Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Máshol is irigyek a középkorú...

Máshol is irigyek a középkorú nők a fiatal lányrokonaikra? Hogy rivalizálhatsz valakivel, akivel 15-20 évvel ezelőtt babáztál és mesét olvastál neki?

Figyelt kérdés

Dietetikus hallgató vagyok és hobbi szinten sportolok. Odafigyelek mit eszem, próbálom egészségesen étkezni az időmnek és a pénztárcámnak megfelelően. A barátom gyógytornász és gyúr.

Kamaszként kezdtem egészségesen táplálkozni és hirtelen megnőttem, így a duci kislányból vékony és sportos lány lett. A 40-es 50-es nőrokonok azóta passzív-agresszív megjegyzéseket tesznek, mint például:

1. Én vékonyabb voltam a te korodban úgy, hogy nem vigyáztam az alakomra és nem sportoltam

2. A mi családunkban a nők alapvetően teltek, "természetellenes", hogy vékony vagyok/harcolok a természettel, hogy próbálok vékony maradni

3. Meddő leszel és nem tudsz gyereket szülni

4. Valami bajod van a normál/telt alkatú nőkkel?

5. A férjed nem fogja eltűrni, hogy salátákat meg bulgurt adsz neki vacsorára

6. A gyerekedet csúfolni fogják, mert nem ehet "normálisan"

7. Fárasztó vendég vagy és udvariatlan

8. 2 gyerek után úgyis el fogsz hízni

9. Nem főzhetsz egész életedben külön mindenkinek a családban

10. Húszévesen könnyű formában maradni, úgy hogy nincs gyerek és van pénzed konditeremre

11. El tudod majd viselni, ha a gyereked kövér lesz vagy koplaltatni fogod?

Felismertem, hogy ezekben a hegyibeszédekben rengeteg az érvelési baki és az ellentmondás (egy nagynéném amíg túlsúlyos volt azt mondta mindig, hogy csak a belső a fontos, amint lefogyott a stressztől, csak miniszoknyában és vállkilógós felsőben járt, másik nagynéném ducinak nevezett az S/M-es méretemmel, viszont amikor ő lefogyott XL-esről M/L-re, azzal dicsekedett, hogy milyen vékony), inkább az fáj, hogy fogyásomra ráment a kapcsolatom az anyámon és a nagymamámon kívül minden nőrokonommal, akivel rendszeresen tartottam a kapcsolatot, főleg úgy, hogy gyerekként játszottak velem, öltöztették, fésülték a hajamat, az egyik még a fogadott lányának is tekintett...

A kérdésem az, hogy hogy lehetsz valakivel gonosz, akit elvileg szeretsz, illetve, hogyan lehet visszavágni nekik úgy, hogy közben tisztelettudó maradok?

2018. jan. 21. 11:25
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
70%

Benned van a hiba és nem bennük. Nagyon el vagy szállva magadtól és azt hiszed mindenki téged irigyel.

36 vagyok, vékony vagyok, azt eszek amit akarok.

Ha elmész vendégségbe ne add elő ezt a

"dietetikus vagyok és egészséges vagyok és szép vagyok és jó vagyok és a pasim is szép és gyúr és kenjétek a hajatokra az egészségtelen és nem diétás sütiteket ti alantas parasztok"

dumát, és akkor nem fognak ennyire utálni. Bár ahogy nézem szerintem ha te nem szólalsz meg akkor is ellenszenvet váltasz ki az emberekből mert pökhendi kis liba vagy.

2018. jan. 21. 11:47
 12/66 anonim ***** válasza:
48%

Egyrészt én is kiakadnék, ha vendégségben elvárnád, hogy külön főzzek neked mindenféle kecskeeledelt. Nem beteg vagy basszus! Tipikus kis dietetikus-hozzáállás, fú de idegesítő is a 90%-otok. Tisztelet persze a kivételnek.

