Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek túlzásba viszem...

Szerintetek túlzásba viszem az aggódást?

Figyelt kérdés

Most lesz egy hónapos a babám. A sógornőm ötéves kisfia imádja a babákat, és nagyon szeretett volna eljönni látogatóba.

Beleegyeztem, de azzal a feltétellel, hogy csak akkor jöhet, ha nem náthás, nem köhög, nem beteg.

A férjem elment a gyerekért, azt mondta, hatszor kérdezett rá a húgánál, hogy tutira nem beteg-e a fia.A válasz természetesen az volt, hogy "dehogy, semmi baja sincs".

Amint ideértek, láttam, hogy a kissrác orrából (bocsánat, de) lóg a takony.

Rákérdeztem, hogy nem náthás-e. Azt mondta, hogy ő nem, csak az anyukája. Itt már kezdett ráncokba szaladni a homlokom. Ezután nem telt el 2 perc, és a kisfiú elkezdett szipogni. Megkértem, hogy fújja ki az orrát, és bizony jött belőle rendesen váladék.

Ezen a ponton pedig szépen megkértem a férjemet, hogy inkább menjenek el moziba, állatkertbe vagy bárhová, ne maradjanak itt. Kedves voltam, hogy ne bántsam meg a gyereket, de határozottan a férjem értésére adtam, hogy nem maradhatnak itt. Ő ezt tudomásul is vette, és a gyereken sem láttam, hogy rosszul esett volna neki, igazából örült hogy csinálnak valami közös programot a férjemmel kettesben.

Jól kiszellőztettem és lecseréltem a kéztörlőt, amibe a kisfiú beletörölte a kezét.

És persze már hívott is a sógornőm, hogy mekkora bunkó vagyok, meg hogy túlféltem a babát. Én pedig hasonlóan kedves stílusban közöltem vele, hogy értelmes ember nem küldi ide a babához a gyerekét, akkor sem ha ő maga náthás, akkor meg pláne nem, ha a gyerek szipog és folyik az orra.

Jó nagy balhé kerekedett a dologból, de én továbbra is úgy érzem, hogy nekem van igazam. A férjem is mellettem áll a vitában.

Azt elismerem, hogy elég aggódós vagyok, de semmiképp sem szeretném a babát valamilyen betegségnek kitenni amíg ilyen picike.

Ti mit gondoltok, illetve mit csináltatok volna a helyemben?

2015. ápr. 19. 09:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
79%
Nincs gyerekem, nem voltam még ilyen helyzetben. Viszont megnézném azt a szülőt, aki elkülönítőbe zárja az egy-két nagyobb gyerekét a kisebbektől, ha azok elkapnak valamit az oviban/iskolában.
2015. ápr. 19. 09:57
 2/26 anonim ***** válasza:
77%
A jelek szerint MRSA fertőzés lehet, minél előbb vizsgáltasd meg az egész családot.
2015. ápr. 19. 09:58
 3/26 anonim ***** válasza:
34%

Ez a normális szerintem is, vagy akkor én is túlféltem a gyermekem. Én is így tettem volna. Nekem is mondtak már hasonlót, de tudod mit az én kisfiam 22 hónapos es eleteben egyszer volt beteg. Sapka nelkül meg sosem volt kint. Vigyázok rá, a higiéniás szabályokat betartom ez természetes. Ja azok mondják akik eljönnek hozzánk es mosdó használat után nem mosnak kezet pofám leszakad komolyan. Ilyenkor igyekszem úgy csinálni ne legyen sértődés, a fent említett esetben peldaul azt mondtam a kedves delikvensnek( ferjem csaladtagja), hogy ó biztos elfelejtettem keztőrlőt tenni azonnal viszem hogy kezet moshasson hallottam nem tudott :D

Mindenki úgy félti vagy nem félti a gyermekét ahogy akarja, DE a következményeit is ő viseli. Ennyi ;)

