Csúsztam egy évet az egyetemen. Azóta az egész családtól a gúnyolódást hallgatom. Hogyan lehetne leállítani őket? Türelemmel eddig nem mentünk semmire.22L
Őszintén? Nekem úgy tele lenne ezzel a hócipőm, hogy szépen befejezném az egyetemet, nem hívnék meg közülük senkit a diplomaosztóra, de még csak nem is szólnék, hogy van, aztán amikor legközelebb gúnyolódnak, megmondanám, hogy már befejeztem, köszi a támogatást, majd mutatnék pár képet.
Lehet radikális, tudom, de az ilyenek szarjanak sünt, már elnézést, nem lennék kíváncsi rájuk.
Nagyon nagyon szépen köszönöm a sok hozzászólást! Sajnos egyesével nem tudok válaszolni nektek.
Igen, érződik a gúnyolódó hangsúly. Legutóbb is az asztalnál úgy számonkértek ezzel egy ebéd után mintha valami kihallgatáson lennék. Az a baj, nekik szólni nem lehet mert mindenen megsértődnek. Én soha nem néztem le azt aki nem diplomás. Nem ezen múlik ki milyen ember. De pl unokatesómat is mindig jó színben tüntetik fel pedig iskolakerülő, éppenhogy leérettségizett, de rá is egyből azt mondták hogy továbbtanulhatott volna simán csak nem akart.. De van olyan is a családban aki 40 évesen egy napot nem dolgozott, otthon lakik szülőkkel és általános iskolai végzettsége van. Arról sem szabad beszélni de pont ő mondta nekem hogy milyen hosszú ez az iskola.. Apának sokszor már semmi kedve a rokonokhoz..
Én a bukás után ott akartam hagyni az egyetemet. A szüleim azt mondták hogy egy év ide vagy oda az semmi. Ha nem 22 évesen hanem 23 évesen fogok végezni nincs abból semmi. Ők mindenben támogatnak, tudom hogy ez a fontos. A nagy rokonságnak meg az anyagi helyzetünkhöz nem hiszem hogy közük lenne. Teljesen átlagosan élünk,nem vagyunk se szegények, se gazdagok, nem vagyok elkényeztetve..
Ja és abban is volt igazság hogy a szellemi munkát nem igazán tartják munkának a kedves családtagok...
Én is erősen gondolkodok hogy a diplomaosztóra kit hívjak majd meg ezek után..
Azt hiszem megfogadom a tanácsokat! Le fogok ülni beszélni velük egyetlen egyszer erről. Ha akkor felfogják akkor oké, ha nem akkor meg nem...
Mindenkinek szép napot! :)
Kedves Kérdező!
Ahogy írtad: "Csak a békesség kedvéért inkább hallgattunk.. "
SOHA, SOHA ne tedd ezt! Ez a gyáva, konformista, konfliktuskerülő emberek kedvenc mondata, rengetegen ebbe betegszenek meg, ez megy a gyomrukra vagy a szívükre.
IGENIS állj ki magadért, mondd meg neki, hogy a sok analfabéta érettségizett gyári munkás és irodai titkárnőcske inkább maradjon csendben.
EMIATT utálni fognak? Lehet, de legalább békén hagynak, max. a faluban kibeszélnek mindenkinek.
Igen, így én is azt mondom, hogy van egy pont, ami után én már biztos, hogy nem hallgatnék. Szép dolog a család és szép dolog a békesség, de ez hosszú távon csak úgy fenntartható, ha az nem arról szól, hogy az egyik oldal csak tűr és hallgat, a másik oldal pedig ezt kihasználva csak pofázik a semmire. Tudja/tudják, hogy megtehetik, mert nincs semmi következménye. A te életedről bárkinek lehet véleménye, még a sarki fűszeresnek is, de beleszólási joga maximum a szüleidnek van. Te is felnőtt ember vagy. Nem magyarázkodni kellene itt már, hanem szépen kiállni magadért, magatokért és szépen elmondani, hogy kösz a véleményeket, pont senkit nem érdekel, mert amúgy a világon semmi közük hozzá és akkor innentől ha ennyiben nyilvánul meg; akár nyugodtan meg is tarthatják maguknak az érdeklődésüket. Lőtéri döglött kutyát nem érdekli innentől.
Én alapvetően nem szeretem a konfliktusokat, nem is keresem és nem is állok bele mindenáron, de ha vkin azt tapasztalom, hogy ezzel visszaél; elmagyarázom neki szépen, őszintén, nem veszekedve, hogy köszönöm, itt volt elég, a továbbiakban nem tartok igényt az észrevételeire/tanácsaira és a témával kapcsolatos véleményére.
Nem tudom,hogy mit kell ezen rugózniuk.Már nem vagy kislány,hogy
Babuka mutasd meg a bizonyítványodat.
Nyugodtan mondjad,ha eljön az ideje megtudod!
Tudom igazatok van. Köszönöm szépen! :) Változtatni fogok magamon!
Utolsó válaszoló:amit írtál arról jut eszembe hogy kisebb korunkban a rokonok mindig elkérték tőlem meg öcsémtől is a látogatások alkalmával az ellenőrzőt és a bizonyítványt is. Mindig rettegtünk előre ha rosszabb jegy volt az ellenőrzőben :) Nálunk ez a sulis téma mindig borzasztó volt...
Tudom azt is hogy örökre rajtam fog maradni, mert van egy rokonunk aki most 35 éves és azóta is felemlegetik neki hogy megbukott általános iskolában egyszer. Pedig később 2 egyetemet is elvégzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!