad, sem a SZÜLEID anyagi helyzetét.

17 évesen lehetne annyi sütnivalód, hogy nem azzal foglalkozol milyen címke van a ruhádba varrva. Azt sem értem, hogy ha dolgozol, akkor miért nem inkább azt kérted, hogy a felét fizessék ki, te pedig belerakod a másik felét. Jaaa, talán azért mert a SZÜLEID jól keresnek, és azt hiszed, hogy ez azt jelenti, hogy meg kellene vegyenek neked egy drága telefont?!

2020. márc. 15. 21:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!