Anyámra nem lehet számítani semmilyen téren. Jogos a csalódottságom és haragom iránta?
Gyászol . Komplikalt folyamat
Lehet úgy erzi , hogy elmulasztott dolgokat a húgoddal , lehet pont miattatok
Lehet emlekszik hogy nem voltatok kedvesek a húgoddal , hogy csak ö szerette igazan
Kemeny dolgok ezek
Mikor halt meg ?
Öszinte Reszvetem
Nekem 3 éve halt meg a barátnőm, már akkor is éreztem, hogy ez a kapcsolat több, mint holmi tini szerelem.
Sajnos mégsem lett olyan hosszú 8 boldog hónap után elment.
Azóta én sem érzem, hogy szeretnék-e valakit, tehát a saját családomat sem.
Most már nem látom értelmét olyan dolgoknak ami alapvető.
Pl: mosogatás meg ilyenek (nem tudom ennek mi köze a halálához, de azóta csak idegesít az ilyen könnyű fizikai munka)
Nincsenek céljaim, mert vele terveztem, már nem érdekel nagyon semmi, csak élek napról napra.
3 éve csak egyre rosszabb lesz, nem volt ott a ballagásomon, szülinapjaimon, a nagyobb dolgaimon.
Pedig jólenne, ha büszke lehetne rám.
Csak úgy ezt leírtam, mert hasonló helyzetben vagyok, mint édesanyád, remélem tudtam segíteni..
Mikor halt meg a húgod?
Ez gyász, normális. Olyan nagy a személyes vesztesége, hogy nincs lelki tartaléka, amiből másnak tudjon adni. Szanatórium és feltételezem, hogy nyugtatók, az érzelmeket teljesen letompító antidepresszánsok helyett egy jó pszichológusra van szüksége, és türelemre, megértésre a ti részetekről. Fel kellene neki vetni a pszichológust úgy, hogy már konkrét névvel álljatok elé, vagy ha arra nem hajlandó, akkor gyászcsoportot keresni a környéken. A Napfogyatkozás Egyesület honlapján vannak ilyenek. Azt amúgy is megmutathatod neki csak olvasgatni. Volt módja elgyászolni a gyerekét? Nem kerültétek a témát, nem vártatok el szinte azonnali kilábalást? Anyukád teljesen magára van hagyva a fájdalmával. Olyan veszteség, amin soha nem lehet felülkerekedni maradéktalanul.
Haragszol anyádra, mert szerinted nem számíthatsz rá semmiben.
Rád miben és mennyiben számíthat anyád, hogy feldolgozhassa hugod, az ő gyereke halálát?
Megszülni, örülni, felnevelni egy gyereket - aztán elveszíteni. Ne tudd meg, milyen érzés lehet!
.
"Mit tehetnék?"
Megkeresed magadban mélyen eltemetett empátiádat és az helyett, hogy haragot táplálsz anyád iránt, segítenél neki feldolgozni helyzetét, bizonyítani, hogy te megmaradtál neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!