Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Új gyerek miatt kirakni/elaján...

Új gyerek miatt kirakni/elajándékozni a már meglévő gyerek állatait?

Figyelt kérdés

Új gyerek születik a családba, és a "régi" gyerek kutyáját és macskáját szeretnék lepasszolni a szülők, mert azt mondták, hogy nem fognak hazahozni egy kisbabát állatok közé. Szerintetek ilyenkor mit lehet tenni? Elköltözésre nincs lehetőségem, arra meg végképp nem, hogy az állataim kizárják az udvarra (főleg a macskát, mikor egész életében szobamacska volt). Nem tudom mit tegyek, nem lehet őket meggyőzni sehogy már hetek óta, az állataimat meg imádom, velük nőttem fel szinte, összetörnék teljesen, ha elszakítanák őket tőlem. A szüleim szerint csak állatok, majd veszek magamnak újakat, ha egyszer elköltözök.

Nagyon bánt a dolog, tényleg nem tudom már mit tegyek. Vagy kihez forduljak, rokonok közül senki nem tudott eddig segíteni.

2019. aug. 10. 12:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim válasza:
98%
Először is nagyon sajnállak. Nem tudom két felnőtt embernek hogy lehet olyan a felfogása, hogy "ez csak egy állat, ha megdöglik, akkor megdöglik". Mert ezzel kb azt mondták ki. Oke, jön az új gyerek, de a másiknak nem kéne l e sz a r n i az érzéseit. Amúgy én is sok állattal nőttem fel. A nagyszüleimnek farmjuk van, és ott mindig voltak lovak, kecskék, kutya, macska stb. A saját házunkban is volt kutyám, macskám, teknősöm, nyulam. Semmi bajom nem lett tőlük. Most van két 3 éves tesóm(ikrek) ők szintén állatokkal körülvéve nőnek fel. Ők is kijárnak a farmra, és öröm nézni ahogy a kisnyuszikat, kisbárányokat ölelgetik. Jelenleg egy huskynk és egy perzsa cicánk van. A kutya meg van halva az ikrekért, imádja őket. A cica nehezebben tűri a gyomrozást, de egyetlen egy alkalom sem volt hogy belemart volna valamelyik tesómba. Amúgy meg meg lehet úgy oldani, hogy az állatok nem mennek be a tesód szobájába. Esetleg még kicsi és nem szokik hozzájuk, akkor még pl a nappaliban van a gyerek, addig lehetnek az állatok a szobádban. Amúgy hidd el, a tesód is hamar megszokná őket ha velük nőne fel. Ha muszáj elvinni őket, én olyan rokonhoz vinném akiben megbízok, be tudja őket fogadni, és viszonylag sokszor tudnám látogatni őket. Mindenesetre drukkolok hogy sikerüljön megtartani őket.
2019. aug. 10. 13:59
 22/88 anonim ***** válasza:
100%

A kistesó a saját szüleitől lesz? Vagy valamelyik szülője neked nem anyád,apád? Mert ha mindegyik a te édes szüleid,akkor csak gratulálni tudok a gonoszságukhoz. Nem is értem,hogy nem jut eszükbe az,hogy te az állataidhoz lelkileg is ragaszkodsz. Már elôre borítékolható,hogy a kicsi lesz a fél isten,ha már most ennyire semmibe vesznek.

Még annyit írnék egy két válaszoló miatt,hogy itt nem arról van szó hogy az állat fontosabb a gyereknél,hanem arról,hogy a meglévő gyereket el akarják szakítani az állataitól,amik már szinte hozzánőttek.

Hát ez nagyon nehéz,mert azt nem mondom hogy a tesódat ne szeresd,mert ő erről nem tehet,de a szüleidnek mutasd ki hogy milyen lelki sêrülést okoznak neked ezzel.

Elsô lêpésként megmutatják nekik ezt a kérdést,hátha megjön az eszük.

2019. aug. 10. 14:01
 23/88 anonim ***** válasza:
2%

16!

Mert a szülők nem akarnak állatokat a csecsemő mellé. Hagy döntsek már el, higy a saját lakásukban mit akarnak

2019. aug. 10. 14:02
 24/88 anonim ***** válasza:
6%
Még mindig nem tudjuk hány éves vagy.
2019. aug. 10. 14:04
 25/88 anonim ***** válasza:
5%
Nem is fogod megtudni, hogy hány éves. Szokásos "szülő utálja a háziállatomat" kamu kérdés direkt félinformációkkal. 4-5 naponta ír egy hasonlót és semmire se válaszol, csak kelti a feszültséget ilyen felháborító kamusztorikkal.
2019. aug. 10. 14:09
 26/88 anonim ***** válasza:
7%
Nemis fogod megtudni valszeg... Csak kiirnak 1 kerdest h a sok marha veszekedjen...
 27/88 anonim ***** válasza:
85%

Komolyan van itt olyan beteg lélek, aki egyetért a szülőkkel?? Csecsemő mellé nem akarnak állatot. Ezt az előtt kellett volna kitalálni, mielőtt a kislánynak megengedték, hogy felelősséget vállaljon az allatokert.

Aki pedig nem tudja mi az a veszteség, az ne okoskodjon. Ez olyan, mint a szeretett személy elvesztése. Kb. Mintha egy szülőtől elvennék a gyerekét.

Aki ezt nem fogja fel, annak javaslom, hogy tanuljon és okoskodjon, a "saját lakásában".

28/88 anonim ***** válasza:
96%

""Egy macska és egy kutya miatt az anya vetesse el a kis testvért, vagy adják örökbe?""

Egy német juhásszal együtt nőttünk fel a nővéremmel. Semmi bajunk nem lett. Igazából mik a kifogások az állatok ellen?

2019. aug. 10. 14:11
 29/88 anonim ***** válasza:
0%

27!

Hol látod, hogy kislány? Szerintem egy 23 éves himnemu egyed a kérdező.

2019. aug. 10. 14:12
 30/88 anonim ***** válasza:
15%
Nálunk amúgy van 2 macska és egy kutya. Az egyik macska leteszed és ott marad típusú, a másik viszont hiperaktív, minden érdekli, mindent osszemaszkal és kinyitja az ajtókat. Na ez a macska nem passzolna egy ujszulott melle. A kutya egy kis csivava-shitzu mix, szintén leteszem, ott marad típus, plusz jelenleg 7 éves, nagy veszelyt nem jelent senkire.
2019. aug. 10. 14:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!