Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Vállalnád a kisbaba vigyázását?

Vállalnád a kisbaba vigyázását?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok 10 hetes terhesen,olyan a munkaköröm hogy nem dolgozhatok,állásidőt fizetnek.

Sógoréknak 5 hónapos a kisfiuk,anyagilag lenullázták magukat,sógornőmnek el kell mennie dolgozni mert csak gyest kap.

Állami bölcsi nincs,magán 45ezer plussz a járulékos költségek.

Felvetették mi lenne ha én vigyáznék a picire.

December 1től tud menni dolgozni,kértem pár nap gondolkodást.

Anyagilag nem tudunk segiteni nekik,mert nem pár tízezerről van szó.

Jelenleg semmi bajom,de nagy hassal már nem tudom hogy csinálnám,bár más is megoldja akinek 2 gyerek van.

Reggel 7re hoznák és 5kor vinnék el.

Segítsetek dönteni

2016. nov. 21. 14:22
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
Megcsipkedős válaszolót nem irom le mi és hol csípje meg...
2016. nov. 21. 15:19
 22/52 anonim ***** válasza:
95%

gondolom, úgy értette 13-as, hogy apuka megy gyedre és anyuka vissza dolgozni, mert anyuka nem kap gyedet, csak gyest...

"csipkedős" hozzászóló: te normális vagy???

2016. nov. 21. 15:19
 23/52 anonim ***** válasza:
91%
Én biztos nem vállalnám így.Egyszer-egyszer oké,de hogy minden nap gyermekmegőrzést vállaljak,főleg terhesen,azt biztosan nem.
2016. nov. 21. 15:22
 24/52 A kérdező kommentje:
Apuka se kapna sokminden gyedet mert 4 órába van bejelentve minimál órabérrel,kb gyessel egyenlő. Viszont kézhez többet kap,mint anyuka fog. De kettejük fizuja kell hogy a hiteleket tudják fizetni.
2016. nov. 21. 15:29
 25/52 anonim ***** válasza:
90%
Alkalmanként vállalnám, de így, hogy egész napra ki tudja meddig ,kizárt. Azért ők is gondolkodhattak volna előre, elég felelőtlennek tűnnek, egyék meg amit főztek.
2016. nov. 21. 15:30
 26/52 A kérdező kommentje:
Ha ketten lennének akkor felőlem mehetnének albiba aztán házat meg viszi a bank. De anya leszek én is,nem tudom nem a picur szemszögéből nézni. Neki biztos fedél kell.
2016. nov. 21. 15:32
 27/52 anonim ***** válasza:
88%

Nem vállalnám, bármennyire is szívtelennek hangzik.

Ne legyen semmi bajod a terhesség alatt, de, ha mégis dolgod van, te oldod meg majd a felügyeletet?

Rendszeresen lesznek laborok, nőgyógyász, ultrahangok, védőnő, ha valami gond van (pl egy egyszerű magas vérnyomás, diabétesz, ami gyakori), akkor plusz ellenőrzések... Ezeket hogy fogod megoldani, ha folyton ott a baba? Ha rosszul leszel és pihennél? Amikor készülnél a bevásárlásra, szoba rendezgetésre?

Én attól is tartanék, hogy mi van, ha mondjuk 3 hónap után nem lesz még bölcsi? Akkor ki lesz helyetted?

Heti egy-egy napot vállalnék maximum, többet nem. Nyugdíjas nagyi nincs esetleg?

2016. nov. 21. 15:36
 28/52 anonim ***** válasza:
88%

De így előbb-utóbb teljesen rád marad a pici baba, ne legyen igazam, de ha most elvállalod kettővel babázhatsz majd jövőre. Félreértés ne essék, én is sajnálom nagyon a babát, de nem oldhatod meg te az ő életüket. Meg aztán a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ilyenek sose hálálják meg amit értük tettél. Ebből lesz 10 év múlva, hogy néha vigyáztál rá.

Apuka keressen egy normális állást, vagy vállaljon másodállást, vagy költözzenek szülőkhöz.

2016. nov. 21. 15:39
 29/52 anonim ***** válasza:
86%
Reggel 7-től este 5-ig az nagyon sok, hogy intézed el a dolgaidat egy kicsi mellett, ráadásul emelgetni is kell egy 5 hónapos gyereket, ami nem biztos, hogy jót tesz most neked.
2016. nov. 21. 15:39
 30/52 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Jóban vagyok a tesóimmal, szeretem a gyerekeiket is, de nem, ezt nem vállalnám be, terhesen pláne nem. Én nem akarok vészmadár lenni, de három héten keresztül non-stop hánysz, akkor mi lesz a picurral? Tudom, kistesó esetén más is megoldja, de neked NEM kell megoldani, mert nem a te gyereked. Arról nem beszélve, hogy mi van, ha egyikőtök lebetegszik? Akkor is nálad lesz? Vagy ezt pl hogy kalkulálták be a szülők? Beszéltetek róla?

Nagyon necces, én heti kétszer vállalnám max, de nem állandóra.

2016. nov. 21. 15:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!