Máshol is irigyek a középkorú nők a fiatal lányrokonaikra? Hogy rivalizálhatsz valakivel, akivel 15-20 évvel ezelőtt babáztál és mesét olvastál neki?
Dietetikus hallgató vagyok és hobbi szinten sportolok. Odafigyelek mit eszem, próbálom egészségesen étkezni az időmnek és a pénztárcámnak megfelelően. A barátom gyógytornász és gyúr.
Kamaszként kezdtem egészségesen táplálkozni és hirtelen megnőttem, így a duci kislányból vékony és sportos lány lett. A 40-es 50-es nőrokonok azóta passzív-agresszív megjegyzéseket tesznek, mint például:
1. Én vékonyabb voltam a te korodban úgy, hogy nem vigyáztam az alakomra és nem sportoltam
2. A mi családunkban a nők alapvetően teltek, "természetellenes", hogy vékony vagyok/harcolok a természettel, hogy próbálok vékony maradni
3. Meddő leszel és nem tudsz gyereket szülni
4. Valami bajod van a normál/telt alkatú nőkkel?
5. A férjed nem fogja eltűrni, hogy salátákat meg bulgurt adsz neki vacsorára
6. A gyerekedet csúfolni fogják, mert nem ehet "normálisan"
7. Fárasztó vendég vagy és udvariatlan
8. 2 gyerek után úgyis el fogsz hízni
9. Nem főzhetsz egész életedben külön mindenkinek a családban
10. Húszévesen könnyű formában maradni, úgy hogy nincs gyerek és van pénzed konditeremre
11. El tudod majd viselni, ha a gyereked kövér lesz vagy koplaltatni fogod?
Felismertem, hogy ezekben a hegyibeszédekben rengeteg az érvelési baki és az ellentmondás (egy nagynéném amíg túlsúlyos volt azt mondta mindig, hogy csak a belső a fontos, amint lefogyott a stressztől, csak miniszoknyában és vállkilógós felsőben járt, másik nagynéném ducinak nevezett az S/M-es méretemmel, viszont amikor ő lefogyott XL-esről M/L-re, azzal dicsekedett, hogy milyen vékony), inkább az fáj, hogy fogyásomra ráment a kapcsolatom az anyámon és a nagymamámon kívül minden nőrokonommal, akivel rendszeresen tartottam a kapcsolatot, főleg úgy, hogy gyerekként játszottak velem, öltöztették, fésülték a hajamat, az egyik még a fogadott lányának is tekintett...
A kérdésem az, hogy hogy lehetsz valakivel gonosz, akit elvileg szeretsz, illetve, hogyan lehet visszavágni nekik úgy, hogy közben tisztelettudó maradok?
Szerintem ha találkoztok, akkor ne a fogyás, étkezés legyen a téma.
Ne reklámozd nekik, hogy te mit eszel, mit nem eszel.
Ha vendégség van, és közös családi étkezés van, akkor ne szólj le minden kaját.
Ha megkínálnak valamivel, amit nem szívesen ennél, akkor mondd, hogy nem vagy éhes, ne azt, hogy ezt nem szabad enni.
7. Pont
Fárasztó vendég vagy és udvariatlan.
Ott van a kutya elásva. Ezért nem kedvelnek, nem a korod vagy az alakod miatt.
Nem kritizálok senkit vagy az étkezési szokásait vagy a kajáit, sosem én kezdem.
Azért vagyok "fárasztó és udvariatlan vendég", mert nem eszek desszertet, amit "ők sütöttek". Néha tényleg bunkó vagyok, amikor szó nélkül elővesznek egy desszertes tányért DIREKT nekem, és tesznek rá minden süteményből nekem, "ez egy új recept, én sütöttem, igenis kóstold meg".
Ha azt mondom, hogy nem kérek csokit vagy sütit vagy nem nem vagyok éhes, azt mondják "már megint fogyózol?"
Egy rokonom azzal kezdi a találkozásokat, hogy mennyit fogytam/híztam, eszem-e már csokit.
Az éremnek két oldala van, és erre az esetre ez különösen igaz. Jó lenne tudni a másik oldal álláspontját is.
Off: Miért akkora érvágás vendégségben udvariasságból megenni egy falat süteményt? Nem attól leszel 200 kiló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!