Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek túlzásba viszem...

Szerintetek túlzásba viszem az aggódást?

Figyelt kérdés

Most lesz egy hónapos a babám. A sógornőm ötéves kisfia imádja a babákat, és nagyon szeretett volna eljönni látogatóba.

Beleegyeztem, de azzal a feltétellel, hogy csak akkor jöhet, ha nem náthás, nem köhög, nem beteg.

A férjem elment a gyerekért, azt mondta, hatszor kérdezett rá a húgánál, hogy tutira nem beteg-e a fia.A válasz természetesen az volt, hogy "dehogy, semmi baja sincs".

Amint ideértek, láttam, hogy a kissrác orrából (bocsánat, de) lóg a takony.

Rákérdeztem, hogy nem náthás-e. Azt mondta, hogy ő nem, csak az anyukája. Itt már kezdett ráncokba szaladni a homlokom. Ezután nem telt el 2 perc, és a kisfiú elkezdett szipogni. Megkértem, hogy fújja ki az orrát, és bizony jött belőle rendesen váladék.

Ezen a ponton pedig szépen megkértem a férjemet, hogy inkább menjenek el moziba, állatkertbe vagy bárhová, ne maradjanak itt. Kedves voltam, hogy ne bántsam meg a gyereket, de határozottan a férjem értésére adtam, hogy nem maradhatnak itt. Ő ezt tudomásul is vette, és a gyereken sem láttam, hogy rosszul esett volna neki, igazából örült hogy csinálnak valami közös programot a férjemmel kettesben.

Jól kiszellőztettem és lecseréltem a kéztörlőt, amibe a kisfiú beletörölte a kezét.

És persze már hívott is a sógornőm, hogy mekkora bunkó vagyok, meg hogy túlféltem a babát. Én pedig hasonlóan kedves stílusban közöltem vele, hogy értelmes ember nem küldi ide a babához a gyerekét, akkor sem ha ő maga náthás, akkor meg pláne nem, ha a gyerek szipog és folyik az orra.

Jó nagy balhé kerekedett a dologból, de én továbbra is úgy érzem, hogy nekem van igazam. A férjem is mellettem áll a vitában.

Azt elismerem, hogy elég aggódós vagyok, de semmiképp sem szeretném a babát valamilyen betegségnek kitenni amíg ilyen picike.

Ti mit gondoltok, illetve mit csináltatok volna a helyemben?

2015. ápr. 19. 09:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező, a orrszipogást nem az ötévestől kaptad el, attól, hogy taknyos, nem fertőző.

Most már aggódom a gyerekedért.

Amúgy meg mindenki húzza ki a válaszát, akinek nincs legalább kettő gyereke, hát mire föl???? :D

2015. ápr. 19. 11:48
 22/26 anonim ***** válasza:
24%
Há ja tejjese igazad van, mink nekűnk 8 gyerek van oszt mi eszt jobban tugyuk, nehogyasztmá megmongya a sok a paraszt hogy mit hogyan kel csinájjak.
2015. ápr. 19. 11:51
 23/26 anonim ***** válasza:
43%
Túlaggódod, de ez normális. Még pici a gyereked. Majd belejössz.
2015. ápr. 19. 11:53
 24/26 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező az orrfolyást, esetleg torokfájást nem a kisfiútól kaptad el. Most ez van a levegőben, szó szerint. A múltkor a postán hallottam hogy beszélték az emberek hogy megint tele volt nemkondenz csíkokkal az ég. Azt mondták hogy ilyenkor mindig valami új vírus van ránk szabadítva. Én ilyen mende-mondáknak nem hiszek, vitatkoztunk is. Érdekes módon másnaptól nekem is elkezdett fájni a torkom és folyik az orrom és egy csomó embernek a környezetemben. Olyan kisöregeknek is akik ki sem mozdulnak otthonról. Bármi van is, a saját otthonodban el tudod kapni az aktuális vírusokat.

Azt hogy a kisgyereket elküldted nagyon jól tetted. Ha te erre többször rákérdeztél, akkor azt jelenti hogy jelentősége van számodra. Madárnak néztek volna téged. Így legalább látják hogy komolyan kell venni amit kérsz. Egy kisbabával nagyon nehéz ha náthás. Ezt a sógornőnek is tudnia kellene.

2015. ápr. 19. 15:30
 25/26 anonim ***** válasza:
túldrámáztad
2015. ápr. 19. 19:39
 26/26 anonim ***** válasza:
7-es és 10-es leírta, kell az edződés az immunrendszerének, hogy később minél kevesebbet legyen beteg. Ha valaki nagyon durván beteg, annak felnőttként sem megyek a közelébe, ha nem muszáj, és én sem megyek be a munkahelyemre, ha nagyon megfáztam, de ha egy picit folyik az orra valakinek, az azért nem olyan, mintha köhögne-prüszkölne folyamatosan. Érthető, hogy aggódsz, de a babád imunrendszerének sokkal jobb hosszútávon, ha nem tartod steril környezetben.
2015. ápr. 20. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!