Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Máshol is irigyek a középkorú...

Máshol is irigyek a középkorú nők a fiatal lányrokonaikra? Hogy rivalizálhatsz valakivel, akivel 15-20 évvel ezelőtt babáztál és mesét olvastál neki?

Figyelt kérdés

Dietetikus hallgató vagyok és hobbi szinten sportolok. Odafigyelek mit eszem, próbálom egészségesen étkezni az időmnek és a pénztárcámnak megfelelően. A barátom gyógytornász és gyúr.

Kamaszként kezdtem egészségesen táplálkozni és hirtelen megnőttem, így a duci kislányból vékony és sportos lány lett. A 40-es 50-es nőrokonok azóta passzív-agresszív megjegyzéseket tesznek, mint például:

1. Én vékonyabb voltam a te korodban úgy, hogy nem vigyáztam az alakomra és nem sportoltam

2. A mi családunkban a nők alapvetően teltek, "természetellenes", hogy vékony vagyok/harcolok a természettel, hogy próbálok vékony maradni

3. Meddő leszel és nem tudsz gyereket szülni

4. Valami bajod van a normál/telt alkatú nőkkel?

5. A férjed nem fogja eltűrni, hogy salátákat meg bulgurt adsz neki vacsorára

6. A gyerekedet csúfolni fogják, mert nem ehet "normálisan"

7. Fárasztó vendég vagy és udvariatlan

8. 2 gyerek után úgyis el fogsz hízni

9. Nem főzhetsz egész életedben külön mindenkinek a családban

10. Húszévesen könnyű formában maradni, úgy hogy nincs gyerek és van pénzed konditeremre

11. El tudod majd viselni, ha a gyereked kövér lesz vagy koplaltatni fogod?

Felismertem, hogy ezekben a hegyibeszédekben rengeteg az érvelési baki és az ellentmondás (egy nagynéném amíg túlsúlyos volt azt mondta mindig, hogy csak a belső a fontos, amint lefogyott a stressztől, csak miniszoknyában és vállkilógós felsőben járt, másik nagynéném ducinak nevezett az S/M-es méretemmel, viszont amikor ő lefogyott XL-esről M/L-re, azzal dicsekedett, hogy milyen vékony), inkább az fáj, hogy fogyásomra ráment a kapcsolatom az anyámon és a nagymamámon kívül minden nőrokonommal, akivel rendszeresen tartottam a kapcsolatot, főleg úgy, hogy gyerekként játszottak velem, öltöztették, fésülték a hajamat, az egyik még a fogadott lányának is tekintett...

A kérdésem az, hogy hogy lehetsz valakivel gonosz, akit elvileg szeretsz, illetve, hogyan lehet visszavágni nekik úgy, hogy közben tisztelettudó maradok?

2018. jan. 21. 11:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 A kérdező kommentje:
És nem arról beszéltem, hogy az orvosok/egészségügyisek szentek lennének, hanem szimplán arról, hogyha nem tartjuk be az utasításokat és nem javul az állapotunk, akkor ne azt hibáztassuk, aki megmondta HOGYAN kéne.
2018. jan. 21. 21:13
 52/66 anonim ***** válasza:
65%

“És igen, ülök a tökéletes testemmel a vasárnapi ebédeken, finnyáskodva nézek a gyarló, alantas emberekre, akik zabálják az egészségtelen vackokat...” - és csodálkozol, hogy bunkónak tartanak és beszólnak... feladom.

Persze én is biztos csak irigy vagyok rád (a 166/49 alakommal), mint mindenki más a világon. :)

2018. jan. 21. 21:53
 53/66 anonim ***** válasza:
84%
Máshol is vannak frissen lefogyott fitness tini3,14csák, akik emiatt totál elszálltak maguktól, az egész életük a kajájuk meg az edzésük körül forog, másról sem tudnak beszélni, csak erről, amivel kiakasztják a nem mellesleg nyíltan lenézett idősebb nőrokonokat, akiknek a jogos válaszreakcióját a kis butuska irigységként értelmezi...?
2018. jan. 21. 22:09
 54/66 anonim ***** válasza:
100%
Jaj utolsó, ne irigykedj már te is, szegény lányt már így is mindenki csak irigyli... 🤣
2018. jan. 21. 22:15
 55/66 anonim ***** válasza:
67%

"De nem ítélek el senkit se, aki 60 kilónál több. Ő dolguk, nem az enyém."

Mivel nem a kiló számít, hisz a 60 kilós lélektani határt úgy is át lehet lépni, ha izmot szedsz fel.

2018. jan. 21. 22:21
 56/66 anonim ***** válasza:
76%
#54 na basszus, most lebuktattál... nyilván én is csak egy irigykedő, 200 kilós 8 gyerekes anyuci lehetek. xD Francba, pedig azt hittem, nem látszik majd, hogy igazából csak irigy vagyok...
2018. jan. 21. 22:36
 57/66 A kérdező kommentje:

# 52 Miután a válaszolók többsége úgy gondolja, hogy egy fitnesszpcsa/Borsószem Hercegkisasszony vagyok, aki a képükbe nyomja a dietetikusi diplomáját, és finnyáskodva nézi a többieket, gondoltam, megadom nekik, amit akarnak (Ájroni intendid)

Nem pontoztam le senkit, de nagyon vicces nézni, hogy az egész kérdés kb. sárdobálásba torkollott egy tök idegen ember előtt.

2018. jan. 22. 05:15
 58/66 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy egy hjepcsa vagyok, de szomorú, hogy a válaszaimból kb. csak ezt szűrtétek le, arra pl. senki se reagált, mennyire idegesítő és valós jelenség, amikor a beteg úgy vár gyógyulást, hogy nem tesz érte, (pl. kettes típusú cukorbeteg nagymamámnak kórházba csempésztek be süteményt) és hogy mennyire paradox, amikor valaki egészen addig arról beszél a belső értékekről, amíg ő maga le nem fogy vagy panaszkodik a pluszkilóiról, de diétázni és edzeni lusta.
2018. jan. 22. 05:24
 59/66 A kérdező kommentje:
És még mindig nem kaptam választ, hogy a másiknak (pl. válaszoló) miért van joga kecskeeledelnek nevezni azt, amit én szeretek, vagy beszólni, hogy inkább menjél ki legelni, én miért nem vághatok vissza. Itt nem arról van szó, hogy a zabkása vagy rétes a jobb kaja, hanem, tiszteletben kell tartani, ha valaki szereti a kecskeeledelt (vagy hamburgert vagy lasagnet) .
2018. jan. 22. 05:31
 60/66 anonim ***** válasza:
19%

Unalmas és idegesitő vagy ahogy olvastalak 7 pont igaz rád abszolut,

8 pont lehetséges

9 pont tény és igaz

10 pont is tény és igaz .

5 is igaz egy normális férfi hust akar enni ,nem zöldséget ,bulgurt stb

Sajna 10 pontbol fele bizony igaz ,nem érdem fiatalon karcsunak lenni ,és kondiba járni ,én 20 évesen 50 kg voltam .

2018. jan. 22. 05:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!