Érdekelne, hogy anyaként mit szólnátok hozzá, ha a 30 éves fiatok hazavinne egy 19 éves lányt, és együtt élnének?
szitu: a fiatok még otthon lakik a szülői házban, de külön kis lakrésze van, saját, külön bejáratú ajtóval, kulccsal, és dolgozik, eltartja magát, és a még tanuló (középiskolában végzős, évvesztes, nem bukott) párját is eltarja.
De onnantól kezdve mégiscsak eg tető alatt éltek egy tinikorból éppen csak kikerülő lánnyal.
Nem is vele lenne a gond... de nem jutna eszetekbe, hogy vajon a 30 éves, lassan krisztusi korba érő fiatok miért egy éppen hogy nagykorú "kislányt" (még szakma, érettségi, tapasztalat nélkül, munka és pénz nélkül) választott magának, miért nem valakit a saját korosztályából?
Most túl azon , hogy szerelmes. Az előző kapcsolata és e között nem telt el még egy teljes hét sem. Előző párja 10 és fél évvel volt fiatalabb nála, azt is hazahozta, alig két évig együtt éltek, őt is eltartotta, az a lány szintén érettségi évében költözött össze vele.
"Ha a szülő nem stabilabb kapcsolat egy gyereknek anyagilag és érzelmileg, mint a párkapcsolat, azt nevezik bántalmazásnak és szülőtől menekülésnek." - enek erőteljesen nekifutnék még egyszer... ugyanis ignorálod azt a tényt, hogy az ember a párját maga választja - nyilván a neki fontos szempontok alapján - amíg a szüleit a sors dobja, és egyáltalán nem biztos, hogy hasonló gondolkodásúak és értékrendűek.
Egy egészséges felnőttnek tehát mindenképp a párkapcsolat a prioritás a szülői családdal szemben.
Pont ezért nem tartom egészségesnek ezt a külön lakrész dolgot. Nem sok közötök van hozzá, mégis kibeszéled sok száz ember előtt.
Nyílván azért próbálkozik ilyen fiatal lányokkal, mert a saját korosztàlyánál nem tud labdába rúgni. Egy 19 évesnél még az is nagy szám, hogy pénzt keres és külön bejárati helyen él. Egy 30 éves nő viszont már átlàtja, hogy hosszútávon ez gáz és pl gyereket nem akarna anyósék szájában. Vagy mit tudom én, ezer oka lehet, hogy csak a párkapcsolatokban tapasztalatlan lányokat tudja becserkészni.
Mondjuk nem értem, hogy miért tartja el őket, kb a szülők dolga lenne még.
#70 "Lázadás az az, hogy ha akkor is kiállna egy nő mellett, akinél fenyegetik, hogy kitagadják, de mégse dobja és elköltöznek jó messzire." - valóban ez IS az, de teljesen más értelemben. Amiről te beszélsz, az az adott szülőkkel szembeni "lázadás" - ami a kamaszkor jellemzője, egy 30 éves felnőttnél már nehezen értelmezhető.
Én itt a világnézetek, gondolkodási módok, értékrendek elleni lázadásról beszélek.
Anyaként azt mondanám, hogy ha a 30 éves fiam nem tud önállóan élni és nekem kell még mindig anyáskodni felette, akkor valamit nagyon elszúrtam.
Egy 18 éves fiú az srác, de már felnőtt, jogilag. Felelős minden tettééért. Egy 30 éves srác az nem srác, hanem felnőtt férfi. Ha tanácsot kér, akkor tanácsot adok, de a döntés az övé. Értsd: semmi, de semmi közöm hozzá, még anyaként sem, hogy hogyan éli az életét. Az övé. Felneveltem, kinőttek a szárnyai, innetől fogva azt tesz, amit akar. És azért, amkit tesz, természetesen vállalja a felelősséget is.
""Jól teszi, másra úgysem jók ezek a lányok."
Ezt nem tartom korrekt megállapításnak, én nem ezt gondolom!"
Ilyen lányok, igaz kis százalékban, de mindig is voltak.
Oka sok lehet, de főleg rossz családi körülmények elől menekülnek ilyen kapcsolatba. Legtöbb, egyik férfitől a másikhoz.
Jellemző szülői eszme?! XDXDXDXD
Soha életemben nem lesz gyerekem, közelében srm vagyok annak, hogy szülő legyek, ne sértegess. Miért lenne szülői eszme?? Számodra normális, ha egy éppenhogymárnemtini összejön egy 30-assal? Szóval az sem gáz, ha egy 12 éves jönne össze egy ennyivel idősebb faszival ugye? Hiszen TUTKÓRA van már elképzelése az életről, biztos benne, hogy családot akar, pèkként akar dolgozni... ne röhögtess már. Ezzel kb azt mondtad, hogy az a hülye, akinek nem 6 évesen jön meg a menzesze, holott az (még) nagyon korai.
Szerinted mégis mi a lónak a himbilimbijét akar tőle ez a faszi, ha nem irányítani, megnevelni- mégha tudat alatt is?! Attól, hogy papírja van a nagykorúságról, még nem lesz felnőtt egyik napról a másikra...
Jaj, ez egyszerű... a kamasz lányok még naivak, imponál nekik, ha egy idősebb férfi érdeklődik irántuk, ettől nagylánynak érzik magukat, könnyű esetek. A pasit meg vonzza a még cuki, életvidám, mindennek örülő (persze h az, hisz’ fingja sincs a való életről) kiscsaj kisugárzása, életereje, nem mellesleg a feszes kis teste...
Nem foglalkoznék vele, 1, max 2 év múlva úgyis szétmennek majd.
Nyilván a helyzet pontot átlátásához azt is tudnunk kellene, az előző lánnyal miért ment tönkre két év után a kapcsolat.
Pl. lehet, hogy életvezetési, szemléletmódbeli különbségeken, amiken bárkivel tönkremehet, ha lakva jobban megismerik egymást.
De az is lehet, hogy addigra látta át a kiscsaj, hogy ő itt mindig csak a kényúr szolgálója lehet és ebből elege lett. És ezt a teóriát erősíti, hogy a következő barátnő ugyanilyen fiatal, formálható csaj lett.
A szülők motivációja nehezebben érthető. De ha pl. a férfi jól keres, a lány szüleinek meg a pénz az isten, akkor lehet, hogy azt gondolták: akinek gazdag pasija van, annak csak jó lehet, tehát örültek a lányuk választásának.
"Soha életemben nem lesz gyerekem, közelében srm vagyok annak, hogy szülő legyek, ne sértegess" - ja, így már abszolút értelek... akkor innen van az a _TÉVES_ eszme, hogy egy fiatal - mondjuk 15-16 felett - még nevelhető.
Elárulok neked egy szörnyű nagy titkot: NEM AZ.
Persze az együtt élő emberek az idők folyamán KÖLCSÖNÖSEN hatnak egymásra, de ez független nemtől, kortól...
"Szerinted mégis mi a lónak a himbilimbijét akar tőle ez a faszi, ha nem irányítani, megnevelni- "
Találgatok: talán csak nem párkapcsolatot?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!