Mi a véleményetek az elgyökértelenedésröl?
Peldaul amikor valaki kulföldre költözik , majd pár év után házassága felbomlik, es ott marad 40-50 év felett mindenféle rokon nélkul, egyedul ?
Mondjuk mar otthon se találná meg azokat , akiket otthagyott ...
Hogyan lehet egy ilyen helyzetet ép elmével túlélni , úgy hogy annyira normális maradjon az ember ennyi baj mellett, hogy tudjon teljesiteni , koncentrálni, dolgozni ?
Esetleg ha tudtok hasonló esetröl es a végkifejletröl
Kapcsolatokat kiépiteni nem mindig egyszeru, mert oda kell a lehetöseg , alkalom , es egy ember , aki ilyen helyzetben van , nehezen talalja meg ezeket a lehetösegeket , ha esetleg szellemileg leepiti a helyzet, amibe kerult
Föleg , ha nö az illetö , meg nehezebb a helyzete
Külföldön is meg belföldön is akihajlandó emberek közé menni, annak lesznek ismerösei, barátai - és ezek azok, akikkel együtt tud lenni akár válás után is.
Aki meg csak otthon ül és az "ura" parancsait leste egész életében, az MO-on is egyedül marad.
A rokonok meg éppen hogy nem jelentenek semmiféle igazi kapcsolatot, söt a legtöbb esetben éppen ök a legrosszabbak.
Ha tényleg akarsz, akkor bárhol tudsz ismeretségeket szerezni, ha meg elsüllyedsz az önsajnálatban, akkor úgyis mindegy.
Könnyu magyarországról beszelni , hogy barki barmikor kepes kapcsolatokat kiepiteni , es sose elt kulföldön az ilyeneket mondó, föleg nem olyan zárkózott , konzervativ tarsadalmakban , mint Anglia , skandinávia, ahol az emberek nem szociabilisak egyaltalan , föleg nem a bevandorlókkal
Barki barhol nem tud kapcsolatokat épiteni
Masik meg , hogy lehet hogy a hazassaga alatt a ferfi mindenkit elmart a feleseg mellöl , az evek soran . Azert is kellett valni
Nem ertem minek elöiteleteket puffogtatni , miert nem lehet valaszolni egy kerdesre, anelkul hogy a kerdezö el kelljen meselje a bugyiméretét is.
Lehetöleg olyan valaszoljon , aki ilyet átélt , vagy ismer ilyen embert .
Nem leves fölött böfögdögölve , elmelkedni azon, h mas milyen ilyen olyan meg biztos igy meg ùgy csinált , úgy kell neki , stb , anélkul hogy valaha az országot elhagyta volna az illetö
Éltem Angliában és nem volt gondom a kapcsolatteremtéssel, és amint írtam, nem Magyarországról írok most sem. Ráadásul mindenhová teljesen egyedül költöztem, barátok vagy férfi nélkül, és képzeld, így is sikerült, 4 országban is. De hagyd csak figyelmen kívül a válaszaimat, egyértelműen csak önigazolásért jöttél ide.
Külföldön élek a családommal , tehát nem csak úgy elméleti síkon írom amit gondolok .
A véleményem az öreg hiba egy emberre feltenni az egész életet .. é s megszakítani mimdenkivel a kapcsolatot .
A mai világban a fejlett technikának köszönhetően könnyű a kapcsolatot tartani , ápolni . Mi , függetlenül a földrajzi távolságtól , heti több alakommal tartjuk a kapcsolatot a Magyaroszágon maradt barátokkal, rokonokkal , megyünk látogatóba és hozzánk is jönnek . Szerintem nem szabad beletörődni , biztos van még esély szorosabbra húzni a meglazult szálakat a barátokkal ,rokonokkal .
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!