Másrészt ha a fogyókúra még a kapcsolatodat is tönkretette, ott valami nagyon nem volt rendben. Kötve hiszem, hogy a párod valóban azért haragudott meg rád, mert kövér voltál és le akartál fogyni. Vagy eleve nem is voltál az és műmájérkodó hiszti volt az egész, vagy folyamatosan csak felvágtál, hencegtél, hogy a családodban levő nők így meg úgy, de bezzeg te, te milyen egészségesen élsz. Ne csodálkozz, ha a pasid besokallt, az említett nőkről nem is beszélve.

Egyébként meg elég nagyképűen hangzik ez a "tuti mindenki csakis énrám féltékeny, hisz annnnnyira jól nézek ki". Nem. Van, aki tökéletesen elégedett akár a teltebb alakjával is, főleg középkorúan és nem egy kis csitri legújabb mániájától lesz elájulva. Azt viszont meg tudom érteni, hogy igenis idegesíti őket, ha te folyamatosan csak finnyáskodsz, tüntetően nem eszel meg semmit náluk stb.

2018. jan. 21. 11:47
 13/66 anonim ***** válasza:
77%

Amit a második ír, lehet van benne igazság, nem tudhatjuk. Én túlsúlyos voltam sokáig, majd lefogytam annyira, hogy normál testsúlyom legyen. Sok női rokonon nincs akivel tartanánk a kapcsolatot. Unokanővérem 22 évvel idősebb nálam, nagybátyám neje kb. 45 évvel, unokabátyám neje 17 évvel idősebb. (másik ágról unokanővérem 2 évvel idősebb, vele csak interneten "találkozok") Amikor lefogytam csinosabban kezdtem el járni, őket érdekes nem zavarta, pedig ők még szebbek voltak az én koromban, mikor még nem voltak anyukák. Unokahugaim 10 illetve 9 évesek, és pár év múlva ők kerülnek a helyzetembe, és nem érzem azt, hogy féltékenykednem kell majd rájuk.

Aki nem tud örülni a rokona bármijére (tehetség, szépség) az vagy nagyon irigy, vagy tényleg az illetővel van baja. Az is lehet mert idősebbek nem értik az életmódod.

19 lány

2018. jan. 21. 11:49
 14/66 anonim ***** válasza:
86%

Egyetértek az elsővel. Ha mg jön a " én ennyi idősen vékonyabb voltam, és semmit se kellett tennem érte" én ezt válaszoltam volna: Szerencsés, Kati néni, nekem meg kell dolgoznom az alakomért, de szívesen teszem. Így könnyebb lesz dietetikusként tanácsot adnom az elhízott embereknek, nemcsak azt mondhatom, amit a könyvekből tanultam. (Normális, kiegyensúlyozott hangon) Meg kell tanulnod a normális hangnemet, meg a pikírt megjegyzéseket kezelni, hogy jó szakemberré válhass. Ha valóban dietetikus leszel, nagyon sok kövér emberrel fogsz találkozni az életed során.

Ha az egyik hölgy duciként a belső értékek hangsúlyozásával védte magát, ezt is meg kell értened, jó, hogy amikor meg önmagát, addigi szokásait megerőszakolva "jó útra tért" az egészséges életmód terén lefogyott, és csinoskodik. Leendő dietetikusként neked ennek örülnöd kellene, nem azon elmélkedni, mit mondott anno.

Arra a dumára, hogy a férjed ki fog vágni a salátáiddal, feleld azt: Nagyon szívesen meghívnám Gizi nénit egy vacsorára, ebédre, hogy bebizonyítsam milyen finom dolgokat lehet készíteni zöldségekből. Ne csak a salátalevélre tessék gondolni!

Egyszóval ha szépen, türelemmel, és kiegyensúlyozottan (nem sértődött hangon) válaszolsz, hidd el a nénik sem fognak kötözködni. Még az is lehet, hogy inspirálni tudod őket a fogyásra. Ha meg nem, megmaradsz a szemükben egy "egzotikus madárnak", akit mindamellett tisztelnek és szeretnek.