2015. ápr. 19. 10:00
 4/26 anonim ***** válasza:
28%
Nem is kellett volna beleegyezni hogy odamenjen,majd menjen akkor mikor picit nagyobb lesz.
2015. ápr. 19. 10:02
 5/26 anonim ***** válasza:
35%
Nem értem sógornőd miért viselkedik úgy, mintha nem tudná pontosan, hogy egy ilyen pici baba közelébe nem hurcibálunk még náthát sem. Nem reagáltad túl én sem engedném, szegény gyereknek még csak most van kifejlődőben az immunrendszere, nem kell direkt betegségeket is vinni mellé, pláne egy 5 éves kisfiút, aki észre sem veszi, hogy a taknyát rákeni a babára (már elnézést). Hát nagyon balambér sógornőd van.... egyébként ha véletlen mégis túlreagáltad volna, akkor se lenne neki igaza, te vagy az anyukája, ha te így döntesz, hogy betegeket nem szeretnél a házadba, míg ilyen pici a babád, akkor azt igenis tiszteletben kell tartani. Mondhatni a sógornőd hazudott.
2015. ápr. 19. 10:09
 6/26 A kérdező kommentje:

"Viszont megnézném azt a szülőt, aki elkülönítőbe zárja az egy-két nagyobb gyerekét a kisebbektől, ha azok elkapnak valamit az oviban/iskolában."

Igen, ez igaz, hogy ha lenne nagyobb gyerekem, őt se raknám ki itthonról vagy zárnám karanténba, ha beteg.

Csak az a különbség, hogy az a szituáció elkerülhetetlen, ez pedig, amiről én beszélek, megelőzhető.

2015. ápr. 19. 10:10
 7/26 anonim ***** válasza:
79%
Túl félted a gyereket. Az állandó kézmosás, aggódás csak azt eredményezi, hogy hamarabb megkap minden betegséget a te babád. Jól írták, az oviban sem fogják állandóan sterilen tartani a kicsiket. A szervezetüknek szüksége van, hogy egy "kis" piszokkal is kapcsolatba kerüljön.
2015. ápr. 19. 10:20
 8/26 anonim ***** válasza:
37%

A kérésed tiszteletben kellett volna tartani. Az első három hónapban nagyon nehéz a piciknek egy sima nátha is.

Ha van tejed vigyázz rá hogy legyen bőven, mert sok mindent ki tud védeni.

A sógornőd elfelejtette már hogy egy ici-pici baba nem tudja kifújni az orrát mint egy öt éves. Ha taknyosak pici korban hamarabb felejtenek el alvás közben lélegezni is. Az viszont szörnyű érzés a szülőnek amikor a légzésfigyelő monitor sípolni kezd. Néhány hónap és a kisgyereke sokat lehet együtt az uncsitesójával.

Azt is nagyon utáltam amikor mindenki aki beteg hozzá akart érni a kicsihez a látogatóink közül. Fura módon mindenki a kicsi kezét fogdosta amire allergiás voltam, mert a kezét a baba tuti hogy jópárszor a szájába veszi. Erre senki sem volt tekintettel.

2015. ápr. 19. 10:27
 9/26 anonim ***** válasza:
48%

Teljesen jól tetted. Mikor megszületett két éve a kicsi, doktornéni azt mondta, hogy az első időszakban óvodás korú gyerek nem jöhet látogatóba, mert ők a legveszélyesebbek a baba számára. Egy ilyen volt a családban, ők tiszteletben tartották és később hozták a kisfiút. Nem érdekelt a sértődés, a baba egészsége a legfontosabb.

Amikor tesó is van, az más helyzet, mert akkor folyamatosan ott vannak a bacik és nem sokként éri a babát.

2015. ápr. 19. 10:28
 10/26 anonim ***** válasza:
79%

Túlfélted a gyermeket és ez a későbbiekben lesz nagyobb probléma.Ugyanis az immunrendszerének "nem kell védekeznie" (megóvod Te) aztán,ha nagyobb lesz,minden szart el fog kapni. Öcsém is ilyen beteges,mert Anyám óvta mindenfélétől."Húzzál sapkát,kabát nélkül ki ne menj stb. stb."

Most meg kimegy a levegőre már náthás is.Erről ennyit.

2015. ápr. 19. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!