Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Vállalnád a kisbaba vigyázását?

Vállalnád a kisbaba vigyázását?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok 10 hetes terhesen,olyan a munkaköröm hogy nem dolgozhatok,állásidőt fizetnek.

Sógoréknak 5 hónapos a kisfiuk,anyagilag lenullázták magukat,sógornőmnek el kell mennie dolgozni mert csak gyest kap.

Állami bölcsi nincs,magán 45ezer plussz a járulékos költségek.

Felvetették mi lenne ha én vigyáznék a picire.

December 1től tud menni dolgozni,kértem pár nap gondolkodást.

Anyagilag nem tudunk segiteni nekik,mert nem pár tízezerről van szó.

Jelenleg semmi bajom,de nagy hassal már nem tudom hogy csinálnám,bár más is megoldja akinek 2 gyerek van.

Reggel 7re hoznák és 5kor vinnék el.

Segítsetek dönteni

2016. nov. 21. 14:22
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
80%
El nem hiszem egy 5hós baba reggel 7 elöttől este 8-9ig ébren van:)Amugy én sem válallnám be.Ő még olyan picike.és valóban beteg lesz vagy bármi történik nagy felelősség.ha meggyártották oldják meg.A csipkelődős meg nem normális!
2016. nov. 21. 15:48
 32/52 A kérdező kommentje:

Napközben alszik persze,de azt arra irtam hogy az ébren levés nagy részét nálm lenne.

Férjem szülai meghaltak régen,az anyuka szülei messze élnek nagyon. Max az én anyukám van aki segítsen.

Ránk számíthatnak csak sajnos.

2016. nov. 21. 16:16
 33/52 anonim ***** válasza:
27%
Próbáld ki, legyen nálad pár napig reggel 7-től este 5-ig, és akkor majd meglátod, hogy mivel jár és bírod-e.
2016. nov. 21. 16:27
 34/52 piroska és a farkas ***** válasza:
46%
Ha csak az a gond az anyuka szüleiveivel, h messze élnek, de amúgy fittek és már nyugdîjasok, akkor ideiglenesen a lànyukhoz költözhetnének. Vagy legalàbb a nagyi. Szükségmegoldàs, természetes, h a csalàd összefog, de ez ne azt jelentse màr, h pont a kismamát terhelik le. Ha a nagyi nem jön, akkor én a helyedben heti3 napot vàllalnék, szigorúan kikötve, h a 6. hónap kezdetéig, és, h ha beteg a baba, akkor nem
2016. nov. 21. 16:35
 35/52 A kérdező kommentje:

Volt már nálam 2-3 napig 8-18 kb,el tudom látbi most,ezt tudom. Nagy pocakkal más lesz biztosan.

Férjem sem mond semmit,nem akar befolyásolni,azt mondta bárhogy döntök támogat. Pedig jó lenne ha állást foglalna...

Ha elvállalom verhetem a fejem a falba ha nem tudom majd rávenni őket a bölcsire amikor ideje lesz.

Ha meg nem akkor megszakad a szivem ezért a csöppségért,akinek most biztos jobb lenne velem mint bölcsiben

2016. nov. 21. 16:38
 36/52 A kérdező kommentje:
Anyuka anyukája dolgozik,nincs az a melohely ami otthagyható hónapokra. Plussz nagymamát ki tartja el...
2016. nov. 21. 16:40
 37/52 anonim ***** válasza:
89%
Nem vállalnám, mondhat bárki bármit. Ez túl nagy kérés. Egy gyerekre vigyázni felelősség, nemcsak annyi, hogy majd ott elszuszog a sarokban. Ezt nekik is el kellett volna mondani, amikor bevállalták láthatóan a nagy büdös semmire. Puszira napi 10 órás munka a végtelenségig? Akármilyen cuki egy baba, az ember a sajátját elviseli minden körülmények között, de másét? Mi van, ha lebetegedsz, vizsgálatokra jársz, vagy csak pihenni szeretnél? Még sok idő, amíg óvodába tud menni, addig te leszel a pesztrája? Az ilyen fajta felelőtlen ember sose fogja meghálálni, sőt, megoldani sem, csak ha majd neked terhet jelent, és szabadulnál, akkor habzó szájjal fog szidni, hogy milyen ember vagy.
2016. nov. 21. 16:48
 38/52 anonim ***** válasza:
68%

NAgyon szép, hogy segíteni próbálsz, de nem a te dolgod mások baját megoldani.

Ennyi időre, heti 5-ből 5 napra sok lesz, megkérdezném, hogy a nagyszülőkkel mi a helyzet? Mi az, hogy nincs állami bölcsi? Csak van egy olyan település ott, ahol van.

Az, hogy egyszer-egyszer bevállalod mérföldekkel más, minthogy te játszod a bölcsit, de írhatunk mi itt akármit, dönts saját belátásod szerint, mivel nem ismerünk. Ha szeretnéd, akkor menj bele, csak ne panaszkodj 3-4 hónap múlva, hogy saját baba mellett telel tőkéd az egésszel, és vigyék sógorék a gyereket ahova akarják.

2016. nov. 21. 17:00
 39/52 anonim ***** válasza:
74%

Max. 1-2 hónapra vállalnám, nem többre, de azt is csak akkor, ha nagyon muszáj.

Az alatt a pár hónap alatt, amíg tudnál rá vigyázni, nem fog változni semmi. Bölcsődei férőhely nem terem év közben, nekik meg túl kényelmes lesz, hogy rád zúdítanak mindent.

2016. nov. 21. 17:05
 40/52 anonim ***** válasza:
88%

"akkor ideiglenesen a lànyukhoz költözhetnének. "

Már bocsánat, de a nagyszülők nem házi alkalmazottak. Élvezni szeretnék a nyugdíjas éveket, nem napi 9 órában kisbabára vigyázni hónapokig. Mindenki a saját idejét ossza be, ne másokét!

2016. nov. 21. 17:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!