15/66 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem volt téma régebben, hogy mit eszel, honnan jutott eszükbe, hogy nézzék, iszol-e üdítőt?
 16/66 A kérdező kommentje:

Akkor más kérdés... ha XY azért nem kóstolja meg a brokkolikrémlevest vagy a főtt céklát, mert utálja a brokkolit, én miért ne mondhatnám a csokira, hogy ez nekem túl édes?

Ha én főzök vendégségben, nem lehet olyat főzni, amiben brokkoli van és párolt zöldséget nem lehet csinálni, mert kb. 3-an szeretik. Oké. Ezt tiszteletben kell tartani. De miért kell nyuszinak hívni, csak mert én szeretem a zöldségeket és édesség nekem már túl édes?

2018. jan. 21. 11:52
 17/66 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem te pont ugyanaz vagy, aki egy hete az anyjával kapcsolatban írta ezeket. Unalmas, válts lemezt. CSak a kajálás a témád, amivel provokálni tudsz, jobb nincs?
2018. jan. 21. 11:53
 18/66 anonim ***** válasza:
70%

Fiatal, gyermektelen, és alkatomból adódóan vékony nőként írok. Csak hogy ne mondd azt rám is, hogy irigy vagyok...

Ne haragudj, de ebből az egészből nekem az jön le, hogy valahogy, valamivel kivívod magadnak ezeket a verbális pofonokat. Mint mondtam, én is vékony vagyok, és én is rendelkezem idősebb nőrokonokkal, valahogy mégsem kapom az ívet... egy-két esetleg irigykedő rokont még talán el tudok képzelni (bár normális nő nem a fiatalokkal rivalizál pl. én sem vagyok féltékeny a 16 éves lányokra, pedig akkor még magától volt feszes a hasam, stb... de így 10 évvel később sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint akkor), na de az, hogy kompletten mindenki hülye és gonosz és irigy, csak te vagy villamos, az számomra elképzelhetetlen.

Nem mennék végig minden egyes ponton a listádon, csak egy-két szembetűnőbbet emelnék ki:

4.: szerinted miért kérdezhetik ezt...? Még véletlenül sem nézed le/ítéled el a nem vékony testalkatú nőket? Csak mert az egész kérdésedből ez a hozzáállás sugárzik, és ha ez élőben is így van, ne gondold, hogy a teltebb alkatú nők ezt nem érzik!

7.: vajon ezt miért mondhatják? Szerinted csak és kizárólag azért, mert vékony vagy? Tényleg...? Én még ilyenről nem hallottam, hogy valakit a testalkata miatt udvariatlannak tartsanak...

8.: ez elég valószínű

9.: ez így van

10.: tény

Én végiggondolnám a helyedben, hogy mit mondok/teszek, ill. hogyan viselkedhetek, ami miatt ilyen reakciókat kapok, mert hidd el, önmagában a tény, hogy valaki vékony, nem vált ki ilyen általános ellenszenvet a környezetéből...

2018. jan. 21. 11:55
 19/66 anonim ***** válasza:
19%
Ha vendégségben olyan ételt szolgálnak fel, amit nem szeretek, abból is eszem egy kicsit. Ha nagyon undorítana valami (de ilyen nincs), akkor is udvariasan utasítanám vissza és minden másból ennék rendesen, így senkit nem bántanék meg.
2018. jan. 21. 11:59
 20/66 anonim ***** válasza:
67%

Rövid leszek. Én a másik oldal vagyok, 49 éves.

Soha nem voltam féltékeny és irigy a fiatalabb nőrokonaimra. Ez hülyeség. Ha így van, amit írsz, akkor nem véletlen teszik szóvá azokat, amiket pontokba foglaltál.

Kizárt, hogy egyszer csak mindegyik gonosz lett és irigy.

Valamit nem jól csinálsz. Mert ha csak egy irigykedne közülük, akkor azt mondanám, van benne valami, de így?!

2018. jan. 21. 12:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!