Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Vállalnád a kisbaba vigyázását?

Vállalnád a kisbaba vigyázását?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok 10 hetes terhesen,olyan a munkaköröm hogy nem dolgozhatok,állásidőt fizetnek.

Sógoréknak 5 hónapos a kisfiuk,anyagilag lenullázták magukat,sógornőmnek el kell mennie dolgozni mert csak gyest kap.

Állami bölcsi nincs,magán 45ezer plussz a járulékos költségek.

Felvetették mi lenne ha én vigyáznék a picire.

December 1től tud menni dolgozni,kértem pár nap gondolkodást.

Anyagilag nem tudunk segiteni nekik,mert nem pár tízezerről van szó.

Jelenleg semmi bajom,de nagy hassal már nem tudom hogy csinálnám,bár más is megoldja akinek 2 gyerek van.

Reggel 7re hoznák és 5kor vinnék el.

Segítsetek dönteni

2016. nov. 21. 14:22
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
65%
Nagy hassal lehet hogy nem tudsz majd nekik segíteni, de messze vagy még attól. Ha jó a kapcsolatoztok egyébként, akkor segíts nekik. Ha nem vagytok jóban ne. Ennyire egyszerű a dolog. Te is kerülhetsz még olyan helyzetbe hogy szükséged lehet az ő segítségükre.
2016. nov. 21. 14:27
 2/52 anonim ***** válasza:
12%
én vállalnám, mert eleve nem lenne arcom otthon ülni teljes fizetésért (gondolom, a munkáltatód most háromszor meggondolta, legközelebb felvesz-e fiatal nőt dolgozni), akkor legalább valami hasznos dologgal tölteném az időmet.
2016. nov. 21. 14:31
 3/52 anonim ***** válasza:
73%
Egy időre vállalnám - gyakorolni sem rossz, de kikötnék egy határidőt, amin túl már nem vállalom. Pl. négy hónapra vállalod, addig kapják össze magukat és keressenek más megoldást.
2016. nov. 21. 14:31
 4/52 anonim ***** válasza:
81%

Én nem vállalnám, akkor sem ha nem lennék terhes. Egy pár hónapos baba nagy felelősség és teher. Nem tudnál rendesen pihenni, a saját dolgaiddal foglalkozni.

Egyébként ilyet kérni valakitől szerintem nettó pofátlanság. Biztos arra hajaznak, hogy úgysem mondasz nemet, de nem vagy te gyerekmegőrző. Más dolog néha-néha besegíteni (azt én is szívesen megtenném), meg más dolog ingyen bébiszittert játszani minden egyes nap 7-től 5-ig, mert "te úgyis otthon vagy épp".

2016. nov. 21. 14:32
 5/52 anonim ***** válasza:
85%
Utolsónak teljesen igaza van, ez így korrekt.
2016. nov. 21. 14:33
 6/52 anonim ***** válasza:
68%
Én is elvállalnám, mert sosem tudni, lehet utána ti kerültök ilyen helyzetbe és akkor ők segítenek majd nektek. De én is kikötnék vmi időkorlátot, hogy eddig biztosan tudsz vigyázni rá, addig próbálják megoldani a helyzetet
 7/52 anonim ***** válasza:
27%
Bocs, a hármas válaszolóra gondoltam.
 8/52 anonim ***** válasza:
66%
Nyilván nem kell még a szülés előtti napon is neked vigyázni rá, de egy pár hónapig semmi bajod nem lesz tőle, ha egyébként jóban vagytok. Szorulhatsz még te is segítségre.
2016. nov. 21. 14:36
 9/52 A kérdező kommentje:

32 vagyok,10 éve dolgozom ennél a cégnél, rendes cég,tudták hogy tervezett baba,a helyettesem már megvan fél éve,betanítottam,várnak vissza amikor lejár a gyed. Nem érzem magam pofátlannak.

Jó a viszony,tápszeres baba,ha dolguk van most is van nálunk fél napra,gyakorolni nagyon nincs mit,láttam közelről babát 🙂

2016. nov. 21. 14:40
 10/52 A kérdező kommentje:

Hajlok afelé hogy legyen,édes baba,jól elvagyok vele ha itt van. Bár felborít mindent az biztos,gyakolrtilag felébred áthozzák,reggelitől estig velem lesz,otthon alig.

Két dologtól tartok amúgy. Mi van ha akkor sem adják bölcsibe ha már bekem nagy a hasam és inkább a sajátra koncentrálnék pihennék. Illetve ha be is adják akkor ugye minden bölcsis 1 hét bölcsi 2 hét beteg,mindenórásan vagy újszülöttel hogy mondom hogy bocs de ezt ti oldjátok meg.

2016. nov. 21. 14:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!