Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Csúsztam egy évet az egyetemen...

Csúsztam egy évet az egyetemen. Azóta az egész családtól a gúnyolódást hallgatom. Hogyan lehetne leállítani őket? Türelemmel eddig nem mentünk semmire.22L

Figyelt kérdés
Az egyetem első félévében sajnos nem sikerült egy tárgyam amire bár rengeteget készültem, hülye voltam hozzá. Szinte az összes többi tárgy arra épült, így egy évet csúsztam. Most vagyok végzős. Negyedik éve minden egyes alkalommal megkérdezik a családtagok hogy pontosan mikor is fogok végezni? Nem túlzok.. az összes családi összejövetelen. Nem vagyok rá büszke hogy csúsztam, de ezen nem tudok változtatni. Ma nagyim felhívta anyát és ő is ezt kérdezte megint hogy én mikor fogok végezni? Anyáékkal eddig minden alkalommal türelmesen elmagyaráztuk de kezdem nagyon unni hogy állandóan rajtam gúnyolódnak. A családunkban szinte senki nem diplomás úgyhogy nem az van hogy mindenki más időben elvégezte az egyetemet, csak én nem.. Folyamatosan én vagyok a téma emiatt, mintha egy halálos bűnt követtem volna el. A négy év alatt az az egy tárgyam nem sikerült összesen, nem rosszak az eredményeim, van nyelvvizsgám, jogsim, szeretnék még mesterképzésre is járni. Már ott tartok hogy ezekkel a családtagokkal beszélni sincs kedvem sajnos mert folyamatosan a megjegyzéseket kapom csak .. Szerintetek hogy szállhatnának le a témáról?
2016. dec. 15. 23:11
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
0%
Ütsd le, aki megkérdezi. De keményen. Utána nem fogják kérdezgetni a troll családod.
2016. dec. 17. 11:16
 52/57 anonim válasza:
84%
Egyszerűen csak mondd meg, hogy pár éven belül lesz diplomád. Esetleg tedd hozzá, hogy neked legalább lesz :)
2016. dec. 17. 11:37
 53/57 anonim ***** válasza:
68%

26-os vagyok, nem kaptam még választ, Kérdező!

Negyedik éve szenvedsz, piszkálnak a rokonok.

A szüleid (ki-ki saját rokonait) miért nem teszik helyre őket???

2016. dec. 17. 11:37
 54/57 A kérdező kommentje:

Bocsánat, nem tudok ennyi kommentre egyesével válaszolni, meg nem vagyok egész nap itt gyakorin.

Nagyon jó ötletek! Mind hasznosítható! Úgyis most sok családi összejövetel lesz, megmondom nekik a véleményem. Ezt elhatároztam nektek köszönhetően!

Utolsó válaszoló: Nem gondolom hogy a szüleimet kéne hibáztatni. Mindannyian sajnos olyanok vagyunk hogy inkább kerüljük a konfliktust. Minden alkalommal elmondták ők is hogy mikor fogok végezni stb. Veszekedni meg senki sem akart. Egyébként már egy évem sincs hátra. Remélem felfogják a rokonok hogy lassan végzek!

2016. dec. 17. 11:55
 55/57 anonim ***** válasza:
79%

Ahogy írják sok mindent nem lehet tenni, nekem elvileg "értelmes" rokonaim vannak, mégsem voltak soha képesek leszállni a témáról.

Én mondjuk rohadt sokat csúsztam, halasztottam, és közben dolgoztam is de a mai napig nincs diplomám.

Az összes összejövetel erről szólt. Suli? Barátnő? Diploma?...Ezzel a 3 szóval ki lehet engem kergetni a világból, és mindig elérik hogy 10 perc után lelépjek inkább a francba....azaz lelépnék de volt hogy a rokonokhoz mentünk aztán első perctől azt vártam hogy mikor húzunk már el. Persze ha közöltem hogy nem mennék akkor azért ment a balhézás...

2016. dec. 17. 12:08
 56/57 anonim ***** válasza:
81%
Nem kéne magyarázkodni senkinek. Ha nekem valaki feltesz egy kérdést, amire nem akarok válaszolni, akkor villámgyorsan nyilvánvalóvá teszem a számára, hogy erről a témáról nem fogunk beszélgetni. Ti meg 4 teljes éve MINDEN ALKALOMMAL nekiálltok magyarázkodni mindenkinek? Nem csoda, hogy állandóan kérdezgetik, hiszen ezzel reakciót váltanak ki belőletek. Ne csináljátok.
2016. dec. 17. 20:27
 57/57 anonim ***** válasza:
80%

Tényleg lehet, hogy egyszerűen nem jegyzik meg, és ezt tartják a legjobb bevezető kérdésnek. Jó válasz a május, vagy hogy "á, még nagyon sokára" esetleg, ha tényleg biztos vagy benne, hogy cikizésből kérdezik, azt is mondhatod,hogy egyáltalán nem biztos, hogy sikerül befejezned, mert már csak három lehetőséged van félévet ismételni és kifutsz az állami finanszírozásból. Persze akkor lehet, hogy átmész költségtérítésesre. Csak a finanszírozáshoz kellene egy ki segítség.

De ha senki sem diplomás, azt is nehezen érthetik meg, hogy az egyetemen a félévismétlés nem azonos kategória az általános iskola 6. osztályának a megismétlésével. Előfordulhat bárkivel, főleg a nehezebb szakokon, és főleg, ha nem az elitgimnáziumokból jött az illető az egyetemre. Műszaki egyetemista gyerekemtől tudom, hogy az általános gimnáziumokból, pláne szakközépiskolákból érkezők nagyon megkínlódták náluk az első évet. Nem a saját védelmében mondta, a Fazekas Gimnázium matek tagozata után neki nem volt különösebb problémája.

Szóval akármit mond a család, te ne szégyenkezz. Szégyellni azt kellene, ha feladtad volna, és elkullogsz egy OKJ-s képzésre, mert milyen ciki évet ismételni. (Nem az OKJ lett volna a baj, hanem az indok.) Te megküzdöttél a nehézségekkel. Szerintem többet teljesítettél, mint az, aki különösebb erőfeszítés nélkül csinálja végig az egészet Summa cum laude.

2016. dec. 18. 07:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!