Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Csúsztam egy évet az egyetemen...

Csúsztam egy évet az egyetemen. Azóta az egész családtól a gúnyolódást hallgatom. Hogyan lehetne leállítani őket? Türelemmel eddig nem mentünk semmire.22L

Figyelt kérdés
Az egyetem első félévében sajnos nem sikerült egy tárgyam amire bár rengeteget készültem, hülye voltam hozzá. Szinte az összes többi tárgy arra épült, így egy évet csúsztam. Most vagyok végzős. Negyedik éve minden egyes alkalommal megkérdezik a családtagok hogy pontosan mikor is fogok végezni? Nem túlzok.. az összes családi összejövetelen. Nem vagyok rá büszke hogy csúsztam, de ezen nem tudok változtatni. Ma nagyim felhívta anyát és ő is ezt kérdezte megint hogy én mikor fogok végezni? Anyáékkal eddig minden alkalommal türelmesen elmagyaráztuk de kezdem nagyon unni hogy állandóan rajtam gúnyolódnak. A családunkban szinte senki nem diplomás úgyhogy nem az van hogy mindenki más időben elvégezte az egyetemet, csak én nem.. Folyamatosan én vagyok a téma emiatt, mintha egy halálos bűnt követtem volna el. A négy év alatt az az egy tárgyam nem sikerült összesen, nem rosszak az eredményeim, van nyelvvizsgám, jogsim, szeretnék még mesterképzésre is járni. Már ott tartok hogy ezekkel a családtagokkal beszélni sincs kedvem sajnos mert folyamatosan a megjegyzéseket kapom csak .. Szerintetek hogy szállhatnának le a témáról?
2016. dec. 15. 23:11
1 2 3 4 5 6
 11/57 A kérdező kommentje:

#8: Sajnos már nem tudom elhinni hogy elfelejtik, mert szokott menni olyan célozgatás hogy "nagyon sokáig tart már ez az iskola". Plusz legalább havonta ez a kérdés elhangzik... szerintem nem gyengeelméjűek hogy 4 éve nem tudják megjegyezni..

Nyugodtan kérdezd meg az ismerőseidtől! Ha nem rossz szándékból kérdezed, nincs abban semmi rossz :))

2016. dec. 15. 23:47
 12/57 anonim ***** válasza:
5%
Lehet, hogy anyagilag nem akarnak már támogatni.
2016. dec. 15. 23:58
 13/57 A kérdező kommentje:
Kik? Engem a szüleimen kívül senki nem támogatott soha anyagilag. És soha nem is kértünk senkitől ilyet!! Persze van hogy néhány ezer forintot kapok rokonoktól szülinap, névnapra de ennyi. Nem tudom ez hogy függ össze az egyetemmel.
2016. dec. 16. 00:04
 14/57 anonim ***** válasza:
93%

Ha tényleg ennyire sűrűn kérdezgetik, és gúnyolódásnak érzed, szerintem egyszer ülj le velük beszélni. Mondd el az érzéseidet, hogy úgy érzed gúnyolódnak rajtad, és ez neked mennyire rosszul esik, mikor évek óta keményen tanulsz és küzdesz azért a diplomáért. Nyugodtan szúrj nekik oda azzal, hogy ők nem diplomások, ők még egy év csúszással sem végezték el az egyetemet, úgyhogy semmi alapjuk sincs gúnyolódni, hogy ez neked egy év csúszással fog sikerülni. Megkérdezheted, hogy mi alapján kritizálják egy olyan ember tanulmányait, aki már most magasabb szintre jutott a tanulásban, mint ők bármikor? Nekik hogy esne, ha te pedig azért gúnyolnád őket, mert nincs diplomájuk? Mondd el nekik, hogy te attól még értékes embernek tartod őket, hogy nem szereztek diplomát, akkor ők miért nem képesek téged értékelni, amiért egy év csúszással, de lesz diplomád?

Szóval én őszintén beszélnék velük erről, mert lehet, hogy fel sem fogják, mennyire rosszul esik ez neked. Ha a szüleid, testvéred támogat, akkor őket is bevonhatod, talán a szüleidre jobban hallgatnak.

