Családon belüli irigység, mással is volt már ilyen?
Az anyukám testvére azóta gúnyosan beszél velem, mióta felvettek az egyetemre. A fiával egyszerre felvételiztünk, ő be sem adta sehová, mert annyira rosszak az eredményei.
Még én végigtanultam a végzős évemet, az ő gyereke egyik kocsmából a másikba ment, pedig előtte is ugyanúgy ott lett volna a lehetőség, mégsem élt vele.
Nem lehet velük értelmesen kommunikálni,mert minden mondatukkal megsérteni próbálnak.
Hogyan lehet ezt kezelni? Én soha nem ártottam nekik, és ha beszólnak, akkor sem "támadok" vissza, hiszen egy család lennénk...
nyilván irigy,hogy te viszed valamire,vannak céljaid és előtted van a lehetőség,hogy diplomád legyen abban,amit szerettél volna.
míg a fia verheti otthon a lecsót egész évben, mert gondolom dolgozni sem fog elmenni,ha már nem tanul..
"anyám " irigy.
"anyám kettő bátyja" irigy.
Anyukád tud róla? Ő mit szól hozzá?
Szerintem neki kéne leállítania a testvérét. Te meg addig ne menj hozzájuk, ill. ha ők jönnek vendégségbe, menj el otthonról vagy maradj a szobádban.
Hadd jegyezzem meg, hogyha szüleid helyében lennék, én már helyre tettem volna a nagyságos asszonyt.
Több lehetőség is van:
1. szólsz anyukádnak és kéred, hogy beszéljen a testvérével (jobbik esetben kérni sem kell, mert magától megteszi)
2. kiállsz magadért és visszaszólsz neki
3. kerülsz minden kontaktot velük
4. továbbra is tűröd és a gyakorin panaszkodsz
Az, hogy te milyen vagy, mennyire vagy képes konfrontálódni, mennyire bántaná az önérzetedet, ha nem állnál ki magadért, csak te tudod. Én csak magamból tudok kiindulni, nekem nem lenne nyugtom, míg vissza nem szólok nekik legalább egyszer olyat, hogy azt nem teszi zsebre.
Ha piszkál, szúrj vissza: "mindezt a fiad is csinálhatná, ha nem kocsmázza el az utolsó évét", " a pálya mindenki előtt nyitott, aki eleget tanult ahhoz, hogy meglegyenek a pontjai" stb. Miért Te érezd magadat rosszul, csak azért mert nem nevelte meg rendesen a gyerekét és elbukott, mielőtt elkezdte volna az életét? És most nem azt akarom leszólni, aki nem megy egyetemre, de más, amikor valaki oda akar menni, csak éppen lusta tanulni, és be se kerül , meg más, amikor eleve más irányú elképzelései vannak, amelyeket nem felsőoktatásban fog érvényesíteni. A nagynénéd meg irigységét és frusztrációját azon is levezethetné, hogy megpróbálja felkutatni, hogy mit rontott el a gyereknevelésben.
Állj ki magadért, hiszen látod, az "egy család vagyunk" dolgot épp ő rúgja fel, és ez nem fog megállni, ahogy sikereid lesznek, mindig megjelenik, hogy letörölje a mosolyt az arcodról, mindenre lesz rossz megjegyzése,mindezt csak azért, mert a fiának nem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!