Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámra nem lehet számítani...

Anyámra nem lehet számítani semmilyen téren. Jogos a csalódottságom és haragom iránta?

Figyelt kérdés
A húgom halála óta egyáltalán nem vesz részt a család életében,semmiféle érzelmi törődést nem kapunk tőle, de másmilyen figyelmet sem. A háztartást is csak úgy-ahogy látja el, nem keres minket, 1 szavakban válaszol az üzemeteinkre,de ez a jobbik eset. Az unokája óvodai ballagására sem jött át a szomszédvárosba. Semmiféle örömöt nem mutat ha meglátogatjuk, nem is fogalakozik velünk, mintha ott sem lennénk. Járja a szanatóriumokat,de semmi javulást nem mutat. Kezdek belefáradni ebbe, persze mindannyian megértjük a fájdalmát,de azzal nem hozza őt vissza ha magába roskad és elhanyagolja a többi családtagját. Ne értsetek félre, nem vagyok nyávogó kamasz, felnőtt vagyok, de ez a helyzet akkor is nyomasztó, olyan mintha nemcsak a húgom,de az anyám is meghalt volna. Mit tehetnék?
2018. szept. 14. 20:47
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Anyád depressziós. Kezelésre van szüksége.
2018. szept. 14. 20:52
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

Gyászol . Komplikalt folyamat

Lehet úgy erzi , hogy elmulasztott dolgokat a húgoddal , lehet pont miattatok

Lehet emlekszik hogy nem voltatok kedvesek a húgoddal , hogy csak ö szerette igazan

Kemeny dolgok ezek

Mikor halt meg ?

Öszinte Reszvetem

2018. szept. 14. 20:52
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Nem jogos. Nem tudta feldolgozni a húgod halálát. Ami érthető is. Ha igénybe vesz segítséget (mert írtad, hogy jár szanatóriumokba) akkor talán idővel tud normálisabb életet élni, mint most. De talán másfajta segítséget kéne kipróbálni, ha ezek eddig nem segítettek.
2018. szept. 14. 21:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3 éve halt meg a barátnőm, már akkor is éreztem, hogy ez a kapcsolat több, mint holmi tini szerelem.

Sajnos mégsem lett olyan hosszú 8 boldog hónap után elment.

Azóta én sem érzem, hogy szeretnék-e valakit, tehát a saját családomat sem.

Most már nem látom értelmét olyan dolgoknak ami alapvető.

Pl: mosogatás meg ilyenek (nem tudom ennek mi köze a halálához, de azóta csak idegesít az ilyen könnyű fizikai munka)

Nincsenek céljaim, mert vele terveztem, már nem érdekel nagyon semmi, csak élek napról napra.

3 éve csak egyre rosszabb lesz, nem volt ott a ballagásomon, szülinapjaimon, a nagyobb dolgaimon.

Pedig jólenne, ha büszke lehetne rám.

Csak úgy ezt leírtam, mert hasonló helyzetben vagyok, mint édesanyád, remélem tudtam segíteni..

2018. szept. 14. 21:15
 5/8 anonim ***** válasza:
91%

Mikor halt meg a húgod?

Ez gyász, normális. Olyan nagy a személyes vesztesége, hogy nincs lelki tartaléka, amiből másnak tudjon adni. Szanatórium és feltételezem, hogy nyugtatók, az érzelmeket teljesen letompító antidepresszánsok helyett egy jó pszichológusra van szüksége, és türelemre, megértésre a ti részetekről. Fel kellene neki vetni a pszichológust úgy, hogy már konkrét névvel álljatok elé, vagy ha arra nem hajlandó, akkor gyászcsoportot keresni a környéken. A Napfogyatkozás Egyesület honlapján vannak ilyenek. Azt amúgy is megmutathatod neki csak olvasgatni. Volt módja elgyászolni a gyerekét? Nem kerültétek a témát, nem vártatok el szinte azonnali kilábalást? Anyukád teljesen magára van hagyva a fájdalmával. Olyan veszteség, amin soha nem lehet felülkerekedni maradéktalanul.

2018. szept. 14. 21:25
 6/8 anonim válasza:
74%
Pszichiátria nyílt osztály a legközelebbi korházban pszichiáter pszichológus vagy egy lelki gondozó vagy ilyen ingyenesen hívható lelkisegély vonalak!
2018. szept. 14. 22:09
 7/8 anonim ***** válasza:
89%

Haragszol anyádra, mert szerinted nem számíthatsz rá semmiben.

Rád miben és mennyiben számíthat anyád, hogy feldolgozhassa hugod, az ő gyereke halálát?

Megszülni, örülni, felnevelni egy gyereket - aztán elveszíteni. Ne tudd meg, milyen érzés lehet!

.

"Mit tehetnék?"

Megkeresed magadban mélyen eltemetett empátiádat és az helyett, hogy haragot táplálsz anyád iránt, segítenél neki feldolgozni helyzetét, bizonyítani, hogy te megmaradtál neki.

2018. szept. 15. 06:28
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Depressziós a francokat.....
2018. szept. 17. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!