2016. dec. 16. 00:23
 15/57 anonim ***** válasza:
91%

Nagyidnal lehetseges a korral jaro feledekenyseg, es egy beszelgetesen belul is megkerdezheti akar ketszer is ugyanazt.

(Eloszor a rovid tavu memoriat vesztik el, es ezek koze tartozik az is, hogy mikor vegzel, mi volt tegnap ebedre, vagy mikor latogattad ot meg. Az en nagyom minden telefonbeszelgeteskor otpercenkent kerdezi meg, hogy "...es egyebkent hogy vagy?" Es nem rosszindulatbol, hanem mert elfelejti, hogy mar megkerdezte...)

Szerintem is jo otleteket irtak a tobbiek, egyedul a nagyinal lehet ez az ok (vagy az egesz rokonsag demenciaban szenved, hahahahaha)

2016. dec. 16. 00:38
 16/57 anonim ***** válasza:
12%
Azért olyantól némi fenntartással fogadj tanácsot, aki következetesen képtelen helyesen leírni a mond ige felszólító módját ;)
2016. dec. 16. 01:09
 17/57 anonim válasza:
86%
Ha a szüleidre és az öcsédre számíthatsz, akkor örülj neki! Ők a családod igazából. Próbáld a nagyitól ne úgy venni, az öregek sokszor mindenben sietőssé válnak, kevesebbet is alszanak, mert úgy érzik, soha semminek nem érnek a végére... Nyugodj mag, vizsgázz le mindenből aztán sok sikert a nagybetűs élethez!
2016. dec. 16. 01:46
 18/57 anonim ***** válasza:
89%

"de sokáig tart ez az iskola"

Na, itt a kulcs! Aki egy 22 éves embernél ezt mondja, az valószínűleg soha nem járt felsőoktatási intézményben, főleg nem egyetemen, és lövése sincs arról, hogy az osztatlan képzés 5 év, a többi meg 3+2. Most őszintén, ilyen emberek véleménye bánt? A napnál is világosabb, hogy irigyek, mert ők már valószínűleg 18 évesen - vagy hamarabb - robotoltak valamit, amit hivatásnak biztos nem nevezhetünk, legfeljebb pénzkereseti forrás. Az ilyennek fogalma sincs arról, hogy milyen az, ha az ember készül egy pályára, hogy jó esetben olyasmivel foglalkozzon élete java részében (mert az élet legjavát munkával töltjük, nem otthon...), amiben talán még örömét is leli, nemcsak "robotol". Az meg puszta irigység, hogy addig el vagy tartva. Ha szüleidnek ez természetes, akkor ők mit pofáznának bele? Értem, hogy bánt a sok megjegyzés, de sz..d le őket, nem ismerik ezt a világot, nem is értik. Majd ha jó munkahelyed lesz, jó munkával, és megjegyzéseket tesznek, akkor majd lehet mondani, hogy "na, látod, ehhez kellett az a sok iskola". Egyébként meg: ha ő kellemetlenkedő kérdést tesz fel, vágj vissza hasonló kellemetlenkedő kérdéssel, ha már mindenáron beszédbe kell bonyolódni az ilyennel...

2016. dec. 16. 06:25
 19/57 anonim ***** válasza:
15%

Nyugi, soha nem fognak leszallni rola, meg 20 ev mulva is azt fogjak emlegetni. Ha nem tudsz rajta oszinten rohogni akkor komolyan sajnallak.

Nem tok mindegy mit gondolnak? Most oszinten?

2016. dec. 16. 06:48
 20/57 anonim ***** válasza:
93%

Műszakin végeztem tudom miről beszélsz. Igazából nem bántásból mondják, csak fingjuk nincs, hogy mióta is jársz oda, mit is tanulsz, milyen hosszú a képzésed. Az én keresztanyáméknak már a 7 félév is bonyolult. Én másfél évet csúsztam, kitaláltam erre egy frappáns választ: N+1 félévig tart a képzésem és N>7, ha pedig a konkrét dátumra kérdeznek, annyit mondj, hogy majd egyszer. rázd le a kínos kérdéseket, nem kell magyarázkodni, mivel a rokonság fele feledékeny, a másik fele pedig gonosz.

szerintem szarj a fejükre, és élvezd a karácsonyt :)

2016. dec. 16. 06:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!