Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Máshol is irigyek a középkorú...

Máshol is irigyek a középkorú nők a fiatal lányrokonaikra? Hogy rivalizálhatsz valakivel, akivel 15-20 évvel ezelőtt babáztál és mesét olvastál neki?

Figyelt kérdés

Dietetikus hallgató vagyok és hobbi szinten sportolok. Odafigyelek mit eszem, próbálom egészségesen étkezni az időmnek és a pénztárcámnak megfelelően. A barátom gyógytornász és gyúr.

Kamaszként kezdtem egészségesen táplálkozni és hirtelen megnőttem, így a duci kislányból vékony és sportos lány lett. A 40-es 50-es nőrokonok azóta passzív-agresszív megjegyzéseket tesznek, mint például:

1. Én vékonyabb voltam a te korodban úgy, hogy nem vigyáztam az alakomra és nem sportoltam

2. A mi családunkban a nők alapvetően teltek, "természetellenes", hogy vékony vagyok/harcolok a természettel, hogy próbálok vékony maradni

3. Meddő leszel és nem tudsz gyereket szülni

4. Valami bajod van a normál/telt alkatú nőkkel?

5. A férjed nem fogja eltűrni, hogy salátákat meg bulgurt adsz neki vacsorára

6. A gyerekedet csúfolni fogják, mert nem ehet "normálisan"

7. Fárasztó vendég vagy és udvariatlan

8. 2 gyerek után úgyis el fogsz hízni

9. Nem főzhetsz egész életedben külön mindenkinek a családban

10. Húszévesen könnyű formában maradni, úgy hogy nincs gyerek és van pénzed konditeremre

11. El tudod majd viselni, ha a gyereked kövér lesz vagy koplaltatni fogod?

Felismertem, hogy ezekben a hegyibeszédekben rengeteg az érvelési baki és az ellentmondás (egy nagynéném amíg túlsúlyos volt azt mondta mindig, hogy csak a belső a fontos, amint lefogyott a stressztől, csak miniszoknyában és vállkilógós felsőben járt, másik nagynéném ducinak nevezett az S/M-es méretemmel, viszont amikor ő lefogyott XL-esről M/L-re, azzal dicsekedett, hogy milyen vékony), inkább az fáj, hogy fogyásomra ráment a kapcsolatom az anyámon és a nagymamámon kívül minden nőrokonommal, akivel rendszeresen tartottam a kapcsolatot, főleg úgy, hogy gyerekként játszottak velem, öltöztették, fésülték a hajamat, az egyik még a fogadott lányának is tekintett...

A kérdésem az, hogy hogy lehetsz valakivel gonosz, akit elvileg szeretsz, illetve, hogyan lehet visszavágni nekik úgy, hogy közben tisztelettudó maradok?

2018. jan. 21. 11:25
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
32%
Én alapból sovány vagyok. Vannak gyerekeim, így a meddő témával már nem tud bántani senki. :D Nem is nagyon érdekel már az ilyen tirpákság. Viszont a zöldségekért élek-halok. Megeszem az édeset, de csak keveset és kizárólag amit szeretek. :) Egyszerűen szó szerint rosszul vagyok a habos-babos sütemények gondolatától is. Nem tudatosan. És ez lenne a normális, csak sajnos a többség minden szart összezabál és észre sem veszi. Én pl. ásványvizet iszom mindig, azon kívül csak teát. Most vettem fincsi gyümileveket. Elcsábulok tőle, tök sokat megiszom egy nap. 2-3 nap után azt veszem észre, hogy a sok cukros szartól csak egyre szomjasabb vagyok és már nem jó a közérzetem. Vissza kell vennem belőle tudatosan. Ijesztő. Makkegészséges vagyok. Annyira el van telve az átlagember szervezete minden szarral, hogy észre sem veszi, mennyire nyírja a szervezetét... Inkább maradok sovány, de olyan áron nem akarok hízni, hogy tönkremenjen az egészségem, mert összezabálok minden hizlaló, haszontalan szart.
2018. jan. 21. 12:38
 32/66 anonim ***** válasza:
68%
Én is csinos vagyok és fiatal, sportolok is, és nem zabálok, de a misszfitnessz és misztergyúrós fiatalok altalában engem is idegesítenek a "fujfuj azt én nem eszem" finnyázásukkal.
2018. jan. 21. 12:38
 33/66 anonim ***** válasza:
54%

"26, azért a diploma közeli tudást ne hasonlítsuk már az első félévhez."

Kicsit eltértünk az eredeti kérdéstől. Szerinted 1 félév semmi tudást nem ad. Ezzel egyébként nem vitatkozok. Viszont több probléma is van:

1) Szó sem volt arról, mióta tanul.

2) Egyetemet kívülről sem látottak véleménye relevánsabb, mint, aki csak 1 félévet tanult.

2018. jan. 21. 12:42
 34/66 anonim ***** válasza:
73%

Veled lehet valami gond. Olyan nincs, hogy a középkorú nőrokonok féltékenyek a fogyásodra.........tudom minden fitnessbaba azt gondolja hogy a fél vilag női irogyek rá, de itt valami más lehet, hisz olyanok kritizálnak akik szeretnek, nem a korosztályod, évfolyamtárs, stb.

