Kötelezettségek családon belül, nálatok hogy működik?
Mindent közösen csinálunk, vagy aki előbb hazaér.
- ő is kitakarít, mos, főz (akár vacsit, akár ebédet), de én is kapálok, ások, nyáron füvet nyírok (imádom, mert így gyirsan lebarnulok ;) ) de pl. a mosdószifont én tudom csak szétszedni, mert ő fél, hogy eltossza :D
- a számlákat netbankon utalja, de a posta pl. nekem esik útba.
- vásárlás is közös, én hozom az aprókat, ő meg a nehezet pl. vizek, vagy gyümölcslé, sörök, stb.
Eljárni néha, ő társaságibb ember, többször ülnek össze a kollégákkal.
Én javarészt vele megyek pl. sörözni, vagy max. kávézni a csajokkal.
28n
Igazából nem is ertem a kérdést.... nem az ős korban vagyunk, hogy fogod a ruhád azt mész a patak partra mosni....
Vagy, higy ki kell mebni megkapalni, mert ha nem mesz ne eszel.....
Soha nem okozott gondot férfikent, hogy bapakoljak a mosógépbe es megnyomjak 2 kib.szott gombot, vagy a családi ebéd után elmosogassak.... nem nem mosogatógepben....
Ugyanúgy ha kell levasalom a ruhát.... az mellett, hogy kint összevágom a fát, és ledolgozok 12 órát.....
Én sose mondom az asszomynak, szerencsére nem is kell, és ő s3m mondja....
Szeretem a rendet, a tisztaságot, az igényességet, szerencsére ő is.... igy sose varunk egymasra, ha pl mosogatni kell, főzni... stb stb... így müködünk jól.
Nàllunk anyu és a hugom csinàlja a háztartàsi dolhokat én meg apu meg a hàz körüli teendőket meg a házban javitàsokat . Ritkàn van , hogy lelépek ide-oda , de tudja a csalàdom , hogy 18 évesen nem tudnak arra rà venni hogy egyfolytàban itthon , dekkoljak .
Ma füvet nyírtam meg a kocsimban olajat cseréltem . ( a telek 6 hektàr azaz egy baromi nagy tanya/farm)
Fűnyiró traktor azt had szoljon , a ház körüli telken meg a jó öreg bezines tologatós . Azaz a hàzimunkàkban mindig szegitünt a szüleinknek . Igaz nekem munka mellet nem egyszerű mert 3 műszakban dolgozok , de meg oldom . Ha ugy dolozok akkor hugomat el viszem iskolàba meg el megyek érte az iskolàba amikor éjszakàs vagyok akkor reggel 7körül itthon vagyok hugomat 8-ra el vuszem a suliba aztàn vissza jövök haza , gyors alvàs 2-3 körül el megyek érte a suliba .
Amikor déleöttös vagyok akkor meg reggel apu vagy anyu el viszi a suliba én melo utàn megyek érte . Azaz mi mindent meg oldunk eléggé összetarto a családunk
Nyilván nemcsak a gyerekeknek van kötelezettsége. Főleg nem a háztartással kapcsolatban.
Nálunk én takarítok, a férjemé a kert.
Mosogatás felváltva.
Ügyintézés, számlák, bevásárlás felváltva, közösen.
Kb. hasonló munkánk van (mármint hasonló jellegű, hasonló "megerőltetést" jelent), Ő egy kicsit többet dolgozik órában, mint én.
Gyerekeknek egyszerű kis feladataik vannak. Pl. kivinni a szemetet, megöntözni a növényeket. Persze amellett, hogy rendet tartanak a szobájukban.
Kialakultak a dolgok. Nem beszéltük meg sosem, nem volt tárgyalás róla, normális emberekként nem vártuk el a másiktól, hogy a mi munkánkra pazarolja az energiáit.
Persze a körülmények (ki mennyit van otthon...etc.) számítanak, s figyelembe vesszük, hogy ki mit szeret vagy tud jobban csinálni. Én pl. hajlandó vagyok barkácsolni és füvet nyírni, a párom utálja ezeket (főleg mióta kényelmetlen neki az újabb, kicsi fűkasza), így nyilván én csinálom. Én vagyok itthon, amikor hazajön a munkából, így én főzök hétköznap. Még a zöldségpucolást is megosztjuk, ha tudjuk, mert hagymában ő a sokkal jobb, krumpliban én vagyok sokszor gyorsabb...
Mosogatni sokat kell (gép nincs), ott azért számítok rá is, főleg a nagy mély edényekre nem vagyok hajlandó, mint a kukta. Bármit, csak azt ne. Neki pedig nem gond, csak villát ne kelljen :D Jól kiegészítjük egymást.
Akkor van baj, ha valaki túlságosan önző, pontosabban az igazságérzete nem OK (mert én kifejezetten önző vagyok, de ettől még nem raknám a szeretett páromra a munka aránytalan részét. de magamra sem). Vagy ha az egyik ember tisztaságmániás, a másik nem, az első mégis a munka felét akarja elvégezni...
Közösen csinálunk mindent. Szerencsénk van, mert egyforma munkarendben dolgozunk.
Reggelente a férjem ébreszti és öltözteti a fiunkat míg én elkészítem a reggelit, majd én elindulok a gyerekkel az oviba, ő addig bepakol a mosogatógépbe és elrakja a maradékokat, utána indul ő is. Délután vagy ő megy a fiunkért és én ugrok be a boltba vagy fordítva, utána találkozunk a játszótéren és együtt vagyunk (ha rossz az idő, játszóház a program, vagy nagyszülők, közös kisgyerekes barátok). Hazaérünk, vagy ő készít vacsorát és én söprök-törölök fel, vagy fordítva, a fiunk addig játszik, vagy mesét néz. Vacsora után közösen játszunk még kicsit, majd én fürdetek míg ő ágyaz, majd ő altat míg én előkészítem a másnapi ruhákat.
Ami szigorúan az én feladatom: ablakpucolás, sütisütés, számlák befizetése
ami szigorúan az övé: terasz és garázs takarítása, fűnyírás
minden mást közösen vagy felváltva csinálunk.
Kéthetente váltásban járunk el, tehát egyik héten ő megy el a barátaival, másik héten én, és havonta egy estét pedig közösen, otthon pedig hetente kétszer van szigorúan romantikus esténk, mikor nem dolgozunk már, és csak egymásra figyelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!