Miért olyan nehéz a nőknek elfogadni ha egy férfinek már van mástól gyereke?
Mert ez a kérdés egyenértékű a fenti tesztekkel ugye. Bár hozzáteszem, hatékony, ha nekem feltennéd az első randin (vagy bármi ilyet), biztos nem lenne következő.
Ha Neked tennék fel csak gyerek helyett a párod vagy az anyád szerepelne, mit mondanál?
Szerintem amúgy épeszű férfi nem épít olyan nőre, akinek a gyereke nem ér meg mindent és bármit a világon, mert a férfi még annàl is kevesebbet fog.
De az az érzésem, kevered a felelősségvàllalást és szeretetet a neveléssel vagy inkább a kóros engedékenységgel. Ezek nem függnek össze, sőt, inkább az enged meg szülőkènt mindent, akinek bűntudata van a mélyebb érzések hiánya miatt.
Ez a féltékenykedés a pasik részéről a gyerekre, ez durva, totál szereptévesztés és infantilizmus, szerencsére az én párom nem csinálja és ez sokkal fontosabb, minthogy esetleg havi 1 mozival vagy szexszel több lenne, ha nem lenne gyereke.
Ha ketten a két gyerekkel fuldokolnánk és 2 személy férhetne be a mentőcsónakba, egy pillanatig nem merülne fel bennünk, egyikünkben sem, hogy ne a két gyerek menjen. Sőt bármit is érő ember egy idegen gyerek túlèlését is a sajátja elé tenné, nemhogy a sajátját, vagy a párját.
De én öreg vagyok már, és ez a soha fel nem növő yolo-szellemiség nekem teljesen idegen.
Hozzáteszen még hogy az olyan fickók, akik a gyerekkel kívánnak rivalizálni a buksisimiért, pont olyan nőknek a gyerekei, akik nem sorolták őket minden elé és ezért örökre hiányuk maradt anyai szeretetből.
Érzelmileg felnőtt emberben, akár nő, akár férfi, fel sem merül hogy a gyerekével rivalizáljon. A "mostoha" gyerek esetében picit ez nehezebb, főleg ha idòsebb korban ismerték meg egymást a gyerekkel, de tapasztalatom szerint azért inkább, mert a gyerek még ha kedveli is a mostohát, nyilván nem úgy és annyira szereti (odabújás, puszi, foglalkozásigény), tehát nem felek meg érzelmileg egy anya-gyerek kapcsolatnak, max ha az igazi anya nincs jelen a gyerek eletében vagy bántalmazó/dèmon szülő.
"Mert ez a kérdés egyenértékű a fenti tesztekkel ugye."
Objektíven nem, mert nem sztenderdizált, úgyhogy szakirodalmi cikket tényleg nem lehetne írni ez alapján. Saját használatra igen, épp eleget elmond számomra az illetők személyiségéről.
"Ha Neked tennék fel csak gyerek helyett a párod vagy az anyád szerepelne, mit mondanál?" - pont ugyanazt, ez nem lehet érzelmi döntés.
"Szerintem amúgy épeszű férfi nem épít olyan nőre, akinek a gyereke nem ér meg mindent és bármit a világon, mert a férfi még annàl is kevesebbet fog." - jól mondtad, szerinted. Mert ezt a megállapításodat még nem támasztotta alá semmi se.
"De az az érzésem, kevered a felelősségvàllalást és szeretetet a neveléssel vagy inkább a kóros engedékenységgel. Ezek nem függnek össze"
??????????????
"Ha ketten a két gyerekkel fuldokolnánk és 2 személy férhetne be a mentőcsónakba, egy pillanatig nem merülne fel bennünk, egyikünkben sem, hogy ne a két gyerek menjen." - ez a ti gondotok, én biztosan azt preferálnám, hogy a párom menjen. Neki ugyanis lehet még gyereke, a gyereknek viszont nem nő új családja.
"De én öreg vagyok már, és ez a soha fel nem növő yolo-szellemiség nekem teljesen idegen." - miért, hány éves tetszel lenni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!