Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Csúsztam egy évet az egyetemen...

Csúsztam egy évet az egyetemen. Azóta az egész családtól a gúnyolódást hallgatom. Hogyan lehetne leállítani őket? Türelemmel eddig nem mentünk semmire.22L

Figyelt kérdés
Az egyetem első félévében sajnos nem sikerült egy tárgyam amire bár rengeteget készültem, hülye voltam hozzá. Szinte az összes többi tárgy arra épült, így egy évet csúsztam. Most vagyok végzős. Negyedik éve minden egyes alkalommal megkérdezik a családtagok hogy pontosan mikor is fogok végezni? Nem túlzok.. az összes családi összejövetelen. Nem vagyok rá büszke hogy csúsztam, de ezen nem tudok változtatni. Ma nagyim felhívta anyát és ő is ezt kérdezte megint hogy én mikor fogok végezni? Anyáékkal eddig minden alkalommal türelmesen elmagyaráztuk de kezdem nagyon unni hogy állandóan rajtam gúnyolódnak. A családunkban szinte senki nem diplomás úgyhogy nem az van hogy mindenki más időben elvégezte az egyetemet, csak én nem.. Folyamatosan én vagyok a téma emiatt, mintha egy halálos bűnt követtem volna el. A négy év alatt az az egy tárgyam nem sikerült összesen, nem rosszak az eredményeim, van nyelvvizsgám, jogsim, szeretnék még mesterképzésre is járni. Már ott tartok hogy ezekkel a családtagokkal beszélni sincs kedvem sajnos mert folyamatosan a megjegyzéseket kapom csak .. Szerintetek hogy szállhatnának le a témáról?
2016. dec. 15. 23:11
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
88%
Teljesen mindegy, hogy valaki egy évvel később végez az egyetemen vagy később. Én eleve 24 évesen kezdtem, több 40 év feletti évfolyamtársam is volt. A rokonaid féltékenyek, mert nincs diplomájuk és már nem is lesz, plusz egyáltalán nem tudják, hogy működik a kreditrendszer és hogy nyugodtan lehet 1 évet halasztani. Ettől függetlenül udvariatlan dolog, hogy ezt szóvá teszik és a helyedben ezt közölném is velük, foglalkozzanak a saját dolgaikkal.
2016. dec. 16. 06:59
 22/57 anonim ***** válasza:
74%
Primitívek! Szard le őket! Én meg tudlak érteni! Sajnos 3évet csúsztam már (1x nemsikerült egy tárgyam,2x betegség miatt) és velem is ezt csinálják. Borzasztóak,tudom, dehát szegények hülyék hozzá fogd fel így. Ne vegyék el a kedved! :)
2016. dec. 16. 07:12
 23/57 anonim ***** válasza:
7%
Fogd a pisztojt és célozz pontossan. :D
2016. dec. 16. 07:17
 24/57 anonim ***** válasza:
80%

Én azt nem értem, hogy a kérdés, hogy mikor fogsz végezni, miért jelentene gúnyolódást?

Én általában nem annak szoktam szánni ezt, mikor megkérdezem valakitől...

2016. dec. 16. 07:18
 25/57 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem is lehet, nem célozgatnak, hanem nem bírják megjegyezni.
2016. dec. 16. 07:51
 26/57 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen egyetértek a 14. hozzászólásával, beszélj a rokonaiddal saját családod jelenlétében. Mondjátok meg, hogy

fejezzék be a beszólásokat, akár vacsora közben is otthagynám őket családostól!

Egyet nem értek: negyedik éve gúnyolódnak rajtad és a szüleid nem tették helyre őket???

Ilyen rokonokat nagy ívben kerülnék!

2016. dec. 16. 08:08
 27/57 anonim válasza:
87%
Vagy csak simán ne válaszolj nekik, mikor ezt kérdezik
2016. dec. 16. 08:58
 28/57 anonim ***** válasza:
95%
Ne haragudj, de en nem ertem. Olyan hangsullyal mondjak? Mert ahogy irod senki nem jart egyetemre, nemhogy meg pont a te szakodra, igy kizartnak tartom, hogy nagyneni, nagymama, meg a tobbiek annyira lazan atlatjak a rendszert, hogy tudjak hogyan lehet csuszni, es mi ennek a menete. En egyetemista vagyok, de hirtelen en sem tudnam megmondani a sajat tantervem alapjan, hogy mikor csusznek. Ugyhogy szerintem is szimplan feledekenyek. Nalunk parom minden egyes alkalommal eljatsza ezt a kerdest. Egyszer mar megjegyezte, de aztan ahogy veget ert ez a felev a tudasa mar nem is aktualis, es megint megkerdezte :'). Pedig o jart egyetemre.
2016. dec. 16. 09:04
 29/57 Költőnő? ***** válasza:
90%
Igen, nekem is az jutott eszembe, h mi can ha nem basztatás, csak tényleg nem tudják/értik.
2016. dec. 16. 09:23
 30/57 anonim ***** válasza:
89%

Óóóó engem a nyelvvizsgával nem tudtak békén hagyni mert nem sikerült elsőre és mert diploma után 3 évvel tudtam csak letenni...

Gyomorgörcsöm volt bárkivel találkoztam a családból,alig vártam a kérdéseiket és a jó tanácsaikat...

(hozzáteszem egyiknek sincs se diplomája,sem nyelvvizsgája)

Egyik ilyen alkalommal nagyon kiakadtam,hogy mire fel oktatnak ki engem? Tudják milyen nehéz egy nyelvet középszinten elsajátítani?? Megpróbálták valaha?

Megkértem őket,hogy legközelebb ha ezzel akarnak zaklatni inkább ne is szóljanak hozzám mert így is tiszta ideg vagyok miatta. (valakinek biztos könnyen megy a nyelv,nekem nem ment)

Azóta békén hagytak szerencsére.

2016. dec. 16. 09:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!