Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Családon belüli szabályok...

Családon belüli szabályok érvényesítése?

Figyelt kérdés
Van még ilyen rendszer szerintetek? Mondjuk ha egy új tag kerül be egy családba mondjuk házasság útján. Nem közös háztartás értelmében természetesen. Például felvetem hogy van egy srác aki benősül a Kovács családba, hiába élnek külön a szülőktől a lány szülei megköveteli a fiútól hogy olyan legyen mint egy Kovács...Aki tud légyszi írja le tapasztalatait. Köszönöm

2016. okt. 3. 13:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan esetek, amikor a család nagyon át tud esni a ló túloldalára, és sehogy sem akarja elfogadni a frissen bekerült tagot. Ők akkor is belekötnének, ha olyan lenne a fiú, mint egy Kovács.

De van eset, amikor jogos. Az én párom öccsének friss barátnője egyszer, 2 feles pálinka után látni vélte bennem a "sortstársat". Nem volt neki szimpatikus anyósom, és nekem kezdte el szidni. Anyósom egyébként egy áldott jó asszony, csak karakán, de sosem bántó. Majd beszélt arról is, hogy lehet, hogy otthagyja az iskolát is, mert senki sem szereti őt ott és kirekesztik. Aztán pedig az következett, hogy ő úgy is hamar anyuka szeretne lenni, úgyhogy felesleges is az érettségi, mert baba mellett nem jutna ideje tanulni. Na, én akkor mondtam neki, hogy ebben a családban nem divat a másik hátbatámadása, egyenesen beszéljük meg a problémákat. Sem nem vagyunk iskolázatlan népség, és az érettségi a minimum, ami elvárható. Majd megmondtam, hogy 18 évesen, 2 hónapos kapcsolatba sem szülünk a semmire, mert olyat csak a rosszabb fajta "C" kategóriások csinálnak. Én voltam a bunkó πcsa a szemében, nyilván. Azóta már, micsoda meglepetés, nincsenek együtt.

2016. okt. 3. 14:04
 2/3 anonim ***** válasza:
Ahol a szülők jelentősen segítik gyerekeik indulását, azokat gondosan nevelték, taníttatták, ott természetes, hogy később a gyerekeiktől is természetesnek veszik, hogy kéréseikre (pl. jelentősebb kerti munkákhoz évente párszor pár óra segítség) nem mondanak nemet.
2016. okt. 3. 14:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Költözzetek minél messzebb! A távolság szebbé teszi az anyósékkal való kapcsolatot! Ha nem oldahtó meg, akkor is!!!! Minél több a km száma, annyi százalékkal lesz boldogabb a családotok! Ez tuti!
2016. okt. 3. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!