Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Új gyerek miatt kirakni/elaján...

Új gyerek miatt kirakni/elajándékozni a már meglévő gyerek állatait?

Figyelt kérdés

Új gyerek születik a családba, és a "régi" gyerek kutyáját és macskáját szeretnék lepasszolni a szülők, mert azt mondták, hogy nem fognak hazahozni egy kisbabát állatok közé. Szerintetek ilyenkor mit lehet tenni? Elköltözésre nincs lehetőségem, arra meg végképp nem, hogy az állataim kizárják az udvarra (főleg a macskát, mikor egész életében szobamacska volt). Nem tudom mit tegyek, nem lehet őket meggyőzni sehogy már hetek óta, az állataimat meg imádom, velük nőttem fel szinte, összetörnék teljesen, ha elszakítanák őket tőlem. A szüleim szerint csak állatok, majd veszek magamnak újakat, ha egyszer elköltözök.

Nagyon bánt a dolog, tényleg nem tudom már mit tegyek. Vagy kihez forduljak, rokonok közül senki nem tudott eddig segíteni.

2019. aug. 10. 12:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
21%

40!

Erre a megfelelő válasz ugyanezen az értelmi színvonalon az lenne az anyától, hogy: veled kellett volna arra mennem, holnap beviszlek a gyamhivatalba és lemondok a szülői felügyeleti jogomról.

2019. aug. 10. 16:40
 42/88 anonim ***** válasza:
94%
A születésem pillanatától kezdve volt otthon kutya, macska, több is. Soha semmi bajom nem volt tőlük egészségügyileg, és olyan szeretetet adtak amit semmi sem tudott volna pótolni. Most komolyan egy életre kockáztassam a kapcsolatomat a már meglévő gyerekemmel, és a két gyerekem testvéri kapcsolatát jó eséllyel ássam el még az egyik megszületése előtt örökre, mert "még az is lehet, hogy allergiás lesz rájuk a kicsi"? Ha majd az lesz akkor jogosan vitetik el az állatokat, akkor valószínűleg a nagyobb gyerek is jobban megértené, hogy nincs más választás. Kertes házban laknak, nem a 8. emeleti 50nm-es panelben. Jesszusom.
2019. aug. 10. 16:49
 43/88 anonim ***** válasza:
0%
De a kérdező nem akarja, hogy kint legyenek az állatai, utolsó.
2019. aug. 10. 16:52
 44/88 anonim ***** válasza:
90%
#41, most őszintén, nem jár jobban az ember, ha megszabadul az ilyen önmagát szülőnek nevező szeméttől idejekorán?
2019. aug. 10. 16:56
 45/88 anonim ***** válasza:
100%

Én nem nézem jó szemmel, mikor a gazdi szájon puszilja a kedvencét, együtt alszik vele, szinte utána eszik a tányérból, de nekünk is van kutyánk, és tudom, hogy felelősséggel tartozom érte. Ő is egy érző lény, bár nem gondolom, hogy azonos szinten lennénk, én vagyok a falkavezér, a kutyus pedig tudja is a helyét. Nem hanyagolom el sosem az állatorvosi viziteket, pedig elég drágák, mindig adok enni-inni neki, viszem sétálni, foglalkozom vele. Sajnos elég sok embert látok, aki pedig a netre teszi fel a kutyájával smárolós képeket, aztán szerencsétlen állat el van teljesen hanyagolva. :(

A szüleid miért akarnak megválni az állatoktól? Te gondozod őket, vagy nekik kell foglalkozni velük? A szomszédunkban pár éve szintén azért lett elajándékozva a kutya, mert a gyerekek egy ideig újdonságként élték meg, szinte össze is vesztek, hogy ki sétáltassa őt, aztán egy idő után lecsengett az újdonság ereje, és kezdték elfelejteni a sétákat, apuka vitte szerencsétlen kutyát, ha tudta, anyuka etette, itatta, közben meg náluk is volt egy párhónapos baba. Lehet, hogy a szüleid nem akarnak egy újszülött mellett még egy kutyáról is gondoskodni, bár ez az eset csak akkor állhat fenn, ha tényleg nem te gondozod a kutyust.

A helyedben komolyan elbeszélgetnék velük, akár érzelmileg is próbálnék hatni rájuk, hogy ne vegyék el tőlem az állataimat, ha már az életünk otthon most egy ideig csak az új gyerek körül fog forogni.

2019. aug. 10. 17:22
 46/88 anonim ***** válasza:
91%

67%-os te normális vagy? Már meg a nagyobb gyerekkel kellett volna abortusz, gratulálok.

Tudjátok minden élőlényért felelősséggel tartozunk. Gyerekért is, állatért is. Nem kötelező szeretni,de akkor nem kell tartani. Aki ezt nem tudja belátni, annak gyerek sem való.

Nyugodtan kérdezzétek meg a pszichológusokat, hogy hogyan vélekednek az olyan emberről, aki megválik attól, akiért egy életen át tartó felelősséget vállalt. Nem alkalmas felelősségteljes kapcsolat kialakítására.

2019. aug. 10. 17:38
 47/88 anonim ***** válasza:
22%

46!

Az értő olvasás ma már nem divat, pedig hasznos. Segítek. Kiemelem nagybetűsre a lényeget, jó?

40 hozzászóló:

"MEGMONDANÁM ANYÁMNAK,még ha pofont is kapnék érte,HOGY HÚZZON EL ABORTUSZRA MINEL ELŐBB,vagy megyek az állatokkal a híd alá."

Erre volt a valaszom;

"ERRE A MEGFELELŐ VÁLASZ UGYANEZEN AZ ÉRTELMI SZÍNVONALON az lenne az anyától, hogy: veled kellett volna arra mennem, holnap beviszlek a gyamhivatalba és lemondok a szülői felügyeleti jogomról.

"

Bunkóságra bunkóság a válasz.

2019. aug. 10. 17:43
 48/88 anonim ***** válasza:
94%

Szülő gyerek viszonyról beszéltünk a jó istenit neki. A gyerek a sértett. Az a szülő, amelyik felnőtt ember nem reagál így vissza.

Minden második kamasz intézetben lenne. Láttál te már lázadó gyereket? Ennél sokkal rosszabbat mond. Mégsem ilyen undorító az anyjuk.

2019. aug. 10. 17:48
 49/88 anonim ***** válasza:
87%

#47, és szerinted ennek az adok - kapoknak hol a vége?

Erre a a gyerek majd közölje, hogy "helyes, fizetni ugyanúgy kénytelen leszel utánam, és legalább nem kell elviselnem a hülyeségeid és az ocsmány természeted!"?

2019. aug. 10. 17:57
 50/88 anonim ***** válasza:
7%

48!

Láttam. Van nekem is. Ha ilyet szólna be, ez lenne a válasz. Gyerek, én meg szülő vagyok, én hozom a szabályokat, nem ő.

Szomorú a történet, de ha a szülők nem akarnak állatot a csecsemő mellé, akkor ott nem lesz állat. Ez a lényeg. Tök mindegy, hogy neked, nekem vagy a szomszédnak erről mi a véleménye, a szülők döntenek

2019. aug. 10. 18:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!