Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érdekelne, hogy anyaként mit...

Érdekelne, hogy anyaként mit szólnátok hozzá, ha a 30 éves fiatok hazavinne egy 19 éves lányt, és együtt élnének?

Figyelt kérdés

szitu: a fiatok még otthon lakik a szülői házban, de külön kis lakrésze van, saját, külön bejáratú ajtóval, kulccsal, és dolgozik, eltartja magát, és a még tanuló (középiskolában végzős, évvesztes, nem bukott) párját is eltarja.

De onnantól kezdve mégiscsak eg tető alatt éltek egy tinikorból éppen csak kikerülő lánnyal.

Nem is vele lenne a gond... de nem jutna eszetekbe, hogy vajon a 30 éves, lassan krisztusi korba érő fiatok miért egy éppen hogy nagykorú "kislányt" (még szakma, érettségi, tapasztalat nélkül, munka és pénz nélkül) választott magának, miért nem valakit a saját korosztályából?

Most túl azon , hogy szerelmes. Az előző kapcsolata és e között nem telt el még egy teljes hét sem. Előző párja 10 és fél évvel volt fiatalabb nála, azt is hazahozta, alig két évig együtt éltek, őt is eltartotta, az a lány szintén érettségi évében költözött össze vele.

2019. aug. 9. 21:40
 31/97 A kérdező kommentje:

"Elhiszem hogy jóindulatú az a gyerek, de a fiad mocsokul kihasználja."

pontosan miben használja ki szerinted?

ez azért érdekes, mert a szomszéd asszony, aki kedves barátném, épp fordítva látja, mikor a kislány beköltözött, ő azt mondta ", na, a fiadon fog élősködni ez is!"

2019. aug. 10. 00:11
 32/97 anonim ***** válasza:
90%

20-22 és 24-25 válaszolókkal egyetértek.

Az, hogy egy kétéves kapcsolat után 1 héttel már másik lányt szerzett magának, világos jele annak, hogy abba a lányba nem volt szerelmes. Használta, mint egy porszívót. Amikor a porszívó elromlott, keresett egy másikat. Szerintem ezt a másikat is ugyanígy használja.

Nekem (férfiként) néhány dolog szemet szúrt a hozzászólásaidban, kérdező.

"sokszor láttam kimerültnek az előző barátnőt is, iskola mellett vezette a háztartást, rendesen még főzni-sütni sem tudott, estére jutott csak a könyveihez, hogy tanuljon másnapra."

"De majd szeptembertől már az ő dolga lesz magukra főzni, meg minden mást is csinálni"

Szerintem meg nem!

A háztartás közös felelősség! Mondom ezt férfiként.

Ezek a lányok tanulnak, ez elfoglaltságban felér egy főállással, akkor is, ha nem kapnak érte fizetést.

Tehát a házimunkát felesben kéne csinálniuk a fiaddal.

Mit rontottál el?

Nos, ha jól értem két lányod és egy fiad van. Ti, a 3 nő, tökéletesen kiszolgáltátok a fiadat, és rászoktattátok arra, hogy az élet rendje pontosan ez.

Miért jönnek össze vele ezek a lányok, és miért olyan lelkesek?

Tippem szerint mindkét lány elvált szülők gyereke, apuka eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Vagy ha nem, akkor otthon az apja alig vette emberszámba őket, mert nem fiúnak születtek. Tehát apakomplexus. Kezüket-lábukat törik azért, hogy egy férfitől elismerést kapjanak. Önmagában a 10 év még nem lenne apakomplexus, de itt a körülményekből én ezt látom.

Nekem az is fura, hogy ilyet is írtál:

"igen, de teherbe attól még ejtheti őket, bár nekem azt mondta, nem vágyik gyerekre, akkor is becsúszhat, ha védekeznek, és ilyen fiatal lányok esetében, akik nyilván még nem állnak készen az anyaságra, még veszélyesebb."

Nos, ő viszont 30 évesen pont, hogy vállalhatna már gyereket, nem? És ha lazán eltartja a barátnőjét, akkor anyagilag elviselné azt is, ha baba miatt nem dolgozna a barátnője.

