Máshol is irigyek a középkorú nők a fiatal lányrokonaikra? Hogy rivalizálhatsz valakivel, akivel 15-20 évvel ezelőtt babáztál és mesét olvastál neki?
Dietetikus hallgató vagyok és hobbi szinten sportolok. Odafigyelek mit eszem, próbálom egészségesen étkezni az időmnek és a pénztárcámnak megfelelően. A barátom gyógytornász és gyúr.
Kamaszként kezdtem egészségesen táplálkozni és hirtelen megnőttem, így a duci kislányból vékony és sportos lány lett. A 40-es 50-es nőrokonok azóta passzív-agresszív megjegyzéseket tesznek, mint például:
1. Én vékonyabb voltam a te korodban úgy, hogy nem vigyáztam az alakomra és nem sportoltam
2. A mi családunkban a nők alapvetően teltek, "természetellenes", hogy vékony vagyok/harcolok a természettel, hogy próbálok vékony maradni
3. Meddő leszel és nem tudsz gyereket szülni
4. Valami bajod van a normál/telt alkatú nőkkel?
5. A férjed nem fogja eltűrni, hogy salátákat meg bulgurt adsz neki vacsorára
6. A gyerekedet csúfolni fogják, mert nem ehet "normálisan"
7. Fárasztó vendég vagy és udvariatlan
8. 2 gyerek után úgyis el fogsz hízni
9. Nem főzhetsz egész életedben külön mindenkinek a családban
10. Húszévesen könnyű formában maradni, úgy hogy nincs gyerek és van pénzed konditeremre
11. El tudod majd viselni, ha a gyereked kövér lesz vagy koplaltatni fogod?
Felismertem, hogy ezekben a hegyibeszédekben rengeteg az érvelési baki és az ellentmondás (egy nagynéném amíg túlsúlyos volt azt mondta mindig, hogy csak a belső a fontos, amint lefogyott a stressztől, csak miniszoknyában és vállkilógós felsőben járt, másik nagynéném ducinak nevezett az S/M-es méretemmel, viszont amikor ő lefogyott XL-esről M/L-re, azzal dicsekedett, hogy milyen vékony), inkább az fáj, hogy fogyásomra ráment a kapcsolatom az anyámon és a nagymamámon kívül minden nőrokonommal, akivel rendszeresen tartottam a kapcsolatot, főleg úgy, hogy gyerekként játszottak velem, öltöztették, fésülték a hajamat, az egyik még a fogadott lányának is tekintett...
A kérdésem az, hogy hogy lehetsz valakivel gonosz, akit elvileg szeretsz, illetve, hogyan lehet visszavágni nekik úgy, hogy közben tisztelettudó maradok?
"26, azért a diploma közeli tudást ne hasonlítsuk már az első félévhez."
Kicsit eltértünk az eredeti kérdéstől. Szerinted 1 félév semmi tudást nem ad. Ezzel egyébként nem vitatkozok. Viszont több probléma is van:
1) Szó sem volt arról, mióta tanul.
2) Egyetemet kívülről sem látottak véleménye relevánsabb, mint, aki csak 1 félévet tanult.
Veled lehet valami gond. Olyan nincs, hogy a középkorú nőrokonok féltékenyek a fogyásodra.........tudom minden fitnessbaba azt gondolja hogy a fél vilag női irogyek rá, de itt valami más lehet, hisz olyanok kritizálnak akik szeretnek, nem a korosztályod, évfolyamtárs, stb.
Ismerek nem egy olyan lányt, aki csini lett és ezért másról sem tud beszélni csak az "eredmenyeiről", kioktatja az embert a táplálkozasról és baromira egomán lett! Ezek a lányok kivétel nélkül azt hiszik hogy mindenki irigy rájuk....pedig csak szimplán egysíkúak és idegesítőek lettek :(
"Próbáld ki. Ha csapvizet kérsz egy rokon nénitől, mikor ott van nála a finom cukros üdítő, úgy néz rád, mintha te adogattad volna a szögeket, mikor Jézust keresztre feszítették. "
Próbáltam, kaptam vizet szó nélkül.
"Próbáltam, kaptam vizet szó nélkül."
Akkor irigylem a rokonaidat.
Ha teljesen egészséges vagy és nem féltésből mondják, hogy egyél többet, akkor ne foglalkozz velük.
Nem értem egyébként miért kellene valamit megkóstolnom / ennem belőle, csak azért mert vendég vagyok? Ha nem esik jól, nem fogok belőle enni.
Ha én várok vendéget, több félét készítek és azt eszik/iszik, amit akar.
Miért nem értik meg az emberek, hogy azt egyenek, ami jólesik, és nem kell másoknak megfelelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!