Új gyerek miatt kirakni/elajándékozni a már meglévő gyerek állatait?
Új gyerek születik a családba, és a "régi" gyerek kutyáját és macskáját szeretnék lepasszolni a szülők, mert azt mondták, hogy nem fognak hazahozni egy kisbabát állatok közé. Szerintetek ilyenkor mit lehet tenni? Elköltözésre nincs lehetőségem, arra meg végképp nem, hogy az állataim kizárják az udvarra (főleg a macskát, mikor egész életében szobamacska volt). Nem tudom mit tegyek, nem lehet őket meggyőzni sehogy már hetek óta, az állataimat meg imádom, velük nőttem fel szinte, összetörnék teljesen, ha elszakítanák őket tőlem. A szüleim szerint csak állatok, majd veszek magamnak újakat, ha egyszer elköltözök.
Nagyon bánt a dolog, tényleg nem tudom már mit tegyek. Vagy kihez forduljak, rokonok közül senki nem tudott eddig segíteni.
Engem a kommentek bsznak fel eskü:D Gyertek lepontozni, csak mert fáj az igazság :
Két kutyám van és pár nyúlam. Állatok között nőttem fel abban az értelmben, hogy kintiek voltak és KINT játszodtam velük 2-3 évesen. Házban egy kisbaba légkörében nem egészségesek az állatok. Az is meglehet, hogy allergiás lesz rájuk. Értem, én ,hogy szereted az állataid, én is őket, de nem megölni akarják őket, hanem szimplán a gyerek egészségát féltik, és ez normális. Miért lennének gondoszok? Kérlek fejtsétek ki normális érvekkel. Lehet nem volt egy ideig tervben a második gyerek, most szerettek volna, a kérdező máe nagy valószínűséggel 14-20 év közötti lehet. Az én tesóim is mind később jöttek az életünkben, de mi nem szoktattuk meg bent az állatokat. (Nyilván van aki nem tudja kint tartani,de na.) Nem tudod te is valamilyen ismerődőnek, rokonodnak oda adni Istenem? S majd visszaveszed magadhoz ha úgy van. Látogatod őket majd és kész. Rinyálás helyett megoldást kellene keresni.
És ettől nem lesz a "régi gyerek" kevesebbre tartva. Egyszerűen vannak dolgok amikről le kell mondani, mert ez a természetes, a kicsire is kell gondolni, ő érzékenyebb lesz és ez tény. Ha emiatt megutálod gratulálni fogod neked, mert ő nem tehet semmiről. Sőt a szüleid sem. Megtörtént ez van, elkell fogadni és megoldást keresni nem utálkozni és szitkozódni.
23, ezt honnan veszed? A stílus és a probléma is inkább kamasz lányra utal.
Ha 23 lenne, akkor biztos nem lenne terhes anyuci megint.
Cseppet se provokatív kérdés. :D:D
Jó hogy nem örökbefogadott vemhes kölyökmacska van a sztoriban.
Hát Kérdező én őszintén nagyon sajnállak :( Azt tudom tanácsolni hogy próbálj meg szépen, kedvesen, ha kell nyálasan egy asztalnál kompromisszumot kötni velük. Állítsanak fel szabályokat, amelyek betartása mellett maradhatnak a háziállataid. Hátha sikerül.
Nekem az a véleményem hogy aljas dolog amit csinálnak! Szép szülői bizonyítvány. Ne haragudj, de az ilyen nem szülőnek való! Nem csak annak a picibabának kell az érdekeit nézni, hanem neked is hiszen te is a gyermekük vagy! És tisztelniük kéne az érzéseid. Nagyon nagyon sajnállak!
Akik meg a szülők pártját fogják, azoknak a görcs fogná meg a kezét! Az olyan emberekre sem bíznék semmilyet állatot!
35!
Nemis akarják, higy állatot bízzanak rájuk. Gyerekük van. GYEREK.Meg mindig fontosabb, mint az állat. Mindig is fontosabb lesz. Ez úgy van rendjen.
Kegyetlenek a szüleid, nagyon sajnállak érte :(
Nem tudom hány éves vagy, de ha teheted minél hamarabb lépj le, mert bár ha jól látom az érzéseid semmit sem számítanak, azért szerintem ingyen bébicsőszként számításba fognak venni.. Ha teljesen őszinte akarok lenni, szerintem ezek után teljesen jogos az is, ha nem várod szeretettel az új gyermeket.
Kitartást kívánok mindenesetre; ha sehogyan sem sikerül meggyőzni a szüleidet, keress te gazdát az állatoknak, kérd állatvédők segítségét (Facebookon közvetítés stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!