Vagy egyáltalán nem akar gyereket a fiad? Miért? Gondolom kényelemszeretetből. Összevágna az eddigiekkel.

Nekem az eddigiekből az jött le, hogy piszokul el lett kényeztetve ez a férfi. És emiatt csak a maga kényelmét, a maga élvezetét tartja fontosnak. Most már megváltoztatni nemigen lehet.

2019. aug. 10. 00:15
 33/97 anonim ***** válasza:
69%

"Szerintem ez az "után" lényeges!

Az más tészta!"

Kérdező, mégis mennyiben? Én nem érzek a dologban semmi különbséget. Ez igazándiból csak a párom szüleinek volt fontos, és hétvégeken általában akkor is itt tanyázott.

Nyilván jogilag már 4 hónappal előbb összeköltözhettünk volna - akkor töltötte a 18-at - de most őszintén, nem tök mindegy, hogy február vagy június? :)))

2019. aug. 10. 00:18
 34/97 anonim ***** válasza:
73%

"20-22 és 24-25 válaszolókkal egyetértek."

Goldmund73, már bocsi, de honnan veszitek azt, hogy a kapcsolatban a férfi a domináns? Nálunk például egyikünk se az, viszont mindketten rühelljük az alá-fölérendelt viszonyokat.

2019. aug. 10. 00:34
 35/97 A kérdező kommentje:

# 33 Ez a fiam párja még csak most kezdi az utolsó tanévét, mikor udvarolni kezdett neki a fiam, akkor pedig még tartott a 11.-es tanéve.

Érettségi után összeköltözni hogyne lenne más!

Már volt valami a kezébe, vagy ment szakmára, vagy egyetemre, vagy dolgozni.

Az egy egyenlőbb párkapcsolat, ahol nincs ilyen kiszolgáltatottság.

2019. aug. 10. 01:02
 36/97 anonim ***** válasza:
75%
Onnan, hogy a lány anyagilag súlyosan függ tőle.
2019. aug. 10. 01:03
 37/97 anonim ***** válasza:
72%

" kifejezetten a fiam akarta, h. költözzenek hozzánk a lányok, pedig anyagilag szerényebben keres"

Vedd fel a kapcsolatot a szülőkkel!

Minden ki fog derülni.

Én el sem tudom képzelni. hogy egy család a a gimis kislányát elengedje a szárnyai alól.

2019. aug. 10. 01:03
 38/97 A kérdező kommentje:

# 32

a fiamat bizony befogtam kamaszkorába munkára, mert egyedül neveltem fel özvegyként a 3 gyereket.

fiam is csinálta a házimunkát előző kis párja mellett, na de abban nem volt rendszer, inkább kampányszerűen, a kislány viszont napi-heti szinten.

mindkét lány teljes családból jön, van apjuk.

fiam nem szereti a gyerekeket, nem akar, ebben én szólok bele.

2019. aug. 10. 01:06
 39/97 A kérdező kommentje:
# 37 Természetesen ismertem/ismerem a szülőket, ők költöztették a kislányokat, jöttek hozzánk időnként (illetve fiamékhoz) ebédre, vacsorára. Nagyon kedvelték a fiamat, és örültek, hogy a lányaik vele élnek.
2019. aug. 10. 01:08
 40/97 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező (& #36) továbbra se értelek titeket.

Egyfelől 2 felnőtt ember, maguk döntik el, hogy nekik mi mit ér meg. Egyfelől. Másfelől azért még emléxem, nálunk az ilyen "szörnyű kiszolgáltatott helyzetek" úgy néznek ki az első perctől, hogy van egy doboz, abba bedobjuk a pénzt ami bejön, aztán akinek kell, kiveszi onnan, a nagyobb költéseket meg megbeszéljük. Tényleg, a kiszolgáltatottság maximuma:)

Ehhez képest tényleg maga a szabadság, amikor egy szülőnek kell pénzért kuncsorálnod, közben az "amíg az én kenyeremet eszed, addig" mocskot hallgatva és tűrve...

2019. aug. 10. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!