Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Vállalnád a kisbaba vigyázását?

Vállalnád a kisbaba vigyázását?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok 10 hetes terhesen,olyan a munkaköröm hogy nem dolgozhatok,állásidőt fizetnek.

Sógoréknak 5 hónapos a kisfiuk,anyagilag lenullázták magukat,sógornőmnek el kell mennie dolgozni mert csak gyest kap.

Állami bölcsi nincs,magán 45ezer plussz a járulékos költségek.

Felvetették mi lenne ha én vigyáznék a picire.

December 1től tud menni dolgozni,kértem pár nap gondolkodást.

Anyagilag nem tudunk segiteni nekik,mert nem pár tízezerről van szó.

Jelenleg semmi bajom,de nagy hassal már nem tudom hogy csinálnám,bár más is megoldja akinek 2 gyerek van.

Reggel 7re hoznák és 5kor vinnék el.

Segítsetek dönteni

2016. nov. 21. 14:22
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
16%

Láttál már babát, az rendben van, de egy félrenyelt, fuldokló csecsemőt is el tudsz látni pl.? Elég laza a hozzáállásod, már megbocsáss - ez nem egy kutya lesz.

Írtunk választ, a többi fenntartásoddal fordulj az érintett szülőkhöz, mert ezt velük fogod tudni csak megbeszélni.

2016. nov. 21. 14:48
 12/52 anonim ***** válasza:
75%

Őszinte leszek 4-es válaszolóval értek egyet. Állandóra én sem vállalnám, nagy felelősség is, és nagy lekötés is.

Nyilván más, hogyha valahová el kell menniük és egyszer egyszer kérnék persze. És nem utolsó sorban, ha a gyerek megbetegszik a kérdezőnek sem jönne jókor egy ráragasztott betegség. Lesz elég babázás, mikor megszületik a Te gyermeked.

2016. nov. 21. 14:49
 13/52 anonim ***** válasza:
76%
Apuka Menjen el gyedre ha van rendes bejelentett munkahelye. Aztán anyuka meg tud otthon vigyázni a kicsire. Igazba tbt fizetni kell de legalább anya nem marad ki a gyermek első mozdulataibol,forgasabol stb.
2016. nov. 21. 14:58
 14/52 anonim ***** válasza:
87%

Azt tudod, hogy ha ennyit lesz nálad a baba, akkor hozzád jobban fog kötődni, mint a saját szüleihez? Mi lesz, ha beteg lesz vagy mondjuk neked lesz esetleg valami bajod? Vagy ha mész uh-ra és egyéb vizsgálatokra, viszed magaddal?

Nagyon sok részlet van itt, ami nincs letisztázva.

2016. nov. 21. 15:04
 15/52 anonim ***** válasza:
86%

szóval napi 10 órában rádsóznák a gyereküket, hosszú távon. és teljesen ingyen,csak úgy puszira..

NEM

ha mindketten dolgoznak,akkor adják be magán bölcsibe,vagy hordják el más városba államiba. oldják meg.

nagyon pofátlanság lenne minden nap ilyen sok órára rádbízniuk a gyereket.

örülj neki,hogy nem kell dolgoznod,pihenhetsz a terhességed alatt,nem kell stresszelned a munka stb miatt. lehet most még nincs semmi bajod, de lehet a harmadik trimeszterben már mindenhol fájni fog és muszáj lesz pihenned és relaxáltnak lenned.

ne vállald be szerintem.

még ha napi 1-2 órát kérnének,azt mondom oké. de napi 10 órát?? határozatlan ideig.. NEM . oldják meg

2016. nov. 21. 15:06
 16/52 anonim ***** válasza:
27%

"gyakorolni nagyon nincs mit,láttam közelről babát 🙂"

Jó, gyere vissza 1 év múlva, és írd le ezt megint.

2016. nov. 21. 15:07
 17/52 anonim ***** válasza:
32%
Könnyen lehet, hogy te 2 gyerekkel leszel majd gyes-en, ugyanis az ovi fél év múlva sem lesz olcsóbb.
2016. nov. 21. 15:08
 18/52 A kérdező kommentje:
Anyám hugomat akkor szülte amikor én 20 voltam. Egy évet azért halasztottam egyetemen mert hugommal kellett otthon lennem,anyám kórházban volt fél évig. Igen tudom milyen egy kruppos lázgörcsös baba,tudom milyen éjszakázni,sokszor 4 fal közé zárva lenni,stb. Ezért nem vállaltam sajátot huszonévesen,csak most.
2016. nov. 21. 15:12
 19/52 anonim ***** válasza:
7%

Vedd kézbe a babát s jó nagyot csípj bele. Ezek után valahányszor kézbe veszed üvölteni fog, s megértik, hogy nem szívesen van nálad a baba.

Ha egyszer mégse üvöltene, csípj bele újra egy nagyot.

2016. nov. 21. 15:15
 20/52 A kérdező kommentje:

Apuka 4 órába van bejelentve,ha gyedre megy éhenhalnak kb.

Én is tartok attól hogy ha most nem adják be akkor később se. De csak 5 hónapos,annyira pici még,tudom külföldön 6 hét után bölcsi de akkoris.

Igen azon gondolkodtam én is hogy hozzám kötődne hisz ébren van 7 előttől estd 8-9,a szülőkkel gyakorlatilag ebből csak 5-től van,abban is etetés fürdetés,nem a legtartalmasabb órák.

2016. nov. 21. 15:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!