Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek önző dolog a...

Szerintetek önző dolog a párommal a részünkről, hogy a kapcsolatunk fontosabb mint az előző kapcsolatból származó gyereke?

Figyelt kérdés
Sokan azt írják, hogy a gyereknek kell lenni az elsőnek, viszont nálunk ez nem így van. Foglalkozunk vele is, szeretjük, tartjuk vele a kapcsolatot, de nem hozzá alakítjuk életünk minden pillanatát. Pl nyaralni kettesben megyünk, ha éppen más program van amikor láthatás lenne, akkor nem mondjuk le amiatt, majd elmegyünk máskor a gyerekért. Tudom, ezért sokan nekem fognak esni, viszont ha mások is hasonlóan állnának a dolgokhoz lehet az új pár nem viselné olyan nehezen a helyzetet. Elvégre vele akarod leélni az életed, nem a gyerekeddel
2020. jan. 4. 15:23
 131/158 anonim ***** válasza:
82%

130 ez a normális és sok van ilyen - csak nem a gyakorin, mert ide a problémás esetek jönnek. egy kis javítás: a kiskamasz bátyja IS féltestvére.

Jó hogy jól megvannak együtt.

2020. jan. 5. 22:15
 132/158 anonim ***** válasza:
94%

Köszi a javítást😃.

Valóban az,csak ők együtt is élnek,és már annyira természetes (főleg nekem) ez a helyzet,hogy simán édestesóknak érzem őket. Ök hárman egyébként egymást is😃.

2020. jan. 5. 22:25
 133/158 anonim ***** válasza:
89%
#129, és az téged nem zavar, hogy az itt leírt történetben apukád az egyértelmű vesztes, aki hagyta magát áldozattá válni? Én már a felénél vagy az exet nyírtam volna ki, vagy felkötöm magam, vagy így, ebben a sorrendben....
2020. jan. 6. 09:13
 134/158 anonim ***** válasza:
78%

Rájöttem, hogy fölösleges a kérdezőt is szidni. Igen, visszataszító hogy nem bírja ko a párja gyerekével azt a pár napot, de a férfi az igazi hunyó, aki ezt hagyja. A nőnek teljesen mindegy hogy az előző kapcsolatából származó gyereke meg fogja utálni, úgyis csak a közös gyerek fog számítani és annál jobb, minél inkább elfelejtődik az előző gyerek.

Kérdező, szerinted a legfontosabb kapcsolat a világon a szerelem. Akkor miért akarod, hogy a férjed elszakadjon egy családgagjától (a GYEREKÉTŐL) pláne idős korára, ha te igazán szereted őt? Mert ez lesz a vége. Bátyám esetében bátyám anyja hagyta el apát. És ugyanígy rossz lett a kapcsolatuk, láthatáskor anya foglalkozott tesómmal, apám le se sz*rta őt. Most már évek óta nem beszélnek. Az én esetemben apa hagyta el anyát és egy évig ragaszkodott a láthatáshoz, hogy karácsonyozzunk együtt, ilyesmi. Aztán mikor jött a nő, akkor újra élte fiatalságát, nem volt probléma a gyerek, ketten jártak világot látni. Csak aztán apám beteg lett és kórházba került. Gondolom megijedt és akkor igyekezett újra felvenni a kapcsolatot velünk. De ez milyen szánalmas? Ha nem fél a haláltól, akkor még ezek után sem jutott volna eszébe hogy kik voltak nekik ott neki mindig. Ezért mondom hogy a vérkötelék erős. Hiába nem jó a kapcsolatunk, mégis az apánk és mikor beteg lett, látogattuk.

2020. jan. 6. 10:46
 135/158 anonim ***** válasza:
81%

"130 ez a normális és sok van ilyen - csak nem a gyakorin, mert ide a problémás esetek jönnek" - ez önmagában igaz, de kontra a válaszok meg a mai magyar rögvalóság helyett valami ideákat tükröznek.

Azért engem roppantul érdekelne, hogy egy valós statisztika mit tükrözne a kapcsolattartásról meg a gyermektarháról, mi a valós többségi álláspont.

2020. jan. 6. 12:19
 136/158 A kérdező kommentje:
Hát a valós statisztika szerint 90%ban vagy az Apuka áldozatként él, folyamatosan ugrál az exnek, mintha még mindig együtt lennének, kapcsolatba nem megy bele, nehogy a gyerek hátrányt szenvedjen vagy a másik opció hogy új családot alapít és a régi hàttérbe szorul. Én elhiszem, hogy létezik ilyen idilli állapot ahol az új csaj meg a régi puszipajtások és 5-ösben vagy 6osban élnek mint egy boldog család, de ez kb a maradék 10%
2020. jan. 6. 17:40
 137/158 anonim ***** válasza:
38%
jaj, hát egy valóságos statisztikus a Dr. Kérdező.
2020. jan. 6. 17:44
 138/158 A kérdező kommentje:
Elég rendesen utánanéztem a témának, hidd el, nem a levegőből beszélek
2020. jan. 6. 17:52
 139/158 anonim ***** válasza:
100%

De ez mindegy is,kérdező,nem?

Mármint a statisztika. Ha egyszer rajtunk múlik,melyik tábort erősítjük. Márpedig rajtunk múlik. Miért nem szeretnéd azt az elenyésző 10%-ot erősíteni,mint ahogyan mi?

Hidd el,csak rajtunk múlik!

2020. jan. 6. 18:00
 140/158 anonim ***** válasza:
100%
"Ha egyszer rajtunk múlik,melyik tábort erősítjük. Márpedig rajtunk múlik." RÉSZBEN múlik rajtunk IS. Valójában a konfliktusban érintett összes fél kell ahhoz, hogy win-win helyzetet lehessen kialakítani. Egyoldalúan azt lehet max megcsinálni, amit a #129 leírt, és amiről fentebb már írtam.
2020. jan. 6. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!