Szerintetek túlzásba viszem az aggódást?
Most lesz egy hónapos a babám. A sógornőm ötéves kisfia imádja a babákat, és nagyon szeretett volna eljönni látogatóba.
Beleegyeztem, de azzal a feltétellel, hogy csak akkor jöhet, ha nem náthás, nem köhög, nem beteg.
A férjem elment a gyerekért, azt mondta, hatszor kérdezett rá a húgánál, hogy tutira nem beteg-e a fia.A válasz természetesen az volt, hogy "dehogy, semmi baja sincs".
Amint ideértek, láttam, hogy a kissrác orrából (bocsánat, de) lóg a takony.
Rákérdeztem, hogy nem náthás-e. Azt mondta, hogy ő nem, csak az anyukája. Itt már kezdett ráncokba szaladni a homlokom. Ezután nem telt el 2 perc, és a kisfiú elkezdett szipogni. Megkértem, hogy fújja ki az orrát, és bizony jött belőle rendesen váladék.
Ezen a ponton pedig szépen megkértem a férjemet, hogy inkább menjenek el moziba, állatkertbe vagy bárhová, ne maradjanak itt. Kedves voltam, hogy ne bántsam meg a gyereket, de határozottan a férjem értésére adtam, hogy nem maradhatnak itt. Ő ezt tudomásul is vette, és a gyereken sem láttam, hogy rosszul esett volna neki, igazából örült hogy csinálnak valami közös programot a férjemmel kettesben.
Jól kiszellőztettem és lecseréltem a kéztörlőt, amibe a kisfiú beletörölte a kezét.
És persze már hívott is a sógornőm, hogy mekkora bunkó vagyok, meg hogy túlféltem a babát. Én pedig hasonlóan kedves stílusban közöltem vele, hogy értelmes ember nem küldi ide a babához a gyerekét, akkor sem ha ő maga náthás, akkor meg pláne nem, ha a gyerek szipog és folyik az orra.
Jó nagy balhé kerekedett a dologból, de én továbbra is úgy érzem, hogy nekem van igazam. A férjem is mellettem áll a vitában.
Azt elismerem, hogy elég aggódós vagyok, de semmiképp sem szeretném a babát valamilyen betegségnek kitenni amíg ilyen picike.
Ti mit gondoltok, illetve mit csináltatok volna a helyemben?
Aggódós vagy, de hát amatőröknél ez természetes.
A gyerekneveléshez a fertőzésekkel való ismerkedés is hozzá tartozik, - a szellőztetéssel is ki tudja, miket engedtél be.
A sógornőd meg minek hisztizik?
"Cumi
Első gyermek esetén: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
Második gyermek esetén: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
Harmadik gyermek esetén: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.
Negyedik gyermek esetén: Rászólsz a kutyára, hogy azonnal adja vissza."
Levegőre se viszed? Párod is otthon ül?
Túlfélted, de majd rájössz ha nagyobb lesz és állandóan beteg....
Amúgy attól mert vkinek folyik az orra vagy épp hapcizik nem biztos h náthás....
Emberek egy 4 hetes csecsemőről beszélünk.
Nincs is kifejlődve az immunrendszere, bármit elkaphat.
És nem olyan lefolyású mint egy pár éves gyereknél.
Kérdező nem félted túl a picit, szerintem ez a természetes, hogy egy újszülött baba mellé nem megyünk betegen!!!
Nagyobb korban nem kell igy félteni, de itt nem arról van szó.
Hát nem tudom, nekem már most kezd folyni az orrom, pedig a gyerek nem volt itt 10 percnél többet, de lehet hogy még annyit se. Pedig 1000 mg C vitamint szedek naponta, de nincs mit tenni, nagyon legyengült az immunrendszerem a terhesség alatt.
A baba is mintha szipogna, de nem vagyok benne biztos, nagyon remélem hogy ez csak az újszülöttkori "röfögés", nem pedig nátha.
Basszus, a gyerek 4 hetes!! Mi az hogy túlaggódja a kérdező?
Én az unokahúgomat nem láttam 2 hónapig, mert borzasztóan beteg voltam és az istennek nem tudtam meggyógyulni. Eszembe nem jutott a közelébe menni.
Most már fél éves, a múltkor úgy mentem át hozzá, hogy egy kicsit kapart a torkom. Először nem akartam, de tesóm mondta, hogy ha nem köhögök, tüsszögök, akkor menjek nyugodtan.
A gyereknek nem adtam puszit, ennyi történt. Nem lett semmi baja, de azért tegyük hozzá, hogy már 6 hónapos.
Eszembe nem jutna egy pár hetes baba közelébe betegen menni. És ez nem túlaggódás. Az ég világon semmi immunrendszere nincs még, és egy nátha is komoly dolog nála. Ráadásul az orrporszívó se lehet egy élmény egy ekkora babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!