Ismerek nem egy olyan lányt, aki csini lett és ezért másról sem tud beszélni csak az "eredmenyeiről", kioktatja az embert a táplálkozasról és baromira egomán lett! Ezek a lányok kivétel nélkül azt hiszik hogy mindenki irigy rájuk....pedig csak szimplán egysíkúak és idegesítőek lettek :(

2018. jan. 21. 12:47
 35/66 anonim ***** válasza:
75%

"Próbáld ki. Ha csapvizet kérsz egy rokon nénitől, mikor ott van nála a finom cukros üdítő, úgy néz rád, mintha te adogattad volna a szögeket, mikor Jézust keresztre feszítették. "

Próbáltam, kaptam vizet szó nélkül.

2018. jan. 21. 12:49
 36/66 anonim ***** válasza:
80%
Ebben az országban mindenki irigy mindenkire.
2018. jan. 21. 12:53
 37/66 anonim ***** válasza:
65%

"Próbáltam, kaptam vizet szó nélkül."

Akkor irigylem a rokonaidat.

2018. jan. 21. 13:11
 38/66 anonim ***** válasza:
78%
Hát nem kell velük találkozni vagy egyszerűen rájuk kell szólni. Nekem is olyan rokonaim vannak, akik mindenbe beleszólnak “miért így áll a hajad?”, “miért sárga felső van rajtad?”, “miért ezt a cipőt húztad fel?” stb, mindenbe és mindennek az ellentetjébe is belekötnek, tehát ez a tipikus van rajta sapka vagy nincs rajta sapka effektus....Én nem táplálkozom egészségesen, nem figyelek oda az alakomra, nem élek egészségtudatos életmódot, de nem is értek ezekhez és meg is látszik rajtam (azért nem vagyok brutálisan elhízott, inkább csak duci), tehát én nem tartozokhoz azon szerencsések közé akik bármit ehetnek sportolás nélkül és tökéletesek...Ha vizet kértem beszóltak, hogy minek úgyis dagadt vagy...ha üdítőt kértem, akkor beszóltak, hogy az már minek kell nekem, inkább ne igyak semmit...ha eszel, akkor ne egyél olyat/annyit...ha valamiből nem kérsz, akkor meg azon hisztiznek, hogy milyen finnyás vagy, úgyis dagadt maradsz, másik percben meg az megy, hogy biztos fogyni akarok, de ne fogyjak mert úgy ronda leszek...Nálunk sem én hozom fel ezeket, hanem ők pl. új felsőm van akkor rögtön a mérete az első kérdés, ha ők vettek valami új cuccot akkor mindjárt megjegyzik, hogy rajtam ez nem így állna és rám se jönne vagy pl. egyszer mérleget vettek nekem karácsonyra...a vicc az, hogy az én esetemben is olyanok viselkednek így, akik kétszer akkorák mint én.Én ezzel már nem foglalkozom, megmondtam mindegyiknek, hogy pont lesz@rom a véleményüket és nem érdekel, hogy nekik mi a jó, mit akarnak stb., mert én majd eldöntöm, hogy mit és hogyan akarok. Nekem az a halálom, hogy vendégségben illik ezt meg azt...Én sehol, senkinél nem vagyok hajlandó megenni, meginni olyat, amit nem szeretek vagy valami egyéb oknál fogva nem szeretnék megenni/meginni. Pont. Nem várom el, hogy külön főzzenek, készüljenek nekem, de ha valamit normális hangnemben, megköszönve visszautasítok, akkor utána ne tukmálja nekem senki még fél órán keresztül és ne hisztizzen rajta, mert akkor felállok és otthagyom. Én ezt nagyon utálom...az ember nem feltétlen tudja követni, hogy ki mit szeret, főleg ha valaki nagyon odafigyelve vagy speciálisan táplálkozik, úgyhogy simán előfordul, hogy valami nem jön be mert az illető azt nem tudja/nem akarja megenni. Én ilyen esetben egyébként mindig meg szoktam kérdezni előre, ha meg valami mégsem stimmel, akkor megpróbálok keríteni valami ehetőts számàra, de nem mondom el neki 600x, hogy “naaaa, de egyél belőle, csak egy falatot, légyszi a kedvemért”, mint az oviban kb...Úgyhogy én megértem a kérdezőt, de ezzel igazából mást nem tudsz csinàlni. Vagy hagyod őket és nem foglalkozol velül, csökkented az ilyen eseményeket vagy pedig határozottan megmondod nekik, hogy fejezzék be és akkor talán magukba néznek.
2018. jan. 21. 13:45
 39/66 anonim ***** válasza:
67%

Ha teljesen egészséges vagy és nem féltésből mondják, hogy egyél többet, akkor ne foglalkozz velük.

Nem értem egyébként miért kellene valamit megkóstolnom / ennem belőle, csak azért mert vendég vagyok? Ha nem esik jól, nem fogok belőle enni.

Ha én várok vendéget, több félét készítek és azt eszik/iszik, amit akar.

Miért nem értik meg az emberek, hogy azt egyenek, ami jólesik, és nem kell másoknak megfelelni?

2018. jan. 21. 16:04
 40/66 anonim ***** válasza:
54%
Picsulás mesterfokon. Nyilván ha mindenki szembejön az autópályán, akkor egyedül te mész jó irányba, és az egész világ irigységből rosszfelé. Mert te annyira, de annyira csodálatos vagy, hogy mindenki téged irigyel. Biztosan így van, másként nem is lehet.
2018. jan. 21. 16:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!