Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Vállalnád a kisbaba vigyázását?

Vállalnád a kisbaba vigyázását?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok 10 hetes terhesen,olyan a munkaköröm hogy nem dolgozhatok,állásidőt fizetnek.

Sógoréknak 5 hónapos a kisfiuk,anyagilag lenullázták magukat,sógornőmnek el kell mennie dolgozni mert csak gyest kap.

Állami bölcsi nincs,magán 45ezer plussz a járulékos költségek.

Felvetették mi lenne ha én vigyáznék a picire.

December 1től tud menni dolgozni,kértem pár nap gondolkodást.

Anyagilag nem tudunk segiteni nekik,mert nem pár tízezerről van szó.

Jelenleg semmi bajom,de nagy hassal már nem tudom hogy csinálnám,bár más is megoldja akinek 2 gyerek van.

Reggel 7re hoznák és 5kor vinnék el.

Segítsetek dönteni

2016. nov. 21. 14:22
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

Nagyszülők 50 körüliek,nyírségben élnek, nem rúgathatják ki magukat. És ha fel is költözik plussz egy embert el kell tartani.

Hazaért a férjem ma már nem írok

2016. nov. 21. 17:35
 42/52 anonim ***** válasza:
87%

Hihetetlen, hogy el tudják szúrni egyesek a saját és a gyerekük életét... hitel, hitel hátán + a semmire még egy gyereket is vállalni? Elképesztő!

Ne vállald, te még kevésbé vagy házi szolga, mint a nagyi. És nekem is az a tapasztalatom, hogy ki fognak használni továbbra is.

2016. nov. 22. 02:08
 43/52 anonim ***** válasza:
90%

Heti 2x vállalnám. Attól meg ne félj, hogy majd kihasználnak, csak tanulj meg nemet mondani.

Én értem, hogy bajban vannak, de azt tudod, hogy egy kisbaba nem csak rózsaszín kod es szivárványos pónik. Borzasztó felelősség és nagy kötöttség. Persze te tudod, csak gondolom, ha annyira díjaznád az ötletet, akkor nem írtál volna ki kérdést. Az első gyerek előtt inkább annak az érkezesére keszülgess, és ne ingyen babysitterkedjél.

Abba is gondolj bele, hogy ha neked dolgod van, vagy beteg leszel, vagy a baba beteg lesz, akkor valahogy nekik kell a gyerekeük ellátását megoldani, és nem neked! Ebből megint egy csomó konliktus lesz.

Szóval kompromisszum, és te irányíts!

2016. nov. 22. 06:52
 44/52 anonim ***** válasza:
90%

minek vállaltak így gyereket? nem merült fel bennük,hogy miből fognak megélni majd ,ha jön a baba? egyértelmű,hogy az egyik szülő ilyenkor teljesen kiesik a munkából. ha meg mindketten dolgoznak,akkor meg valamilyen felügyelet kell a gyereknek. erre a legolcsóbb módszer a bölcsőde. adják be akkor oda a gyereket,ha mindketten vissza mennek dolgozni.

vagy csinálják úgy,hogy váltott műszakban járnak dolgozni. pl ha az egyik fél talál olyan munkát,ami reggel 6-tól délután 2-ig van, akkor a másik fél keressen olyan munkát,ami délután kezdődik. így mindig van ki vigyázzon a gyerekre,tudják váltani egymást.

nekik kell megoldani ketten, nem neked. szép,hogy segítenél nekik, de ez túl nagy kérés szerintem. vagy mondjuk úgy,hogy hatalmas pofátlanság.

napi 10 órában rádlőcsölnék a gyereket.. ki tudja meddig. most úgy vannak vele,hogy úgyis otthon vagy ráérsz. aztán ha megszüleik a gyereked is úgy lesznek vele,hogy hát ugyanmindegy,úgyis otthon vagy,vigyázz egyúttal az ő gyerekükre is.. hidd el,hogy később is ilyen pofátlanok lesznek.

lehet most te leszel a szemét,hogyha nemet mondasz. de aki végig hallgatja a sztorit,úgyis tudja,hogy neked van igazad.

mondom amúgy,hogy más is megoldja. vagy amit mondtam,hogy különböző műszakokban vállaljanak munkát, vagy az egyik fél próbáljon otthon végezhető munkát keresni. nehéz, de nekik kell megoldani, nem alapozhatnak mindig más kihasználására

2016. nov. 22. 09:13
 45/52 anonim ***** válasza:
87%

Tudod mi lesz így kérdező, ha elvállalod?

Szépen pesztrálod ingyen, kb teljes munkaidőben a gyereküket hónapokig, ők meg már csak ezért sem fognak neki óvodát keresni később, vagy megoldani a helyzetét máshogy, mert minek, ha ott vagy te, aki vigyáz rá egész nap, ráadásul még fizetni sem kell érte.

Ne vállald el, ha jót akarsz magadnak.

Tudom, hogy a gyerek nem tehet semmiről, de egyrészt nem te vagy az anyja, másrészt a saját anyja/apja kötelessége megoldani a felügyeletét ha már a nagy büdös semmire kipottyantottak egy gyereket, harmadrészt nettó pofátlanság a gyereket másnak a nyakába sózni egész napra, a hét minden napján.

Ha segítesz nekik, sosem fognak talpra állni, mert nem lesz, ami késztesse őket erre. Ráadásul szinte biztos, hogy ilyen szintű segítséget te a büdös életben nem fogsz tőlük viszontlátni, mert ha ők ilyen felelőtlenek, akkor gondolom segíteni sem segítenek soha semmiben. Aztán ha majd évek múlva előjön a téma, akkor meg majd kijelentik, hogy te úgyis csak párszor vigyáztál rá pár órát, aztán ennyi.

