Érdemes anyámra hallgatni?
31 éves nő vagyok és anyumékkal élek a 7 éves fiammal, mint egyedül álló anya.
Van saját keresetem, de anyum mindenbe beleszól. Most találkoztam egy férfivel aki nekem tetszik, de anyám belekötött mert 12 évvel idősebb mint én. Szánalmasnak tartom, hogy ennyire adok a véleményére még ennyi időses is, de hogy tudok a lábamra állni?
19!
Sem az építőipar, sem a mezőgazdaság nem idénymunka. Mindkettőben van az is, de alapból pl a kőműves is dolgozik egész évben, meg a földműves is, akinek mondjuk krumplifoldje van. Más kérdés, hogy pl nyáron Pistike elmehet segédmunkasnak az epitkezesre, Katika meg szedhet paprikát a napon: ezek idénymunkak. De te tudod, csináld ahogy neked jó. Nekem egy 40 éves alkalmi, idény és kozmunkabol elő ember ne, felelősségteljes gondolkodású. Ilyennel max 20 éves all össze, amíg nem tudja mihez kezdjen az élettel. Egy 30as elvált nő, pláne gyerekkel ennél azért komolyabban kellene hogy vegye a világot.
Kérdező!
Kényszerít valaki rá, hogy ennyit keress? Lehet másik munkahelyre menni. Meg hát itt a csodás pasi, akinek bejött az élet az évi 5 hónap idénymunka 7 hónap közmunka rendszerrel, hát csináld te is. Elvégre az 5 hónap alatt keresnél annyit, mint apad egy év alatt külföldön. Miért nem csinalod
Hívott magával engem is. De nem megyek.
Felelősséggel tartozok a gyerekemért. Most év közben kiszakítani őt a normális kerékvágásból... ennyire nem vagyok önző. Nyár elején utána menni meg megint nem jó.
Nem tartatom el magunkat senkivel....
#21, bocsi, de nekem erről a polémiáról a saját anyám jut eszembe... amikor apám cirka 50 évesen úgy döntött, hogy magánvállalkozó (akkori szóval "maszek" - 80-as évek) lesz és felmond a fix fizetéses stabil munkahelyén, anyám végighisztizte az egész környezetét, hogy miféle ember apám, veszélybe sodorja a család megélhetését, elmondta mindennek, válást emlegetett. Na, miután apám (szerencsére) nem hagyta magát eltántorítani a tervétől, és bejött neki a magánvállalkozás, semmi sem tartotta vissza az arcátlan perszónáját, hogy otthon maradjon htb-skedni, mert ő megteheti... Én olyan 13 lehettem, és ekkor kezdtem megvetni anyám, és az általa hirdetett "erkölcsöt". Meg apám is megírt egy rosszpontot nálam, hogy ezt - ilyen előzményekkel - eltűrte.
Na, anyám monológjaiban hangzott el jó sokszor ez a "felelősségteljes" apám döntése kapcsán, és hát azóta ez nálam nem éppen pozitív jelző, mondhatni rohamot kapok tőle.
"Ilyennel max 20 éves all össze, amíg nem tudja mihez kezdjen az élettel. Egy 30as elvált nő, pláne gyerekkel ennél azért komolyabban kellene hogy vegye a világot." - ezzel meg (valszeg akaratodon kívül) meg tetszettél válaszolni egy örök kérdést a "felnőtt párkapcsolat" témában... hogy a 30-as férfiak jó részt miért NEM a 30-as nők társaságát keresik.
Szerintem inkább a kapcsolattartás RITKASÁGA az ami gondot okozhat. Főleg a személyes oldala...
Meg persze olyanról is tudok - saját tapasztalat - hogy a "nagyon kedves", "elbűvölő modor" hogyan változik át ELVISELHETETLEN LELKI TERRORRÁ!!!
Ui: remélem, a kérdés kiírása óta van valami pozitív fejlemény?!
Nem tudtunk találkozni.
Munka után kellett hazajönni, mert nem vállaltak a gyerek felügyeletet.
Napi 10-15 perc találka semmit nem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!