Hogyan felejthetném el a sok gúnyolódást, amit egy testi hibám miatt kaptam egész gyerek- és kamaszkoromban?
Van egy testi hibám, többször is voltam már műtve miatta, de még mindig nem tökéletes az eredmény. Az orvosok már több műtétet nem javasolnak, mert nagyobb az esély arra, hogy rosszabb lesz, mint arra, hogy jobb. Én viszont sajnos nem tudom magam így elfogadni, már messze nem agyalok annyit a dolgon, mint régen, viszont még mindig eszembe jut napi szinten 5-10x, hogy milyen lenne, ha "tökéletes" lenne az a testrészem is, ami szerintem borzasztó sok napi szinten. 23 éves vagyok, van egy barátom, aki így szeret, ahogy vagyok, viszont én ezen is állandóan agyalok, hogy miért pont engem
választott, amikor én az átlagos szintet is alig ütöm meg külsőre, ő viszont nagyon jó képű. Párszor már beszéltem neki erről, de nem akarok állandóan rinyálni, nem akarom az őrületbe kergetni, nem akarom, hogy ráunjon és esetleg pont ezzel üldözzem el magam mellől. Szeretném végre elfogadni magam, de egyszerűen bem megy. Tudok segíteni valahogy magamon? Legszívesebben elmennék pszichológushoz, de sajnos nincs jelenlwg annyi felesleges pénzem.
Ingyen is lehet pszichológushoz menni. Kérdezd meg a háziorvosodat, ő biztosan tudja, hogy hova lehet menni és hogyan működik.
Nekem is van egy testi hibám és mindig furcsálltam, hogy a párom, soha nem hozta ezt fel. Aztán egyszer mondtam neki, hogy beszéljük ezt meg. Azt mondta, hogy ő addig nem is vette észre, amíg nem mondtam neki. Ez nagyon jól esett, bár nem tudom, hogy igaz-e, mert szerintem egyértelműen látszik :) De azért jó érzés, hogy ilyen kedves. Vele kapcsolatban egyébként nem zavar, mert tudom és érzem, hogy szeret. És már többször bebizonyította, hogy nemcsak a jóban van velem, hanem mindig számíthatok rá. Viszont idegenekkel kapcsolatban mindig agyalok azon, hogy látják-e, mit gondolhatnak rólam.
Emberileg érthető, hogy nem tudsz teljesen megfeledkezni erről, de szerintem is sok, hogy ha naponta ilyen sokszor ekörül forognak a gondolatataid, főleg, ha ez ilyenkor nem annyira jó érzéseket kelt benned.
Én a saját életemben tényleg azt tapasztaltam, hogy nagyon sok igazság van abban az állításban, hogy más emberek azt tükrözik vissza nekem a viselkedésükkel, a hozzám való viszonyulásukkal, amit én saját magamról gondolok.
Lehet, hogy furcsa lesz, amit írok, de szerintem érdemes lenne megpóbálnod a következőt:
Amikor egyedül vagy otthon, ülj le egy nagy, egészalakos tükörrel szemben, hogy közelről lásd az arcodat.
Nézz a saját szemedbe, és mondd ki hangosan jó sokszor ezt a mondatot:
"Szeretem és elfogadom magam úgy, ahogy vagyok."
Valószínű, hogy először nem fog menni sírás nélkül, és ez teljesen rendben van így. Nyugodtan sírj egész addig, amíg jön, a sírás nagyon jó érzelmi blokkoldás.
Csináld ezt napokon, heteken keresztül, és nézd meg, hogy tapasztalsz-e valami változást.
Minden jót kívánok Neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!