Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kötelezettségek családon...

Kötelezettségek családon belül, nálatok hogy működik?

Figyelt kérdés
A gyerek kötelezettségeiről sok szó esik errefelé. Na de mi a férj-feleség, esetleg együtt lakó egyéb rokon kötelezettsége? Egyáltalán,van olyan feladat, ami a ti családotokban elvárás, vagy csak örülünk, ha valaki megcsinálja? Ki főz? Ki nyírja a füvet, ki fizeti a számlákat, ki pakolja be a mosogatógépet? Csak azért merült bennem fel ez a kérdés, mert pl. a gyerekektől, tiniktől sokan elvárják, hogy rendesek legyenek otthon, segítsenek, ne lógjanak, stb. De ugyanezek az elvárások pl. a férjjel szemben is? Besegít a férj a házimunkába, nem jár el hazulról? Mielőtt még valaki megvádolna, hogy tini vagyok, 39 éves vagyok, és csak érdekel mások értékrendje.
2017. szept. 29. 11:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt értem, ha a férfi dolgozik, a nő otthon van, neki van ideje házimunkázni. De azt nem értem, ha mindketten dolgoznak, akkor miért kéne a nőnek mindent egyedül csinálni? Sokan leragadnak a férfimunka - női munka résznél, csak azt felejtik el, hogy a mai világban már a nők is dolgozni járnak.
2017. szept. 29. 14:19
 12/19 anonim ***** válasza:
7%
Minden az asszony dolga, ezért van eltartva.
2017. szept. 29. 15:10
 13/19 anonim ***** válasza:
52%
Igen, nálunk sokszor ő vásárol be, kitakarít, el is mosogat ha kell.
2017. szept. 29. 15:59
 14/19 anonim ***** válasza:
A vasaláson kívül bármit megcsinál, és kénytelen is, mivel és 12 órát dolgozok, szombaton is. A lelkiismerete nem hagyná békén, ha minden házimunkával megvárnánk a vasárnapot, hogy én csináljam meg.
2017. szept. 29. 16:10
 15/19 anonim ***** válasza:
63%
12-es! Igazad van, ha az asszony el van tartva. De ha ugyanúgy dolgozik, mint a férj, akkor a férj besegíthet otthon.
2017. szept. 29. 16:11
 16/19 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk a családnak van kötelezettsége: fenntartani a háztartást, szervizelni az elromlott használati eszközöket. Ezt mindig az csinálja, aki azt akarja, hogy az adott dolog működjön. Mindenki a saját szobáját és a közös helyeket közösen takarítjuk. Az egyik gyerek jobban szeret porszívózni, a másik felmosni szeret jobban, ezért nem vesznek össze. Az ebédnél mindenki segít valamit: levinni a szemetet, megteríteni, kitalálni mi legyen a kaja, bevásárolni, zöldséget pucolni és aprítani, mosogatni, a tiszta edényt elrakni. A mosnivalót mindenki maga szedi össze és rakja be a szennyesbe. A mosást bárki elindíthatja, ha van elég ruha a szennyesben, vagy van olyan ruha, amit másnapra tisztán akar hordani. Teregetésnél csak kiabálunk egyet és máris ott a segítség. Persze, ha közben valaki leckét ír, az prioritást élvez.

Ami kifejezetten anyás feladat: a női dolgok elmagyarázása a lányoknak. Kielégíteni a férjét.

Ami apás feladat: ha valaki támadja a családot, fellépni a támadás ellen. Lenyúzni és kibelezni a halat. Kielégíteni a feleségét.

Ami csak szülők feladata: nevelni és megérteni a gyerekeket. Pénzt hozni a házhoz.

Ami csak gyerek dolga: tisztelni a szülőket és megértéssel lenni a másik iránt. Tanulni.

Azt hiszem egyszerű lelkek vagyunk.

2017. szept. 29. 17:02
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

Szerencsétek van. Nálunk apám és apósom sem csinált soha semmi házimunkát (egy-egy nyári bográcsozást leszámítva). Ígx a férjemet is nehéz rávenni, hogy elmosogasson, mosni pl soha nem mos, inkább vár 2 napot, amíg én megcsinálom, de ő be nem pakolná a gépet. Olyan földön túli dolgok, mint vasalás vagy porszívózás még rémálmaiban sem jut eszébe. Nem zavarja, ha rendetlenség vam, azaz nem szól be vagy ilyesmi, de ő nem csinálja meg, akkor sem, ha ráérne."

Attól, hogy máshol máshogy van, nálatok még nem fog megváltozni... Remélhetőleg tudtad, amikor hozzámentél, hogy milyen. Hát, akkor most már ez van. Negyvenen túl nem fogod tudni alapjában véve megváltoztatni. Ha szeret, akkor igyekszik változni, de csodát ne várj akkor se.

2017. szept. 29. 18:56
 18/19 anonim válasza:
90%

Mi itthon mindent közösen csinálunk, pedig itthon vagyok a lányunkkal jelenleg.

Heti 1 alkalommal jár bejárónő, ő megcsinálja a heti nagytakarítást, elhúzgálja a bútorokat is, lemossa az ablakokat, stb. De mellette kell naponta takarítani, feltörölni. Nem szokott az lenni, hogy megvárja, amíg én csinálom, simán bepakol a mosogatógépbe, vagy kiteregeti a ruhákat, ha arról van szó. Egyedül a vasalást csinálom én, mert ő már égette ki az egyik kedvenc blúzomat, azóta a vasaló közelébe sem engedem. :D

Eljárkál a barátaival, de van, hogy közösen is megyünk, ha mondjuk vacsoraparty van valamelyik barátunknál, vagy kettesben egy gyors randira. :)

Ezzel szerintem nincs gond, mindenkinek szüksége van arra, hogy kiszakadjon a mindennapokból.

2017. szept. 30. 12:16
 19/19 anonim ***** válasza:
93%

A gyerek 3 eves, neki annyi a dolga, hogy este elpakolja a jatekait. Minden egyebet felesben csinalunk a ferjemmel. A szamlakat en intezem neten, ove az auto (pl javitas), mert a munkajahoz is kapcsolodik.

Most eü okbol semmit sem tudok csinalni, a ferjem szo nelkul atvett mindent. De ez csak 2-3 hetnyi idotartam, amig felepulok.

2017. szept. 30. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!