Ezt még úgy sem vállalnám el, ha nem lennék terhes. Na de terhesen kizárt! Inkább készülj a te gyerekedre, pihenj, a munka miatt sem kell aggódni. Később meg úgyis vizsgálatokra kell járkálni, vagy lehetsz te is rosszul, akkor meg majd a gyerek szülei elvárják, hogy te futkoss felvigyázó után, te oldd meg a gyerek felügyeletét, amíg te mondjuk orvosnál vagy? Gondolj bele egy kicsit. Ne neked kelljen megszívni azt, hogy ők a szemétkupac tetejére kinyomtak egy gyereket, mert ilyen felelőtlenek voltak. És ezt most veled akarnák kompenzálni.

Ha nincs állami óvoda/bölcsi, akkor vigyék el a következő városba, és ennyi.

2016. nov. 22. 10:35
 46/52 anonim ***** válasza:
10%

a bölcsőde csak akkor működik ha egészséges a gyerek.

de a bölcsisek gyakran betegek.

na ezekre az esetekre kell egy hasonló felvigyázó, persze nem egy terhes nő.

2016. nov. 22. 10:53
 47/52 anonim ***** válasza:
88%

Sógorodék ezzel a kéréssel kb olyanok, mintha konkrétan neked szülték volna a gyereket. A szülőknek kötelességük megoldani a gyerek felügyeletét, és ennek nem abban kéne kimerülnie, hogy valakinek a nyakába rakják, aztán szevasz. Ez ritka nagy pofátlanság, és nincs joguk ezt senkitől sem elvárni, pláne nem ingyen, és pláne nem egy terhes nőtől. De gondolj bele. Ha később sem tudják (vagy nem akarják) megoldani máshogy a felügyeletet, akkor a gyereknek te leszel a pótanyja? Mert a gyerek így hozzád úgy fog viszonyulni, mintha te lennél az anyja.

Nem most nullázták le magukat anyagilag, eddig is a nullához közelítettek, csak voltak olyan felelőtlenek, hogy a büdös semmire vállaltak egy gyereket. Ha nincs állami bölcsi vagy óvoda, akkor emeljék meg a feneküket, és vigyék el a legközelebbi városba, ott biztos van.

Nem értem miért van itt mindenki 60-70%-ra lepontozva, pedig teljesen korrekt az, ha valaki ezt a pofátlanságot nem vállalja el. Az rendben van addig, hogy sajnálod a kisgyereket, de a gyereknek van 2 szülője is, akiknek kutya kötelességük gondoskodni róla. Nekem ez a történet úgy jött le, hogy a sógorodék nem is nagyon erőltetik meg magukat azért, hogy állami bölcsibe adják, inkább téged használnak bébiszitternek, mert hát te úgyis otthon vagy egész nap, meg fizetni sem kell semmiért.

Egy héten 1-szer, max 2-szer bevállalnám. Na de minden nap, az durva túlzás, és igencsak pofátlanul nagy kérés. Gondolom a sógorodékat nem érdekli, hogy neked is közbejöhet valami, neked is dolgod vagy programod lehet, vagy esetleg orvoshoz kell menned, mert ha érdekelné őket ez, akkor nem kérnének ilyet.

Én kérdező a helyedben nemet mondanék rá. Inkább most sértődjenek meg, minthogy később a nyakadba szakadjon minden, és az orvosi vizsgálatok, rosszul létek miatt neked kelljen a felügyeletért futkosni, aztán ha szóvá teszed, akkor meg te leszel a szemét. Ha elvállalod, akkor ingyen bölcsinek fognak nézni, és gyanítom, hogy az az 1-2 hónap 1-2 év is lesz.

2016. nov. 22. 13:21
 48/52 anonim ***** válasza:
81%

Egyet nem értek. Ha apuka csak 4 órában dolgozik,hogy-hogy 7-17 között kell vigyáznod rá? Vagy csak 4-re van bejelentve?

Különben egyszerű a megoldás, mivel nincs más opció. El kell adni a házat, hogy megszűnjön a hitel van. És menjenek albérletbe, anya maradjon otthon, és vállaljon akkor ő gyerekfelvigyázást, ha már ilyen könnyen másra lőcsölné ezt. Más megoldást el nem tudok képzelni.

És abban is biztos vagyok, hogy nemcsak hétköznap vigyáznál te arra a gyerekre, hanem időnként hétvégén is....

2016. nov. 23. 00:03
 49/52 anonim ***** válasza:
83%

Nem vállalnám.

A leírtak alapján ingyen bölcsinek néznek téged. Hamarosan megszületik a saját babád is, gondolom készülni is szeretnél az érkezésére, plusz addig még vizsgálatok vannak stb. Akkor cipelnéd magaddal a babát is?

Más: Isten ments, de ha véletlen kórházba kerülnél a terhesség alatt, a gyerekre akkor ki vigyázna?

Ha pedig megszületik a kicsi, akkor az unokaöcséd is pesztrálnád egy újszülött mellett?

Nekem 3 lányom van: 5, 3 és félévesek. A két nagy között 19 hónap a különbség. Igaz, nem 5 hónapos volt a nagyobb, és így is terveztük (abszolút nem panaszkodásnak írom, örülöl, hogy így alakult), de hidd el, néha nem volt egyszerü a vizsgálatot (labor, UH, védőnő stb.) összeegyeztetni úgy, hogy valaki tudjon esetleg jönni velem, ha úgy adódott.

2016. nov. 24. 12:00
 50/52 anonim ***** válasza:
17%
Kérdező hogy döntöttél? Van valami fejlemény?
2016. nov. 24. 14:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!